beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: "Capilon är just nu inne i en väldigt positiv resultattrend" - VD 
beQuoted nyhetsbrev 15 april 2011

"Capilon är just nu inne i en väldigt positiv resultattrend"

Capilon-ägda MJP Waterjets tar ännu en miljonorder till den indiska kustbevakningen. Samtidigt meddelas en vändning i det tidigare förlusttyngda affärsområdet Österby Gjuteri. Vd Alex Molvin talar om en positiv resultattrend och förväntar sig en fortsatt god utveckling på 2011.

Referenser banar väg för uppföljande order
MJP Waterjets som ingår i den Capilon-ägda industrigruppen Österby Marine har nyligen tagit en order värd 2 miljoner euro på vattenjetaggregat till den indiska kustbevakningen. Leveranser sker under 2011 och 2012.

– Detta är andra ordern till indiska kustbevakningen och ett kvitto på ett starkt förtroende för MJP Waterjets levererade tekniska prestanda, life cycle cost och service, säger Capilons vd Alex Molvin.

I september förra året beställde den indiska kustbevakningen aggregat till 36 fartyg, en order värd 12 miljoner euro. Capilon beskrev den ordern som ett av de största kontrakten någonsin i vattenjetbranschen och en viktig referens för MJP Waterjets fortsatta försäljning i Indien.

"Väldigt positiv resultattrend"
Österby Marine, där alltså MJP Waterjets ingår, stod för ungefär hälften av Capilons omsättning på 486 miljoner kronor under fjolåret. Utvecklingen i verksamheten var svag första halvåret men repade sig under andra halvan och tog ett rejält kliv under årets sista kvartal.

- Capilon är just nu inne i en väldigt positiv resultattrend. Jag skrev i bokslutskommunikén att jag förväntar mig en fortsatt god utveckling under 2011 och jag kan inte vara mer tydlig än så, förklarade Alex Molvin nyligen för Playontvs tittare.

Efter det uttalandet har emellertid Capilon meddelat ett resultatlyft inom Österby Gjuteri. Affärsområdet, som gick med förlust under fjolåret, gjorde en rörelsevinst på 3,5 miljoner kronor första kvartalet i år (-4,2). Periodens försäljning uppgick till 46 miljoner kronor (27).

Åtgärder ska vända svaga affärsområden
Samtidigt står inte Capilon utan fortsatta utmaningar. Affärsområdet TermoRegulator, som tillverkar tunnplåtsdetaljer till bland annat vitvaror, gick med förlust under fjolåret, liksom året innan dess.

För att vända den här utvecklingen har ett effektiviseringsprogram sjösatts. Det handlar personalminskningar och investeringar i ny teknik, åtgärder som enligt Capilons bedömningar ska ta verksamheten till svarta resultatsiffror under tredje kvartalet i år.

Börsveckan ser lockande utsikter

Börsveckan ställer sig frågandes till om de här åtgärderna är tillräckliga för att vända TermoRegulator till plus redan i år, men skriver att det bör vara möjligt med ökad draghjälp från konjunkturen.

Tidningen menar att med en fortsatt positiv utveckling inom MJP Waterjets och nyförvärvet Scanacon, en världsledare på syrahantering för metallindustrin, befinner sig Capilon i en typisk turn around-situation. 

Capilons utsikter lockar, summerar tidningen, men höjer samtidigt ett finger för koncernens skuldsättning.

Möjlighet att köpa aktien med rabatt
Capilon genomför en nyemission för att bredda ägandekretsen och öka likviditeten i sina aktier. Nyemissionen sker utan företräde och är därmed öppen för alla som vill köpa in sig i bolaget.

Den som tecknar sig i emissionserbjudandet får fem procents rabatt jämfört med senaste veckors börskurs. Teckningsanmälan måste vara inlämnad senast på söndag den 17 april.

JOHAN NYGREN
[email protected]
 

Tidigare publicerade artiklar om Capilon:
» TermoRegulator investerar för att öka försäljningen
» Capilon ser förvärvstillfällen i en pressad industrikonjunktur
» Finanskrisen bromsar Capilons förvärvsplaner

 
  
Marknadsplats
First North 
 
 
 

 
MJP Waterjets är världsledande på vattenjetaggregat och har sålt närmare 800 aggregat till kunder över hela världen.
 
 
Vattenjetaggregatet kombinerar låg bränsleförbrukning med hög hastighet och levereras till bland annat patrull- och kustbevakningsbåtar.

 
 
 
 

 
MJP Waterjets ingår tillsammans med Österby Gjuteri och Alcropropeller i Österby Marine, Capilons största dotterbolag sett till omsättningen.

 
 
 
 

 
Nästa händelse
2011-04-28
Årsredovisning 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig