beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Produktlansering för Guidelines samriskbolag SPC Technology 
beQuoted nyhetsbrev 12 april 2011
Produktlansering för Guidelines samriskbolag SPC Technology

Guidelines samriskbolag SPC Technology har tillsammans med Atlas Copco Secoroc lanserat en första produkt. Produkten ska skapa nya möjligheter för borroperatörer att effektivisera sänkhammarborrning. beQuoted har talat med Guidelines vd Peter Hjorth om nyheten.

Den första produkten av tre
SPC Technologys samarbete kring produktutveckling med Atlas Copco inleddes för ganska exakt ett år sedan. Syftet med samarbetet är att utveckla och marknadsintroducera tre stycken olika produktgrupper som ska öka effektiviteten av sänkborrhammare.

Den nu lanserade produkten, Secoroc EDGE Drill Monitor, är den första av dessa tre. 

Realtidsövervakning för optimering
Secoroc EDGE är ett instrument för realtidsövervakning av borrning. Produkten visar via en terminal med display i borriggen vad som händer i hålet vid borrspetsen. Det ska möjliggöra en optimering av borrprocessen och minska risken för utslitning av utrustningen.

– Varken vi eller Atlas Copco känner till att det finns några likvärdiga produkter på marknaden, säger Peter Hjorth. 

Information operatören får i realtid innebär till exempel att det ska bli enklare att anpassa hastighet och kronlast när borrningen plötsligt övergår från löst berg till fast berg. 

Secoroc EDGE består av en sensor, en enhet för datainsamling och processering, samt en dator med 7 tums bildskärm. Till produkten hör även en årlig programvarulicens. 

Olja, gas och jordvärme
Produkten kan monteras på alla typer av riggar för djuphålsborrning inom olje-, gas- eller jordvärmeborrning, där Atlas Copco Secorocs sänkborrhammare används.

– Vårt initiala fokus ligger på två grupper. Dels olje- och gasborrningsindustrin i Nordamerika, dels de företag som borrar efter jordvärme i Norden. Därefter kan vi komma att utöka vår satsning på andra marknader och segment. Det finns många kundgrupper över hela världen som använder sig av denna borrteknik, säger Peter Hjorth. 

Lansering påbörjas
Lanseringen som nu påbörjas är nästa steg efter att Atlas Copco Secoroc runt årsskiftet 2010 - 2011 lade en första kommersiell order till SPC Technology. Ordervärdet var på 8,3 miljoner kronor och avsåg ett första antal enheter samt mjukvarulicenser för det första årets användning av dessa enheter. Produkten det handlade om var Secoroc EDGE.

Nu vidtar bearbetning av de aktuella marknaderna. 

– Atlas Copco har en hel del marknadsaktiviteter inplanerade, till exempel mässor där de ska presentera produkten. SPC Technologys uppgift är att se till att leverera och underhålla produkten, samt att vidareutveckla produkten och se till att nya uppdaterade produktreleaser kommer, säger Peter Hjorth.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Guideline:
» Guidelines samarbete bär frukt
» Guideline får strategisk order

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 
 


Peter Hjorth
VD Guideline Technology

  
  
 
 
  

 
Secoroc EDGE Drill monitor, den första av tre produkter som utvecklats i samarbete mellan Guidelines samriskbolag SPC Technology och Atlas Copco Secoroc.
 
 
Secoroc EDGE ger realtids-övervakning av borrningen. Via en display i borriggen visas vad som händer i hålet vid borrspetsen.
 

 
 
 

Nästa händelse
2011-04-28
Årsredovisning 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig