beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: TermoRegulator investerar för att öka försäljningen (Capilon) 
beQuoted nyhetsbrev 7 april 2011

TermoRegulator investerar för att öka försäljningen

Capilon-ägda TermoRegulator investerar i en ny stansmaskin för att lyfta det volymberoende affärsområdets försäljning och resultat. Åtgärden följer på ett nyligen lanserat effektiviseringsprogram. Samtidigt genomför Capilon en nyemission för att bredda ägandet i bolaget.

Investering ger tekniklyft
Investmentbolaget Capilon visade en blandad utveckling i sina portföljbolag under fjolåret. Med åtgärdsprogram och nyinvesteringar räknar man emellertid med att kunna vända de röda resultatsiffrorna till svarta redan i år. 

Dotterbolaget TermoRegulator, som tillverkar tunnplåtsdetaljer, investerar i en ny stansmaskin för 9 miljoner kronor. Investeringen utgör en del av en offensiv satsning för att vända verksamhetens röda siffror till svarta.

TermoRegulators försäljning under fjolåret steg visserligen, från 120 miljoner kronor under 2009 till 139 miljoner kronor under 2010, men ökningen var långt från tillräcklig för att lyfta resultatet i den volymberoende verksamheten. 

Fjolårets EBITA blev -5,3 miljoner kronor (-8,7) samtidigt som Capilon-koncernens EBITA för perioden mer än fördubblades till 9,4 miljoner kronor (4,3).

Koncernens fjolårsförsäljning, som innefattar nämnda dotterbolag TermoRegulator samt Österby Marine och nyförvärvet Scanacon, landade på 486 miljoner kronor (430). Österby Marine är Capilons enskilt största dotterbolag och stod för ungefär hälften av koncernens totala försäljning under 2010. 

Capilons vd Alex Molvin menar att TermoRegulators investering i ny stansmaskin innebär ett stort tekniklyft för verksamheten:

- TermoRegulators konkurrenskraft stärks ytterligare och företaget blir ännu vassare vad gäller automatisering, produktivitet och förädlingsgrad. Detta ger företaget goda möjligheter att öka försäljningen till både befintliga och nya kunder.

Capilon räknar med vinst för TermoRegulator 2011
Satsningen är dock redan inledd då TermoRegulator i februari presenterade ett program för att öka effektiviteten. Det innefattade bland annat en personalminskning med 13 personer. 

Full effekt av åtgärderna väntas från och med det tredje kvartalet i år. Capilon räknar med en årlig resultatförbättring om 5 miljoner kronor tack vare omstruktureringarna och i förlängningen att TermoRegulator ska visa vinst 2011. Men för att nå dit krävs bra försäljning till befintliga och nya kunder, samt att kostnader hålls nere.

Nyemission för att bredda ägandet
Den 4 april inleddes teckningsperioden i en nyemission som Capilon genomför för att bredda ägandekretsen och därigenom skapa förutsättningar för en bättre likviditet i bolagets aktie.

Bolaget har i dagsläget cirka 800 aktieägare, där den enskilt största aktieägaren har knappt 9 procent av rösterna och kapitalet.

Emissionserbjudandet är riktat till allmänheten och omfattar högst 390.000 stycken nya Capilon-aktier. Den sammanlagda emissionslikviden är dock begränsad till motsvarande en miljon euro, vilket innebär att bolaget slipper upprätta ett prospekt.

Teckningskursen kommer att fastställas till ett belopp motsvarande 95 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktien under perioden 4 - 15 april 2011, dock lägst 19 och högst 25 kronor per aktie. 

Vid full teckning tillförs Capilon mellan 7,4 - 8,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Sista dag för teckning är den 17 april.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]
 

Tidigare publicerade artiklar om Capilon:
» Capilon ser förvärvstillfällen i en pressad industrikonjunktur
» Finanskrisen bromsar Capilons förvärvsplaner

 
  
Marknadsplats
First North 
 
 
 

 
TermoRegulator tillverkar tunnplåtsdetaljer till bland annat mikrovågsugnar.
 
 
TermoRegulator tecknade ett treårigt ramavtal med Whirlpool Europe under fjolåret. Avtalet är enligt Capilon värt 75 miljoner kronor årligen.
 
 
TermoRegulator består av affärsområdena TermoRegulator, Kvarnmon Hydraulics och ErgoTronic.

 
 
 
 

 
Österby Marine med affärsområdena MJP WaterJets, Österby Gjuteri och Alcropropeller, är Capilons största dotterbolag.

 
 
 
 

 
Nästa händelse
2011-04-28
Årsredovisning 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig