beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele satsar på långsiktig tillväxt 
beQuoted nyhetsbrev 1 mars 2011
AllTele satsar på långsiktig tillväxt
- Styrelsen föreslår utdelning

AllTele fortsatte att växa under 2010. Den stora förändringen under året var företagssegmentets växande betydelse. En nyhet som presenterades i bokslutskommunikén för 2010 är att styrelsen föreslår en aktieutdelning för första gången, på 30 öre per aktie. 

Fortsatt hög tillväxt
Fjärde kvartalet 2010 blev det första enskilda kvartalet som AllTele uppvisade en omsättning på över 100 miljoner kronor. På helåret 2010 ökade omsättningen med 63 procent, att jämföra med 35 procent 2009.

Under 2010 ökade företagssegmentet i betydelse för AllTele, framförallt förvärvet av Spinbox har gjort att segmentet nu står för drygt 35 procent av koncernens omsättning. Den organiska tillväxten i företagsaffären under 2010 var enligt bolaget 40 procent. 

Koncernens resultat efter finansnetto för helåret ökade med 50 procent till 9,6 miljoner kronor. Förvärvsrelaterade engångskostnader tyngde resultatet med 0,7 miljoner kronor.

Siffrorna för helåret 2010 i korthet:

      • Omsättning: 372,4 Mkr (228,2)
      • Kassaflöde: 35,2 Mkr (38,1)
      • Resultat efter finansnetto: 9,6 Mkr (6,4)
      • Vinst per aktie: 0,72 kr (0,59)

Siffrorna för det fjärde kvartalet 2010 isolerat:

      • Omsättning: 104,3 Mkr (62,9)
      • Kassaflöde: 1,5 Mkr (15,9)
      • Resultat efter finansnetto: 2,2 Mkr (1,4)
      • Vinst per aktie: 0,19 kr (0,22)

Aktieutdelning
Styrelsen föreslår för första gången en aktieutdelning. Den föreslagna utdelningen på 30 öre per aktie skulle innebära en direktavkastning på runt 1,7 procent.

Förvärven fortsätter
Bakom bolagets höga omsättningstillväxt ligger en uttalad förvärvsstrategi. Under fjärde kvartalet förvärvades 51 procent av Invegio som säljer mobila växellösningar till företagskunder. Under 2010 genomfördes fyra förvärv. De senaste fyra åren har 14 förvärv genomförts.

2011 har inletts med ytterligare tre förvärv som tillför bolaget runt 90 miljoner kronor i årsomsättning. Varumärket ePhone, med drygt 11.000 tillhörande kunder inom bredbands- och ip-telefoni, har förvärvats från Perfect Communications.

Därutöver har AllTele köpt Blixtviks bredbands- och ip-telefoniverksamhet och övertagit bredbandsleveranserna till 35 bostadsrättsföreningar från Bredbandsbolaget. 

En anledning till AllTeles uppköpsstrategi är att bolaget konstaterat att det behövs skalfördelar för att kunna driva företag inom telefoni och bredband. Enligt egen utsago är AllTele idag den ledande förvärvspartnern på marknaden. Mindre leverantörer som inte får lönsamhet i sina kundstockar vänder sig ofta till AllTele.

Som en viktig komponent bakom företagets aggressiva förvärvsstrategi ligger ett stabilt kassaflöde och en snabb amorteringstakt. Trots alla genomförda uppköp har AllTele under året minskat låneskulden med 22 procent till 22,3 miljoner kronor. 

Helhetsleverantör
AllTele är nu en helhetsleverantör av elektronisk kommunikation. Att bolaget ökat satsningen på företagssegmentet innebär en riskspridning, som dessutom gynnar kassaflödet (se beQuoted nyhetsbrev nr 22 2010). Betalningsströmmarna är olika då privatkunder oftast betalar i förskott och företagskunder i efterskott. 

Med kunder inom både fast telefoni, mobiltelefoni, ip-telefoni, internet, ip-tv och så vidare finns även fortsatta goda möjligheter till fortsatt organisk tillväxt via korsförsäljning. 

Korsförsäljning mot befintliga och förvärvade kunder är också något som bolaget poängterar som en viktig del i den fortsatta förvärvsstrategin. Bland annat är detta viktigt eftersom att trenden på marknaden är att antalet kunder inom fast telefoni minskar. Det behövs då nya kunder inom ip-telefoni och mobiltelefoni. 

Satsar på fortsatt snabb tillväxt
AllTeles snabba expansion kan vid första anblicken kännas splittrad. Det hela är dock en del i strategin att köpa kundstockar och företag som bedöms prisvärda för att kunna utnyttja sina stordriftsfördelar och på så sätt till skillnad från de tidigare ägarna kunna tjäna pengar.

Så länge uppköpserbjudanden fortsätter att dyka upp lär det inte vara några problem för AllTele att fortsätta sin expansion. Målsättningen på medellång sikt är att uppnå en årlig omsättning om 650 miljoner kronor till utgången av 2012. 

Det stadiga kassaflödet och den låga belåningen leder även till att bolaget, till skillnad mot många andra snabbväxare, inte räknar med att behöva genomföra några nyemissioner inom närtid. Den negativa sidan av den snabba tillväxten är att den kortsiktiga lönsamheten kan ta stryk. 

AllTeles aktie har tillhört de stora vinnarna på börsen under 2011. Sedan årsskiftet har aktien stigit med nästan 30 procent, samtidigt som Stockholmsbörsen i sin helhet backat med nära tre procent. Räknat på 2010 års vinst innebär det att aktien nu handlas till ett p/e-tal på 24.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTele blickar framåt
» AllTele fortsätter förvärvsstrategin
» AllTele breddar mobilsatsningen

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 
 
  

Fjärde kvartalet 2010 blev det första enskilda kvartalet som AllTele uppvisade en omsättning på över 100 miljoner kronor.
 
 
På helåret 2010 ökade omsättningen med 63 procent. 
 
 
 
 

 
 
Varumärket ePhone med drygt 11.000 tillhörande kunder inom bredband och ip-telefoni har förvärvats under 2011.
 
 
Sedan årsskiftet har AllTele även köpt Blixtviks bredbands- och ip-telefoniverksamhet och övertagit bredbandsleveranserna till 35 bostadsrättsföreningar från Bredbandsbolaget.
 
 
De tre förvärven som genomförts under 2011 tillför AllTele runt 90 miljoner kronor i årsomsättning.
 
 
 
 
 

 
 
Som en del
i en satsning på företagsmarknaden förvärvades mobiloperatören Spinbox i mars 2010. Med förvärvet följde drygt 2.500 företagskunder med 20.000 aktiva mobilabonnemang. 
 
 
Företagssegmentet utgör nu drygt 35 procent av AllTeles omsättning. Den organiska tillväxten i företagsaffären under 2010 var enligt bolaget 40 procent.

 
 
 
 
 

Nästa händelse
2011-04-29
Årsredovisning 2010
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig