beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Analyshus värderar Kopylovskoye-aktien till 25 kronor 
beQuoted nyhetsbrev 8 februari 2010
Analyshus värderar Kopylovskoye-aktien till 25 kronor

Det brittiska analyshuset Edison ser positivt på Kopylovskoyes senaste förvärv av Takhtykan-licensen. Analyshuset behåller dock sin värdering av det svensk-ryska prospekteringsföretaget på 25 kronor.

Ny licens del av kluster
Kopylovskoye förvärvar Takhtykan-licensen som angränsar till bolagets befintliga licenser Kopylovskoye och Pravovesennly. Den nya licensen täcker ett område om 30 kvadratkilometer och kan enligt bolaget utgöra en förlängning av mineraliseringen på Kopylovskoye-fyndigheten.

- Takhtykan är ett bra tillägg till Kopylovskoye-licensen. Den har samma geologiska struktur som Kopylovskoye-fyndigheten och tillsammans kan de utgöra ett kluster för att utnyttja samma produktionsanläggning, säger Mikhail Damrin, vd för Kopylovskoye.

Kopylovskoye betalar 242.000 kronor för Takhtykan-licensen. En prospekteringsplan ska upprättas  och godkännas under 2011. Borrningar i området planeras till 2012. 

Produktionsstart inom två år 
Med det senaste licensförvärvet driver nu svensk-ryska Kopylovskoye 15 guldprojekt på sju licenser i sibiriska Lena Goldfields. Projekten ligger samlade nära varandra i ett område med en lång historia och kultur av guldproduktion.

Bolagets mål är att komma igång med produktion inom två år, för att inom en femårsperiod producera 0,2 miljoner ounce guld per år (drygt 6 ton) och ha mineraltillgångar på 5 miljoner ounce guld för att stödja produktionen.

Sedan en tid pågår ett omfattande borrningsarbete för att konvertera ryska historiska data till reserver enligt den internationella standarden JORC.

Resultat från höstens borrning på Kopylovskoye-fyndigheten har presenterats. Dessa bekräftar enligt bolaget förekomsten av guldmineralisering längs malmkropparna.

Bolaget meddelar att JORC-rapporten kommer att utarbetas först efter att ytterligare borrning och analyser genomförts. Det arbetet beräknas vara klart under första kvartalet i år. 

Oförändrad värdering
Analyshuset Edison ser positivt på Kopylovskoyes senaste licensförvärv men står tills vidare kvar vid sin värdering av bolaget.

Kopylovskoye har 273.000 uns guld i bevisade och sannolika reserver enligt rysk klassificering. Baserat på dessa uppgifter värderar Edison bolaget till 24,7 miljoner dollar. Till aktuell dollarkurs motsvarar det 25 kronor per aktie och en 30-procentig uppsida mot aktuell aktiekurs om ungefär 18 kronor.

Värderingen exkluderar emellertid Kopylovskoyes oklassificerade tillgångar om 1,7 miljoner uns guld. Edison uppskattar att dessa kan värderas till över 150 miljoner dollar, om de genom borrning kan överföras till kategorierna antagna eller indikerade tillgångar. 

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Kopylovskoye:
» Positiva signaler från Kopylovskoyes prospekteringsarbete
» Dags att agera i Kopylovskoye

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 
 

 

 
Analyshuset Edison ser positivt på Kopylovskoyes senaste licensförvärv men kvarstår vid sin värdering på 25 kronor per aktie.
 
 
 
 
Kopylovskoyes mål är att utvecklas till en större aktör inom guldprospektering och produktion. Produktionen ska inledas 2013.
 
 
 


(klicka bilden för större bild)

 
 
Kopylovskoyes sju licenser
omfattar 255 kvadratkilometer i sibiriska Lena Goldfields.
 
 
Bolagets bevisade och sannolika reserver enligt rysk klassificering uppgår till 273.000 uns guld.

 

 
  
 
Nästa händelse
2011-03-25
Bokslutskommuniké 2010
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig