beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Sivers IMAs nya produktgeneration redan del av 4G-utbyggnaden 
beQuoted nyhetsbrev 1 februari 2011
Sivers IMAs nya produktgeneration redan del av 4G-utbyggnaden
- Nyemissionen förlängs till den 4 februari

Emissionsaktuella Sivers IMA har levererat en ny generation komponenter som enligt bolaget erbjuder det billigaste sättet att öka kapaciteten i mobilnäten. Målet är att med tekniskt försprång och nya produkter etablera sig som en global leverantör till 4G-utbyggnaden. 

Etablerad leverantör till telekom
Kistaföretaget Sivers IMA utvecklar och levererar elektroniska komponenter som används i bland annat radiolänkar, mätinstrument och radarstationer.

Företaget, som startades redan 1951 och är ett helägt dotterbolaget till SI Holding, omsätter runt 16 - 20 miljoner kronor på årsbasis där mer än 95 procent av försäljningen går på export. Kunderna är stora teknikleverantörer inom telekommunikation och elektronik.

Millimetervågsprodukter levererade
För tre år sedan inleddes utvecklingen av en ny produktgeneration av så kallade millimetervågsprodukter. Komponenterna arbetar med mycket höga frekvensband och riktar sig särskilt till kunder inom telekom.  

En första produkt av den nya produktgenerationen har lanserats, vilket bolaget ser som ett viktigt steg framåt eftersom det bekräftar att grundkonceptet fungerar.

- Vi har levererat till militära, industriella och kunder inom telekom. Det rör sig om 8 kunder hittills, men vi för diskussioner med 29 kunder som är intresserade av våra V- och E-bandskonvertrar
(enheter som flyttar radiosignaler mellan olika frekvensband, beQuoteds anm), berättar Sivers IMAs vd Olle Westblom.

Nästa produktgeneration lanseras vid Mobile World Congress 2011 i Barcelona i mitten av februari. Bolaget räknar med att sälja 150 bredbandskonvertrar i år. Kunder inom telekom är i fokus. Konkurrensen beskrivs som liten och begränsad till leverantörer inom militära applikationer. 

- Vi är för tillfallet unika, med ett tekniskt försprång till konkurrerande leverantörer och ett bättre pris för motsvarande prestanda, säger Olle Westblom som understryker att kunderna är mycket priskänsliga:

- Telekombranschen är mycket konkurrensutsatt och priset är mycket betydelsefullt. Därför har vi i produktutvecklingen lagt mycket fokus på att ta fram produkter som kan tillverkas automatiserat och kostnadseffektivt.

Räknar med över 100 procents försäljningstillväxt efter 2012
2009 omsatte Sivers IMA 19,3 miljoner kronor. Den reviderade prognosen för 2010 års försäljning är 19,5 miljoner kronor med ett negativt resultat.

Bolaget menar att satsningen på millimetervågsprodukter ska börja ge full effekt från och med 2012, då en fördubblad omsättning väntas jämfört med dagens nivåer.

Kommande år bortom 2012 räknar bolaget med en årlig försäljningstillväxt på närmare 200 procent per år och att resultatet ska hänga med upp för att nå positiva siffror runt 2013.

Det mer långsiktiga målet är att om tre år ha tagit närmare 20 procent av den globala marknaden för radio till millimetervågslänkar. Bolaget uppskattar att marknaden kommer att vara värd bortåt en halv miljard kronor då, och Sivers IMAs andel av den cirka 90 miljoner kronor.

- Det är under förutsättning att vi bibehåller takten vad gäller utveckling och marknadsföringsarbete, vilket vi hittills gjort framgångsrikt, säger Olle Westblom.

Externa medel ska tas in i två steg
För att kunna upprätthålla takten i utvecklingsarbetet av millimetervågsprodukterna, och samtidigt göra marknadssatsningar, genomför ägarbolaget SI Holding en nyemission. Vid full teckning kan den tillföra Sivers IMA 7,8 miljoner kronor efter emissionskostnader. 

- Vår totala satsning är budgeterad att kräva upp till 15 miljoner kronor  till och med 2012. Av dessa har vi redan tagit in 3 miljoner kronor, säger Olle Westblom.

Nästan hälften av pengarna ska användas till projektkostnader som patent och inköp av material. Ytterligare 40 procent ska användas till omstruktureringar i företaget. Överskjutande del ska gå till köp av utrustning (se beQuoted nyhetsbrev nr 1 2011).

- I den här första emissionen räknar vi med att ta in 6 - 7,5 miljoner kronor, för att därefter i början av 2012 ta in ytterligare 4 - 6 miljoner kronor. En del av detta är rörelsekapital för att rampa upp produktion.

Den pågående nyemissionen är inte garanterad men Olle Westblom ser i nuläget ingen anledning att tro att den inte blir tillräckligt tecknad.

- Skulle så ändå ske har vi ett antal alternativ, säger han.  Vi för diskussioner med våra större ägare samt en handfull nya större placerare vilka skulle vara intresserade av att gå in utan att vi genomför en listning.

Sista dag för teckning i den förlängda nyemissionen är på fredag den 4 februari. Handeln med aktien på Nordic MTF beräknas inledas i slutet av månaden.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Sivers IMA:
» Emissionsaktuella Sivers IMA ska växa med 4G-utbyggnaden

 
 
Marknadsplats
Onoterat
 
 
 
 

 
 

- Vi är för tillfallet unika, med ett tekniskt försprång till konkurrerande leverantörer och ett bättre pris för motsvarande prestanda, säger Sivers IMAs vd Olle Westblom. 
 
 
 
 

 
Sivers IMA utvecklar
systemkomponenter som bland annat används till radiolänkar i basstationer för mobiltelefoni.

 
 
 

 
Av Sivers IMAs befintliga försäljning sker 40 procent till den militära marknaden, 20 procent till telekom och 40 procent till tankradar.

 
 
 

 
Försäljningen inom befintliga
produktkategorier väntas förbli relativt stabil kommande år.
 
 
 

  
Vid huvudkontoret i Kista finns en kapacitet inom den egna produktions-
anläggningen som kan tillgodose behoven vid mindre volymer och prototypserier.
 
 
Vid större produktionsvolymer har Sivers IMA kontrakterad kapacitet hos externa leverantörer.

 

 
 
 
Nästa händelse
2011-02-28
Notering på Nordic MTF

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

Fakta om nyemissionen

Sista dag för teckning är fredagen den 4 februari

 

Nyemissionen i korthet:

  • Teckningstid 4 januari - 4 februari
  • Teckningskurs 3,50 kr per aktie
  • Emissionen sker utan företräde för befintliga aktieägare
  • Emissionen uppgår till 9 miljoner kronor
  • Högst 2.571.430 nya aktier emitteras genom nyemissionen
  • De nya aktierna motsvarar 27 procent av företaget
  • Styrelsen har åsatt företaget ett marknadsvärde om 24,9 miljoner kronor före emissionen och 33,9 miljoner kronor efter emissionen
  • Första handelsdag på Nordic MTF är beräknad till slutet av februari 2011


 

 
Ladda hem memorandum
  
Teckningsanmälan

Observera att teckning är möjlig fram till 4 februari
 
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig