beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Metromark checkar ut 
beQuoted nyhetsbrev 13 januari 2011
Metromark checkar ut
- Avnoteras på egen begäran

Hotellföretaget Metromark Hospitality Group väljer att avnotera bolagets aktie på grund av låg handel. Bolaget fortsätter resan mot färdiga hotell med hjälp av annan finansiering.

Aktiens framtid oklar
I december meddelade Metromark Hospitality Group att bolaget ansökt om avnotering av bolagets aktie ifrån Nordic MTF. Metromarks styrelse grundade beslutet på att handeln i aktien varit låg och att det inte tillför bolaget något mervärde att vara listat för tillfället.

Metromarks finanser har varit ansträngda en tid och bolagets styrelse menar att framtida finansiering bättre kan lösas utanför aktiemarknaden.

Metromark-aktien avnoteras från Nordic MTF den 14 januari. Om handeln kommer att återupptas på någon mindre handelsplats är i dagsläget oklart.

Turbulent fortsättning
Företagets sista månader som noterat bolag blev lika turbulenta som många av de tidigare.

I slutet av oktober tog Gabriel Rådö över vd-posten från grundaren Joakim Lundeborg, som arbetat som vd sedan starten.

Drygt en månad senare, i slutet av november, lämnade Metromark sin kvartalsrapport för årets tredje kvartal. Rapporten visade bland annat på fortsatt mycket ansträngd likviditet i bolaget. Merparten av vårens emissionstillskott på 14,5 miljoner kronor var vid rapportperiodens utgång slut.

Niomånadersperioden innebar en förlust om drygt 8 miljoner kronor. Metromarks intäkter på 5,5 miljoner kronor under perioden hänförs till försäljningen av verksamheten i kontorshotellet Park Venue som förvärvades i januari 2010.

Efter att kvartalsrapporten för tredje kvartalet 2010 publicerats valde bolagets revisor från KPMG att avgå omedelbart och på egen begäran. Bolaget hade i delårsrapporten angivit att revisorn gjort en översiktlig granskning av rapporten, något som bolaget senare tog tillbaka.

- Det är naturligtvis beklagligt att Stefan Tärnell valt att avgå som revisor. Tärnells huvudsakliga skäl är att han inte känner att han haft en tillräckligt bra kommunikation med bolaget samt att Metromark ej reglerat vissa av KPMG:s fakturor, kommenterade Gabriel Rådö händelsen i ett pressmeddelande.

Hotell i sikte igen
Metromark avser att fortsätta arbeta på sina hotellprojekt Moment Hotels i Malmö och Lundivar Hotels i Milano med hjälp av annan finansiering. 

Senaste nyheterna angående hotellet i Malmö är att finansieringen lösts genom ett avtal som innebär att fastighetsägaren finansierar resterande del av byggnationen.

Enligt ett pressmeddelande från november 2010 ska Malmöhotellet öppnas under första kvartalet i år. Men öppnandet har skjutits fram flera gånger tidigare.

För hotellprojektet i Milano angavs i senaste delårsrapporten att arbetet löper enligt plan, och att en delbetalning på 0,3 euro miljoner euro gjordes i september. Metromark har investerat totalt 0,8 miljoner euro i projektet. Någon tidpunkt för driftsättandet har ännu inte meddelats.

Extra bolagsstämma 31 januari
I dramatiken kring bolaget har aktien successivt tappat mark. Vid ingången av 2010 handlades den runt åttakronorsstrecket. Vid halvårsskiftet hade den fallit till tre kronor, för att i dagsläget handlas runt 30 öre.

Fjolårsvårens nyemission gjordes på en värdering om 11 miljoner kronor. Av den värderingen återstår 5 procent. Vid utgången av tredje kvartalet 2010 uppgick eget kapital per aktie till 3,50 kronor. Till aktuell aktiekurs värderas således bolaget som konkursmässigt.

I samband med att avnoteringen offentliggjordes i december, skrev bolaget att eventuell flytt av aktien till någon mindre handelsplats skulle meddelas inom kort. Så har inte skett och aktiens framtid är efter morgondagens avnotering är, som nämnts, fortfarande oviss. 

Uppdateringar på hotellprojekten kan komma att meddelas i samband med bolagets extra bolagsstämma den 31 januari. Då ska även punkten nyemissioner tas upp, liksom val av styrelse och revisor.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Metromark Hospitality Group:
» På hotellfronten intet nytt hos Metromark
» Intensivt år väntar Metromark Hospitality Group
» Metromark Hospitality Group öppnar första koncepthotell under våren

 
 
Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 
 

 
Metromark Hospitality Groups projekt Moment Hotel Malmö, beläget framför Malmös centralstation, planeras att öppnas under våren 2011.
 
 
Moment Hotel i Malmö, har försenats i flera omgångar. Den ursprungliga premiären var planerad till sensommaren 2008.
 
 
 
 

 
Metromark Hospitality Groups affärsidé
är att utveckla hotellkoncept som förnyar hotellbranschen och skapar värdeutveckling för fastighetsägaren.
 
 
 
 
Metromark Hospitality Group driver två olika hotellkoncept: 


Moment Hotels är hotell tänkta för tillfälliga vistelser, där kostnaderna hålls nere bland annat genom att gästerna checkar in via terminaler. 
 
 
Lundivar Hotels är förhållandevis små hotell som ska erbjuda en mer hemlik miljö.
 
 
 
 
Nästa händelse
2011-01-14
Avnotering Nordic MTF

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig