beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Eurocine Vaccines närmar sig nya samarbeten 
beQuoted nyhetsbrev 14 september 2010
Eurocine Vaccines närmar sig nya samarbeten
- Diskussioner väntas ta fart i höst 

Eurocine Vaccines skickade i juli ut resultatet från sin framgångsrika kliniska influensavaccinstudie till sina etablerade kontakter. Flera av dessa har bekräftat att de bedömer utskicket internt, och några har redan bett om ytterligare information.

Information om studieresultatet har skickats ut
Resultatet från Eurocine Vaccines fas I / II-studie på det nasala influensavaccinet blev som beQuoted tidigare rapporterat positivt. I vissa avseenden blev det till och med bättre än vad bolaget förväntat.

- Vi delgav våra etablerade kontakter en pressrelease om resultatet i början av juli. Flera av dem har bekräftat att de granskar vårt utskick internt, och ett par har redan bett om mer information. Det har ju varit semestertider och vi räknar med fler konkreta responser, säger Eurocine Vaccines vd Hans Arwidsson till beQuoted.

Informationen är dels avsedd för potentiella licenstagare av projektet för influensavaccinet, men även för vaccinbolag som kan vara intresserade av att licensiera in Eurocines adjuvans till egna vacciner.

Avtal om influensavaccin väntas under första halvan av 2011
Den beräknade tidplanen för ett avtal om influensavaccinet har blivit något förskjuten.

- För ett år sedan räknade vi med att resultatet från fas I / II-studien skulle bli klart tidigt under andra kvartalet i år. Som vi tidigare meddelat hade vi svårigheter med rekryteringen av försökspersoner till studien på grund av av svininfluensan.

- Mot slutet av analyserna från studien fick vi dessutom problem med kvaliteten på ett analysreagens. Tillsammans gjorde detta att resultaten kunde kommuniceras först när semesterperioden redan kommit igång.

- Därför är det vår bedömning nu, att det kan dröja till andra kvartalet 2011 innan ett avtal kommer på plats, förklarar Hans Arwidsson.

Den blivande partnern bör vara intresserad av att avtal sluts så fort som möjligt. Om inte den kommande fas III-studien kan inledas under hösten 2011 förskjuts projektet ett helt år.

- Jag kan inte svara på när avtalet måste nås för att en fas III-studie ska kunna startas 2011. Det är helt beroende på vem partnern är och om deras vaccin kan betraktas som likvärdigt med det vaccin som användes i vår studie, berättar Hans Arwidsson.

Eurocine Vaccines deltar i vaccinkonferens i Lyon
4 - 7 oktober hålls en stor vaccinkonferens i Lyon. Professor Jorma Hinkula kommer att presentera resultatet från den kliniska studien. Hans Arwidsson och Emma Berglund Eng deltar för att följa upp gamla kontakter och etablera nya.

- Vi ser detta som en bred lansering av de kliniska studieresultaten till vaccinindustrin, och det är vår största satsning på marknadsföring under 2010, avslöjar Hans Arwidsson.

Illerstudien genomförs under hösten
Hans Arwidsson bekräftar att illerstudien genomförs som planerat under hösten. Hur beroende är Eurocine då av att skyddseffekt kan visas i iller?

- Jag bedömer att sannolikheten är hög att vi kan visa att vaccinet är effektivt i illerstudien. I slutänden är det humandata som avgör. Där har vi bra resultat på både säkerhet och immunologi att luta oss mot, så jag betraktar illerresultat mer som ett värdefullt komplement, menar Hans Arwidsson.

Nytt EU-patent beviljat
Eurocine Vaccines fick i augusti patent i Europa för sitt katjoniska adjuvans, som i djurstudier ökat effekten av såväl DNA-vacciner som konventionella vacciner. Godkännandet stärker bolagets patentportfölj, men har liten betydelse på kort sikt.

Bokslutskommunikén bjöd inte på några överraskningar
Eurocines ekonomiska rapporter brukar inte vara kurspåverkande, och bokslutet för 2009 - 2010 var inget undantag. Omsättnings- och resultatsiffrorna visade följande:

      • Omsättning: 0,9 Mkr (0,8)
      • Resultat efter finansnetto: -18,4 Mkr (-14,5)
      • Vinst per aktie: -2,07 kr (-1,68)

Underskottsavdragen per den 30 juni uppgick till 66,6 miljoner kronor, ett belopp som ej redovisas som en tillgång i balansräkningen. Företaget upprepar prognosen att kassan räcker år 2010 ut men att ytterligare kapital behöver tillföras bolaget under året.

Somliga placerare förväntar sig att en kommande nyemission ska ge press på aktien, vilket beQuoted menar redan i förväg har påverkat kursen nedåt. Vi tror dock inte att ett kapitaltillskott behöver bli större än det förra på cirka 10 miljoner kronor, snarare mindre.

Det kan också tänkas att det blir en riktad emission till några större placerare eller att aktieägarna erbjuds att låna ut pengar till bolaget. Det finns också utestående teckningsoptioner som bör ge bolaget minst 4,8 miljoner kronor senast i april.

- Vi diskuterar just nu olika alternativ för hur finansieringen ska se ut, och den diskussionen har inte kommit så långt att jag kan ge något närmare besked, säger Hans Arwidsson.

GÖRAN OFSÉN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Eurocine Vaccines:
» Positivt utfall i Eurocine Vaccines influensavaccinstudie
» Spännande tider för Eurocine Vaccines aktieägare
» Emissionsaktuella Eurocine Vaccines inleder effektstudie under våren
» Eurocine Vaccines fas I / II-studie på influensavaccin avslutad i kliniken
» Eurocine Vaccines hoppas kunna ge influensavaccin genom näsan

 
 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Hans Arwidsson
VD Eurocine Vaccines

 
 
 
 

Ett antal stora och medelstora vaccinbolag är målgruppen när Eurocine Vaccines nu söker en partner för sitt nasala influensavaccin. 
 
Ett kommande avtal kommer inledningsvis att ge Eurocine en engångsbetalning vid signeringen.
 
Därefter erhåller bolaget ytterligare betalning vid uppnådda milstolpar.
 
Den största intäkten ligger dock i royalty på den uppnådda försäljningen, förutsatt att vaccinet blir godkänt av berörda myndigheter. 
 
För att stärka sitsen i de kommande förhandlingarna behöver Eurocine Vaccines ta in ytterligare kapital innan årsskiftet, fastän ett betydande kassatillskott kan förväntas redan i samband med att ett avtal tecknas.

 
 
 
   

 
Vaccinering via pipett är
enkelt och bekvämt och är effektivare än via sprej.

 
  
 

Eurocine Vaccines kan främst betraktas som ett drug delivery-bolag.
 
Det innebär för Eurocines del att bolaget förbättrar befintliga vacciner genom att tillsätta sitt patenterade adjuvans.
 
Det möjliggör att  vaccinerna ges nasalt, vilket ger en rad fördelar som beskrivits i tidigare artiklar.
 
 
Eurocine Vaccines utvecklingsstrategi medför att risken blir avsevärt mindre än för bolag som utvecklar helt nya vacciner / mediciner.
 
 
  
Nästa händelse
2010-10-26
Delårsrapport Q1
2010 / 2011
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig