beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Ironroad stärker sin position i Sydostasien 
beQuoted nyhetsbrev 27 juli 2010
Ironroad stärker sin position i Sydostasien

AktieTorgslistade Ironroad stärker sin position i befolkningstäta Sydostasien. Genom ett avtal med indonesiska Telkomsel får samtliga Indonesiens 175 miljoner mobiltelefonikunder tillgång till bolagets videotjänst för mobiltelefoner, Video Messaging Service (VMS). 

Nytt avtal i Indonesien
Ironroad har tecknat avtal med ytterligare en indonesisk teleoperatör. Genom avtalet med Telkomsel får samtliga Indonesiens 175 miljoner mobiltelefonikunder möjlighet att skicka videomeddelanden med Ironroads VMS-teknik.

Ironroad har sedan tidigare avtal med de övriga indonesiska operatörerna Indosat, XL och 3.

- Vi sökte oss aktivt till länder med stora befolkningar och expanderande 3G-nät för att få upp volymerna av antalet skickade VMS. Indonesien är ett land som skickar runt 1 miljard SMS per dag, så vi är mycket nöjda över att ha lyckats etablera oss väl på denna marknad, säger Ironroads vd Magnus Kniving.

Genombrottet kom i Indonesien
Ironroads teknik har funnits i drift i Indonesien sedan mer än ett år tillbaka. Bolaget nådde sitt första avtal med en stor innehållsleverantör när det under 2009 tecknade avtal med indonesiska Surya Citra Media.

Under april började indonesiska Muhammadiyah att komma igång med VMS-utsändningar. Den muslimska organisationen ska använda tekniken till att kommunicera med sina 30 miljoner medlemmar i landet. Avtalet mellan Muhammadiyah och Ironroads indonesiska dotterbolag kommunicerades tidigare i våras. 

Parallellt med utvecklingen i Indonesien ska Ironroads filippinska dotterbolag börja leverera VMS-tjänster till landets största mediekonglomerat, Global Media Arts. Bolagets mål är att öppna upp på sex nya marknader under 2010. 

Uppföljare till SMS och MMS
VMS-tjänsten är en uppföljare till SMS och MMS, som gör att alla som har en 3G-telefon kan skicka videomeddelanden till varandra. Ett VMS är ett videomeddelande som kan vara upp till 5 minuter långt och som skickas via mobilnätet, alternativt internet.

VMS-meddelandet streamas till mottagaren, vilket innebär att mottagaren inte behöver ladda ned hela filmen innan uppspelning påbörjas. Mottagaren behöver inte heller ha någon särskild programvara för att kunna ta del av VMS-meddelandet.

Ironroad får en del av intäkten från mobiloperatören när någon kopplar upp sig för att titta på ett VMS. Första kvartalet 2010 omsatte bolaget 1,7 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -0,5 miljoner kronor.

Under förutsättning att samarbetet med innehållsleverantörer kommer igång i stor skala räknar bolaget med 48 miljoner lästa VMS på den svenska marknaden under 2010. Det skulle motsvara intäkter på 12 miljoner kronor och ett EBITDA på 3 miljoner kronor för helåret. 

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Ironroad:
» Emissionsaktuella Ironroad utmanar SMS och MMS med ny videoteknik

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Magnus Kniving
VD Ironroad

 
 
- Vårt långsiktiga mål är att det på tre års sikt ska skickas fler vms än mms på företagets respektive marknader.
 
 
 

 
VMS-meddelandet streamas till mottagaren, vilket innebär att mottagaren inte behöver ladda ned hela filmen innan uppspelning påbörjas.

 

 
 
 
Nästa händelse
2010-08-27
Delårsrapport Q2 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig