beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele breddar mobilsatsningen 
beQuoted nyhetsbrev 29 juni 2010
AllTele breddar mobilsatsningen
- Förvärvar prispressare på internationella mobilsamtal


AllTele breddar sin mobilsatsning med att förvärva en prispressare på internationella mobilsamtal. Vd Ola Norberg ser i förvärvet en volymmässigt intressant och snabbt växande affär, där avtalen med researrangörer ger AllTele tillgång till en kundmassa som kan stärka den svenska mobilsatsningen.

Breddat mobilerbjudande med lågprissamtal
Under sin presentation på GustaviaDavegårdhs aktiekvällar berättade AllTeles vd Ola Norberg att mobilkunderna snart skulle kunna se fram mot mobilsamtal världen över för en krona i minuten.

För att bredda mobilsatsningen förvärvar AllTele LandNCall, som har utvecklat en egen teknik för billigare mobilsamtal och mobilsurf i utlandet. Det bygger på användandet av lokala SIM-kort, för att på så vis undvika dyra roaming-avgifter (att ringa genom andra operatörers nät).

Bolaget har ett bilateralt trafikavtal med en lokal mobiloperatör i Thailand och är enligt AllTeles uppgifter nära avtal med operatörer i norra Afrika och södra Europa.

Köpeskillingen uppgår till 3 miljoner kronor, varav en miljon betalas kontant och resten genom apportemission av 112.995 stycken aktier i AllTele. Förutsatt att bolaget uppvisar ett visst resultat fram till den 30 april 2011, har säljarna möjlighet till ytterligare 112.995 stycken aktier i AllTele.

– Förutom en volymmässigt intressant, snabbt växande och lönsam affär, innebär förvärvet att vi inom ramen för avtalen med de dominerande researrangörerna når en kundmassa med mycket stor framtida potential att konvertera till egna kunder i den svenska mobilsatsningen, säger vd Ola Norberg.

Grund lagd för lönsamhet i mobilsatsningen
Förvärvet av LandNCall följer på vinterns förvärv av operatören Spinbox, ett förvärv om 2.500 företagskunder med runt 20.000 aktiva mobiltelefoniabonnemang. Månatliga genomsnittsintäkten per användare låg enligt AllTele på 370 kronor vid förvärvstillfället.

Spinbox omsatte 80 miljoner kronor under fjolåret. Rörelsevinsten blev 3 miljoner kronor. Prislappen på förvärvet ligger på 15 miljoner kronor. Kostnaden tas genom en apportemission av 866.000 stycken AllTele-aktier. Utspädningen för AllTeles aktieägare blir drygt 9 procent.

AllTele menar att Spinbox-förvärvet ger en kritisk kundmassa för att kunna nå lönsamhet i mobilsatsningen.

Mobilaffärens andel ska öka
Under 2009 stod företagskunderna för knappt 5 procent av AllTeles intäkter. Prognosen för 2010 är att den andelen, i och med förvärvet av Spinbox, ökar till 25 procent. Affärsområdet mobiltelefoni väntas växa till 20 procent av intäkterna i år.

– Vår uttalade målsättning att mobilaffären skall utgöra en väsentlig del av vår organiska tillväxt får med förvärvet av LandNCall en rejäl skjuts, fortsätter Ola Norberg.

Bolaget lämnade tidigare en prognos om en omsättning på 300 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor för 2010.

- Omsättningen har vi redan passerat med 70 - 80 miljoner kronor redan innan maj månad har gått ut, sa vd Ola Norberg under GustaviaDavegårdh-kvällarna. Han bad att få återkomma med en ny prognos när effekterna av Spinbox-förvärvet framgått mer i detalj.

Uppskruvad prognos men resultatmässigt svagt hittills
Som vägledning till prognosrevideringen förväntas omsättningen för 2010 uppgå till cirka 360 miljoner kronor, då Spinbox ger effekt från den 1 april. Rullande tolvmånadersomsättningen därefter beräknas till 400 miljoner, jämfört med den tidigare prognosen på 300 miljoner kronor.

Resultatmässigt inledde emellertid AllTele året svagt. Integrationskostnader av förvärven Kramnet och MegaPhone och förberedelser av verksamheten för övertagandet av Spinbox tyngde.

Omsättningen första kvartalet steg 30 procent till 71,7 miljoner kronor (55,3), EBITDA backade något till 7,3 (8,7) och periodens resultat per aktie blev 0,08 kronor (0,22). Kassaflödet var lägre om 11,2 miljoner kronor, jämfört med 16 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Huvuddelen av integreringskostnaderna ska nu vara tagna för fjolårsförvärven. Kostnaderna förknippade med Spinboxintegrationen kommer huvudsakligen under andra kvartalet, enligt bolaget.

Sedan vi senast skrev om AllTele (se beQuoted nyhetsbrev nr 9 2010), har det svängt rejält i aktien. Från en topp på över 22 kronor handlas den i dagsläget till 17 kronor. Ställt mot den oreviderade prognosen ger det ett p/e-tal på ungefär 10.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTele lägger ett händelserikt år bakom sig
» AllTele förvärvar och lämnar prognos för 2010
» AllTeles vd ser goda möjligheter till korsförsäljning med Kramnetförvärvet
» AllTeles förvärvsstrategi stöter på patrull
» AllTele noteras på Stockholmsbörsen
» Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv
» IPRED-lagen biter inte på AllTele

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 
 
 

  
AllTele förvärvar LandNCall, ett bolag som genom egen teknik utmanar de stora operatörerna med låga samtalskostnader på internationella mobilsamtal.
 
 
AllTele betalar 3 miljoner kronor för LandNCall, varav 2 miljoner kronor betalas genom en apportemission av 112.995 stycken aktier i AllTele.
 
 
Förutsatt ett visst resultat i bolaget fram till den 30 april 2011, har säljarna av LandNCall möjlighet till ytterligare 112.995 stycken aktier i AllTele.
 
 
 

 
AllTele förvärvade mobiloperatören Spinbox tidigare i vintras.
 
 
Spinbox har drygt 2.500 företagskunder med 20.000 aktiva mobilabonemang.
 
 
Priset på förvärvet uppgår till 15 miljoner kronor, vilket ska betalas via en apportemission.  

  
 
 

 

 
Remium
prognostiserar en omsättning på 372 miljoner kronor och en vinst per aktie på 1,64 kronor för 2010.

 
 
 
 

Nästa händelse
2010-08-27
Delårsrapport Q2 2010
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig