beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted tema: Därför investerar Björn Davegårdh i AllTele 
beQuoted nyhetsbrev 9 juni 2010
Därför investerar Björn Davegårdh i AllTele

Tele- och bredbandsoperatören AllTele är en prispressare som vänder sig till privatkunder och små- och medelstora företag. Björn Davegårdh lockas av den förvärvsstrategi som på några år gjort bolaget till en av Sveriges fem största operatörer och köper AllTele-aktien.

Björn Davegårdh fokuserar på marknader och teknologier
Till vardags är Björn Davegårdh chefförvaltare vid GustaviaDavegårdh Fonder. Hans placeringsfilosofi utgår från två hörnstenar, att vara med på de geografiska marknader där tillväxten finns och att tillvarata de nya teknologier som har framtiden för sig.

Framtidens vinnarbolag kommer att vara helt nya företeelser, säger han. Det handlar om bolag med lösningar på den moderna tidens problem. Exempelvis AllTele med kommunikationstjänster som spelar en central roll i att underlätta människors vardag.

Framgångsrik tillväxtstrategi
Tele- och bredbandsoperatören AllTele är en aggressiv prispressare som vänder sig till privatkunder och små- och medelstora företag. Strategin går ut på att växa genom en kombination av förvärv och korsförsäljning.

Så här långt har strategin fallit väl ut. År 2006 omsatte bolaget 14 miljoner kronor, under fjolåret 228 miljoner kronor. Resultatet per aktie för 2009 blev 59 öre, en fördubbling jämfört med året innan. 

Komplett tjänsteutbud utan fysiska nät 
AllTele investerar inte i fysiska nät utan säljer tjänster som levereras genom exempelvis stadsnät. På så vis slipper bolaget tunga investeringskostnader och underhåll av infrastruktur.

Genom avtal med Telia och Net1 (tidigare ice.net) kan AllTele även erbjuda mobila tjänster med stor geografisk täckning av Sverige.
I fjolårsförvärvet Megaphone ingick ett välinvesterat stödsystem för mobiltelefoni.

Förutsättningar att nå lönsamhet i mobilsatsningen
Tidigare i vintras förvärvades mobiloperatören Spinbox. I affären ingick 2.500 företagskunder med närmare 20.000 aktiva mobiltelefonabonnemang. Förvärvet ger AllTele en kritisk kundmassa för att kunna nå lönsamhet i mobilsatsningen.

Under 2009 stod företagskunderna för knappt 5 procent av AllTeles intäkter. Målet för 2010 är att öka den andelen till 25 procent. 

Mobilsatsningen, liksom Spinbox-förvärvet, spelar här en betydande roll då affärsområdet mobiltelefoni väntas växa till 20 procent av intäkterna i år.

Bolaget lämnade tidigare en prognos om en omsättning på 300 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor för 2010.

- Det har vi redan passerat med 70 - 80 miljoner kronor redan innan maj månad har gått ut, sa vd Ola Norberg under GustaviaDavegårdh-
kvällarna. Han bad att få återkomma med en ny prognos när effekterna av Spinbox-förvärvet framgått mer i detalj.

Björn Davegårdh lockas av AllTeles tillväxtstrategi
Vid förvärv utgår AllTele från att de förvärvade verksamheterna har bra kassaflöden och dominans på sina respektive geografiska marknader. Förvärven måste också ha acceptabla bruttomarginaler samt kunder som betalar minst 125 kronor i månaden.

- Jag tror inte att konkurrensen om förvärven som AllTele letar efter är så hård. Därför betalar AllTele lågt för sina förvärv, tror Björn Davegårdh.

- För aktieägarna betyder det att AllTele kan fortsätta växa. Dessutom kommer bolaget kunna tjäna mer pengar när förvärven införlivas på ett bra sätt, vilket jag bedömer att AllTele lyckas med, avslutar Björn Davegårdh.

JOHAN NYGREN
[email protected] 

Tidigare publicerade artiklar i tema GustaviaDavegårdh:
» Därför investerar Björn Davegårdh i Cryptzone
» Sex köpvärda aktier enligt Björn Davegårdh
» Björn Davegårdh bjuder in till aktiekvällar

beQuoted tema:
GustaviaDavegårdh
 
Del 4

 
 
 

ALLTELE 

LISTA: SMALL CAP
MARKNVÄRDE: 188 Mkr
OMS 2009: 228 Mkr
RES 2009: 5,85 Mkr

 
 

 
 
AllTele är rustat för att alltid ha något abonnemang som behövs i ett hushåll.

 
  

 
För att skilja ut sig från de stora teleoperatörerna satsar AllTele på enkla abonnemangsformer och bra kundservice. En kund ska inte behöva vänta mer än 3 minuter, oavsett fråga.
  
 

HOT

 
Relativa litenheten försvårar att finansiera och införliva förvärv
 

MÖJLIGHET

 
Marknaden växer och marknadsandelen ligger endast på 5%
 

 
 
 
TEMA: GustaviaDavegårdh är en artikelserie där beQuoted presenterar Björn Davegårdhs placeringsfilosofi och några bolag som han anser långsiktigt köpvärda. 
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig