beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted tema: Därför investerar Björn Davegårdh i Cryptzone 
beQuoted nyhetsbrev 3 juni 2010
Därför investerar Björn Davegårdh i Cryptzone

Cryptzone har på kort tid blivit ett multinationellt företag inom datasäkerhet med verksamhet i 33 länder. För att den kraftiga tillväxten ska kunna upprätthållas genomförs nu en nyemission. Björn Davegårdh ser ett lovande bolag i framkanten av den tekniska utvecklingen.

Björn Davegårdh fokuserar på marknader och teknologier
Till vardags är Björn Davegårdh chefsförvaltare vid GustaviaDavegårdh Fonder. Hans placeringsfilosofi utgår från två hörnstenar, att vara med på de geografiska marknader där tillväxten finns och att tillvarata de nya teknologier som har framtiden för sig.

Framtidens vinnarbolag kommer att vara helt nya företeelser, något Björn Davegårdh menar kommer att förändra kraven på investerarna. Han exemplifierar med H&M och Google:

- Kan man hitta de här bolagen i ett tidigt skede kommer man att kunna tjäna bra pengar över tiden. Men man ska inte fastna i p/e-tal och direktavkastningar utan leta möjligheter och hot på ett annat sätt än tidigare.

Företagens låga säkerhetsmedvetenhet talar för marknaden
Cryptzone är ett datasäkerhetsföretag vars affärsidé är att företagshemligheter förblir just företagshemligheter. Bolaget säljer lösningar för DLP (Data Leak Prevention) som handlar om att stoppa ”läckage” av digitalt sparad information.

Säkerhetsmedvetenheten bland företag, såväl nationellt som globalt, är fortfarande låg och kostnaderna för dataläckage höga. Säkerhetsfrågorna tenderar också att bli allt mer komplexa i takt med att bolagens information flyttar från intranät till exempelvis molntjänster.

Analysföretaget IDC uppskattar att marknaden för DLP-lösningar omsatte 2 miljarder dollar och att den är under stark tillväxt. Cryptzones del av kakan är försvinnande liten. Under fjolåret omsatte bolaget 8 miljoner kronor. Resultatmässigt återstår en bit till svarta siffror, men målet är att nå ett positivt EBITDA under 2010.

Snabb förvandling genom förvärvad tillväxt kostar på
Genom förvärv har Cryptzone fyrdubblat sin omsättning i år. Nettoomsättningen första kvartalet 2010 steg med förvärven till 7 miljoner kronor. Förvärven har förvandlat bolaget till en multinationell verksamhet inom datasäkerhet med fler än 700 kunder i 33 länder.

Bolaget ser sitt globala nätverk bestående av 150 partners som en viktig tillgång för den fortsatta tillväxten. Och tillväxten är bakgrunden till den nyemission man nu genomför, som vid full teckning kommer att tillföra bolaget 14 miljoner kronor efter emissionskostnader.

GustaviaDavegårdh Fonder är en av garanterna i emissionen som sker med företräde för befintliga aktieägare. Teckningskursen är satt till 10 öre. Sista dag för teckning är på måndag, den 7 juni.

Björn Davegårdh lägger vikt vid vds meritlista
Björn Davegårdh lägger vikt vid att ledning och styrelse har rätt meritlista. Något han i det här fallet poängterar genom vd Peter Davins bakgrund i uppstarten av Visma i Sverige och HiQ i Lund och Göteborg. 

Han påtalar även styrelsens erfarenhet med bland annat Thomas Nygren som också är ordförande i en annan av GustaviaDavegårdhs investeringar, AllTele.

Björn Davegårdh ser Cryptzone som en helt ny företeelse som löser ett av den moderna tidens problem. Genom att ligga i framkanten av den tekniska utvecklingen har bolaget stor potential sett över en lång investeringshorisont.

MARTIN STRÅHLE
[email protected] 

Tidigare publicerade artiklar i tema GustaviaDavegårdh:
» Sex köpvärda aktier enligt Björn Davegårdh
» Björn Davegårdh bjuder in till aktiekvällar

beQuoted tema:
GustaviaDavegårdh
 
Del 3

 
 
 

CRYPTZONE 

LISTA: FIRST NORTH
MARKNVÄRDE: 53 Mkr
OMS 2009: 7,9 Mkr
RES 2009: -16,4 Mkr

 
 

 
Cryptzone anser att bolagets styrka ligger i dess storlek, visavi konkurrenter som Symantec och McAfee.
 
  

 
Vd Peter Davin menar att Cryptzone är tillräckligt stort för att kunna leverera vilken lösning som helst, men tillräckligt liten för att kunna möta kunden på ett bra sätt.
 
 
 

HOT

 
Stora globala konkurrenter har etablerade lösningar
 

MÖJLIGHET

 
Snabbt växande marknad samt partnermodell som kan skynda på expansionen
 

 
 
 
TEMA: GustaviaDavegårdh är en artikelserie där beQuoted presenterar Björn Davegårdhs placeringsfilosofi och några bolag som han anser långsiktigt köpvärda. 

Fakta om nyemissionen

Sista dag för teckning är måndagen den 7 juni

 

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 24 maj - 7 juni
  • Teckningskurs 0,10 kr per aktie
  • Emissionen sker med företräde för befintliga aktieägare. Varje tretal innehavda aktier ger rätt att teckna en ny aktie.
  • Emissionen uppgår till 16 miljoner kronor vid full överteckning före emissionskostnader.
  • Vid full överteckning kan totalt 160.000.000 nya aktier tillkomma, vilket ger totalt 567.217.964 aktier. De nya aktierna motsvarar cirka 28 procent av företaget.
  • Styrelsen har åsatt företaget ett värde om 40,7 miljoner kronor före emissionen och 56,7 miljoner kronor efter emissionen
 
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig