beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Sex köpvärda aktier enligt Björn Davegårdh 
beQuoted nyhetsbrev 21 maj 2010
Sex köpvärda aktier enligt Björn Davegårdh
- Håller aktiekvällar i nästa vecka

Aktieprofilen Björn Davegårdh håller aktiekvällar för att berätta om sin syn på börsen och dela med sig av sina aktietips. Nästa vecka kommer han att presentera sex börsbolag som han anser undervärderade. beQuoted kan redan nu avslöja vilka de är.

Journalistisk magkänsla
Björn Davegårdh är till vardags chefsförvaltare på GustaviaDavegårdh Fonder. I sitt arbete med att vaska fram nya investeringsobjekt lutar han sig mot sin journalistiska bakgrund. Björn Davegårdh har tidigare arbetat på Dagens Industri och varit chefsredaktör för Börsveckan.

- Många av mina idéer kommer från nyhetsflödet. Hittar jag något intressant gräver jag vidare. Det handlar om att hitta en berättelse som är trovärdig. Visst tittar jag på nyckeltal, men jag har aldrig låtit nyckeltalen fälla avgörandet, berättar han för beQuoted.

Undervärderade pärlor
I sitt sökande har Björn Davegårdh utvecklat en placeringsfilosofi som utgår från två hörnstenar, att vara med på de geografiska marknader där tillväxten finns och att tillvarata de nya teknologier som har framtiden för sig.

Utifrån sin placeringsfilosofi har han vaskat fram sex börsbolag som han anser vara undervärderade pärlor.

Moderna problem kräver moderna lösningar
Framtidens vinnarbolag kommer att vara helt nya företeelser, säger han och hänvisar till två av de sex börsbolag han anser undervärderade. Det handlar om bolag som Paynova och Cryptzone, med lösningar på den moderna tidens problem, bolag med nätverk i morgondagens marknader:

- För mig är det Paynovas kinesiska satsning som är spännande. För betalningslösningar på nätet finns rätt många konkurrenter, men det finns ingen svensk som har ett sådant fotfäste i Kina som Paynova har, säger Björn Davegårdh.

Datasäkerhetsföretaget Cryptzone har på kort tid växt till ett multinationellt företag med kunder i över 30 länder. Dotterbolaget AppGate uppmärksammades nyligen av analyshuset Gartner och bolaget ligger långt fram vad gäller säkra molntjänster.

Livsstil rätt i tiden
Bland Björn Davegårdhs köpvärda aktier finns även bolag som gör affärer på livsstilskonsumtion. Det handlar om mat och resor. Björn Davegårdh ser privatresandet som en stor tillväxtmarknad och han tror att morgondagens resenärer kommer att efterfråga något helt annorlunda än gårdagens: 

- Har man varit på Kanarieöarna ett halvdussin gånger finns det ett litet sug efter att göra lite ovanliga resor. Unlimited Travel Group ligger med sina äventyrsresor bra till och bolaget har alla möjligheter att utöka konceptet med sportresor och annat.

Ett annat bolag Björn Davegårdh anser ha fyndstatus är Burger Kings största franchisetagare i Norden, Nordic Service Partners.

- Nordic Service Partners befinner sig i lite av en operationell turnaround-situation. Bolaget har en tillväxtstrategi som jag tror på, kanske för att den inte är så märkvärdig, fortsätter han.

Bolag som löser vardagsproblem
Enkelhet tycks locka, liksom bolag som löser vardagsproblem. Björn Davegårdh lyfter här fram Mekonomen och AllTele, två bolag som tillhört finanskrisens vinnare:

- Mekonomen har en glasklar affärsmodell. Med ett växande antal franchisetagare på verkstadssidan kan man se en hygglig tillväxt många år framöver.

- AllTele har en förvärvsfilosofi som innebär stegvis tillväxt. Jag tror att bolaget betalar lågt för sina förvärv och att bolaget ska lyckas införliva förvärven på ett bra sätt, avslutar han.

Aktiekvällar
Plats Datum Tid
 
Göteborg
Radisson Blue Scandinavia Hotel
Södra Hamngatan 59
 
24 maj

 
 
kl 18.00 - 21.00

 
 
Malmö
Hilton Hotel
Triangeln 2
 
25 maj
 
 
 
kl 18.00 - 21.00
 
 
  
Stockholm
Folkets Hus OBS Ändrat!
Barnhusgatan 12 - 14
 
26 maj
 
 
 
kl 18.00 - 21.00
 
 
 
Anmälan    
Anmälan görs på GustaviaDavegårdhs hemsida
www.gustaviadavegardh.se

För att höra Björn Davegårdhs fullständiga resonemang kring de sex utvalda bolagen och samtidigt träffa bolagens vd:ar, kan du anmäla dig till någon av aktiekvällarna.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om GustaviaDavegårdh Fonder:
» Björn Davegårdh bjuder in till aktiekvällar

 

 
  
 


Björn Davegårdh
Chefsförvaltare GustaviaDavegårdh

 
 
 
 
 
  

 
Nordic Service Partners (NSP) är ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. 

 
 
 

 
NSPs verksamhet omfattar ett 40-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark, som drivs på franchisebasis.

 
 
 
 
  

 
Teleoperatören AllTele är en aggressiv prispressare som vänder sig till privatkunder och små- och medelstora företag.
 
 

 
AllTele satsar på kundservice. En kund ska inte behöva vänta mer än tre minuter, oavsett fråga.
 
 
 
 
 
Nästa händelse
Aktieträffar
24 maj i Göteborg
25 maj i Malmö
26 maj i Stockholm
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida och anmälan GustaviaDavegårdh
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig