beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Unlimited Travel Group välpositionerat när marknaden vänder 
beQuoted nyhetsbrev 9 april 2010
Unlimited Travel Group välpositionerat när marknaden vänder

Efter några skakiga år för resebranschen tog privatresandet fart under slutet av 2009. Unlimited Travel Group (UTG) kände tidigt av vändningen. Börsveckan gillar bolagets affärsidé och menar att vinsten kan ticka iväg i takt med branschens återhämtning. 

Exotiska destinationer med hög upplevelsefaktor
Genom att förvärva små och medelstora researrangörer med gedigen historik har UTG-koncernen på några år utvecklats till en av de tio, kanske fem största researrangörerna i Sverige. 

Koncernens nio dotterbolag är mycket specialiserade. Det handlar om exklusiva paket- och temaresor, men även konferens- och affärsresor. Tre av dotterbolagen finns inom de senare segmenten.

UTG menar att specialiserade resor har framtiden för sig. Bolaget får här stöd i sina utsikter av bland andra framtidsanalytikerna på Kairos Future som i vintras undersökte 11.000 européers önskningar och drömmar om resor.

Fritidsresandet ökar stadigt och kraven på arrangörerna att kunna erbjuda exotiska destinationer med hög upplevelsefaktor skruvas hela tiden upp.

Samtidigt talar större pensionsavgångar med personer med god disponibel inkomst för de här mer exklusiva arrangemangen. UTGs målgrupp och kundbas utgörs till stor del av 40- och 50-talister. 

Skakig resebransch i vändning
Dagens UTG tog sin nuvarande form under 2007 och 2008 då merparten av dotterbolagen förvärvades. Orderingången växte kraftigt fram till slutet av 2008 då konjunkturen drog ned hela resebranschen.

I likhet med branschen i övrigt var 2009 ett lite trist år för UTG. Försäljningen backade 17 procent till 322 miljoner kronor (390) samtidigt som rörelsevinsten exklusive goodwillposter halverades till 7 miljoner kronor. 

UTG signalerade tidigt en ljusning inom privatkundsförsäljningen, ett segment där orderingången steg hela 74 procent sista kvartalet 2009. Trots en fortsatt negativ utveckling inom affärsresorna innebar lyftet en 33-procentig försäljningsökning för koncernen. Och den positiva trenden har fortsatt in i 2010.

Återhämtning i branschen borgar för god vinstutveckling
UTGs tre segment, privat-, konferens- och affärsresor ligger i olika faser av konjunkturen. Först att påverkas är privatresorna och sist affärsresorna. 2010 kan därmed bli bättre men fortfarande ett mellanår för UTG, innan det lossnar för affärsresandet.

Under sådana förhållanden menar Börsveckan att bolaget bör klara en rörelsemarginal på 3 procent. Med en orderingång som i dagsläget växer med runt 30 procent bör bolaget nå en omsättning på 380 - 400 miljoner kronor 2010.

På de antagandena är en vinst per aktie på 1,40 kronor i år rimlig, resonerar tidningen, som ser chans till vinstökningar i takt med att efterfrågan på konferens- och affärsresor, med högre marginaler, ökar igen.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Unlimited Travel Group:
» Unlimited Travel Group överraskar med mycket starkt fjärde kvartal
» Unlimited Travel Group fyller på reskassan
» Unlimited Travel Group justerar upp prognosen efter förvärv
» Unlimited Travel Group ser nya attraktiva segment
» Unlimited Travel Group genomför en spännande resa

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Johan Schilow
VD Unlimited Travel Group

 
 

 

 
I UTGs sortiment av temaresor erbjuds bland annat båtfärd på Mekongfloden, från Laos i norr till Vietnam och Mekongdeltat i söder. 
 
 

 
Börsveckan menar att UTG kan nå en vinst på 1,40 kronor per aktie i år. Tidningen ser chanserna till vinstökningar de närmsta åren som goda.
 
 
Nästa händelse
2010-05-06
Delårsrapport Q1 2010

Mer info 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig