beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Intensivt år väntar Metromark Hospitality Group 
beQuoted nyhetsbrev 17 mars 2010
Intensivt år väntar Metromark Hospitality Group
- Kapital från garanterad nyemission möjliggör öppnandet av minst två hotell under året

Kontorshotell med all tänkbar service, designade hotellrum på bästa 
läge för den budgetmedvetne, lägenhetshotell för den kräsne 
affärsmannen. Det är de tre hotellkoncept som emissionsaktuella Metromark Hospitality Group nu lanserar i skarp version. beQuoted har pratat med vd Joakim Lundeborg.

Ser stor marknad för exklusiva lågprishotell
Det är mer än fem år sedan Joakim Lundeborg och styrelseledamoten Fredrik Ivarsson började skissa på ett koncept för "exklusiva lågprishotell".

- När vi började utveckla konceptet såg vi ett tydligt "hål" i marknaden. De flesta hotell i budgetsegmentet känns verkligen "lågpris". Vi säger att vi omdefinierar begreppet lyx och då menar vi att kunden ska betala för precis det den behöver, berättar Joakim Lundeborg.

- Vi kompromissar inte med sovkomfort, läge eller designkvalitet. Däremot erbjuder vi exempelvis inga lunchrestauranger eller gym. Genom att rationalisera kan vi erbjuda ett lågt pris för en exklusiv produkt, fortsätter han.

Moment Hotel i Malmö snart redo för gäster
Namnet på konceptet blev Moment Hotels vars första hotell, beläget mitt framför Malmös centralstation, snart slår upp portarna. Att Joakim Lundeborg är mycket förväntansfull går inte att undgå.

- Det känns oerhört skönt att få förverkliga vår ursprungliga vision och dessutom på Malmös absolut bästa läge, säger han till beQuoted.

Merparten av investeringen i fastigheten har gjorts av fastighetsägaren som dock inte får del av hotellets omsättning eller vinst.

- Fastighetsägaren får förräntning på sina investeringar i form av grundhyra samt ett hyrestillägg, men kommer inte att ha del av hotellets framtida vinster, berättar Joakim Lundeborg.

Med små rum och hög automationsgrad hålls de normalt två största kostnadsposterna för ett hotellrum, hyran och driftspersonalen, nere. Därtill reducerar den modulbaserade lösningen bygg- och installationskostnaderna, samtidigt som anpassning till olika fastighetstyper förenklas.
 
Bokning och betalning görs förstås i förväg via internet och incheckning sker vid en datorterminal på hotellet. Prissättningen kommer vara dynamisk och väntas starta kring 300 kronor för ett dubbelrum och nå uppemot 1500 kronor vid hög beläggning.

Lundivar Hotels öppnar i Milano
Under 2009 breddades verksamheten genom förvärvet av Lundivar Hotels. Även det ett modulbaserat hotellkoncept men där rummen är avpassade för långtidsboende. 

- Köpet av Lundivar Hotels gav oss ett färdigutvecklat koncept med ritningar och allt annat som tillhör, samt framförallt tillgång till etableringen med bygglov i Milano, berättar Joakim Lundeborg.

Det första Lundivar Hotellet håller på att uppföras i Milano och kommer stå klart under året. Därefter står Malmö på tur, men exakt när är inte bestämt.

Park Venue i Stockholm närmast fullbelagt
Ytterligare ett förvärv gjordes under 2009. Det var det redan färdigbyggda kontorshotellet Park Venue i Stockholm som införlivades i Metromarkgruppen.

- Park Venue är idag närmast 100 procent fullbelagt och går runt på månadsbasis. Det som kvarstår för att få en god lönsamhet är att öka försäljningen av membership (medlemskap utan fast arbetsplats), säger Joakim Lundeborg.

I emissionsprospektet nämns att en diskussion om köpeskillingen av Park Venue pågår.

- Formuleringen är en reservation ifall något uppkommer i vår granskning av Park Venues räkenskaper och kan enbart resultera i att köpeskillingen blir lägre, försäkrar han.

Genomför garanterad nyemission
Med minst två hotelletableringar blir 2010 ett intensivt år för Metromark Hospitality Group som, bortsett från det nyligen förvärvade Park Venue, tidigare inte haft någon operativ verksamhet. 

För att genomföra planerna behövs kapital, och därför genomförs en företrädesemission av aktier och teckningsoptioner som ska dra in drygt 20 miljoner kronor. Pengar som ska gå till rörelsekapital, investeringar i Moment och Lundivar Hotels samt till kontantdelen för förvärvet av Park Venue.

Nyligen meddelades att hela emissionen är garanterad, något som är mycket positivt då dagens aktiekurs precis över emissionskursen hade inneburit en risk att den annars inte fulltecknats. Vilka garanterna är har dock ännu inte offentliggjorts.

Prognostiserar 40 miljoner kronor i årsomsättning
Med pengarna från emissionen garanterade, samtidigt som Moment Hotel i Malmö och Lundivar Hotel i Milano snart står klara, känner ledningen sig tillräckligt säkra på framtiden för att kunna ge en prognos över omsättning och resultat.

Vid årets slut förväntas en omsättning på drygt 40 miljoner kronor i årstakt med ett resultat före av- och nedskrivningar på mellan 7 och 8 miljoner kronor.
 
Ytterligare rum på Moment Hotels i Malmö är planerade som tillsammans med den kommande Malmöetableringen av Lundivar Hotels snabbt förväntas ta årsomsättningen till 50 miljoner kronor och resultatet före av- och nedskrivningar till över 12 miljoner.

Joakim Lundeborg menar att prognosen är försiktig.

- Vi har tagit hänsyn till förseningar och räknat med en lägre beläggningsgrad än för andra hotell belägna i samma områden, varför siffrorna troligtvis blir bättre.

Teckningstid fram till 29 mars
Under 2010 kommer alltså Metromarkgruppens samtliga tre hotellkoncept realiseras.

För den som vill vara med på resan kan nyemitterade units, bestående av två aktier och en teckningsoption, tecknas för 10 kronor styck fram till den 29 mars. Teckningsoptionen ger rätten att inom 3 år teckna ytterligare en aktie för 7,50 kronor.  

När emissionen är avklarad väntas en flytt av aktien till First North.

- Noteringen löper på enligt plan och målsättningen är att bolagets aktie skall listas på First North efter att de nya aktierna från emissionen bokats in i början av april, avslutar Joakim Lundeborg.

Invigningen av hotellen i Malmö och Milano tillsammans med flytten av aktien till First North borgar för att vi får höra avsevärt mer om och från Metromark Hospitality Group den kommande tiden.

JIMMIE LANDERMAN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Metromark Hospitality Group:
» Metromark Hospitality Group öppnar första koncepthotell under våren
» Metromark Hotels bygger första hotell i egen regi
» Metromark Hotels lanserar nytt hotellkoncept

 
 
Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 
 


Joakim Lundeborg
VD Metromark Hospitality Group

 

- Det känns oerhört skönt att få förverkliga vår ursprungliga vision och dessutom på Malmös absolut bästa läge, säger Joakim Lundeborg om öppnandet av Moment Hotels i Malmö

 


Metromark Hospitality Group driver tre olika hotellkoncept.

Moment Hotels -
Exklusiva lågprishotell där det första snart öppnar i Malmö


Lundivar Hotels -
Lägenhetshotell för kräsna affärsmän. Det första slår snart upp portarna i Milano.


Park Venue -
Kontorshotell med maximal service. Det första är redan i full gång i Stockholm.



 

 
Moment Hotel Malmö
beläget framför centralstationen öppnar under våren.
 
 

 
I slutet av 2010 prognostiseras en omsättning om minst 40 miljoner kronor i årstakt.



 

 
 

Modulbaserade rumsinredningarna möjliggör att hotellet kan inhysas på ett våningsplan i en befintlig byggnad. 
 
 



 
 
 

 
Nästa händelse
Nyemission
5 mars - 29 mars 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

Fakta om nyemissionen

Sista dag för teckning är måndagen den 29 mars

 

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 5 mars - 29 mars
  • Teckningskurs 10 kr per unit. En unit består av 2 aktier och 1 teckningsoption. Teckningsoptionen ger rätt att teckna en ny aktie för 7,50 kr inom 3 år.
  • Emissionen sker med företräde för befintliga aktieägare. För varje befintlig aktie erhålls 1 teckningsrätt. 1 teckningsrätt berättigar till teckning av 1 unit.
  • Emissionen uppgår till  22,6 miljoner kronor före emissionskostnader.
  • Vid full teckning kan totalt 4.529.500 nya aktier tillkomma, vilket ger totalt 6.794.250 aktier. De nya aktierna motsvarar cirka 67 procent av företaget.
  • Vid full teckning tillkommer även 2.264.750 teckningsoptioner samt ytterligare ett okänt antal som ges som ersättning till garanterna av emissionen.
  • Under mars genomförs även en kvittningsemission relaterad till förvärvet av Park Venue om ytterligare 740.000 aktier till kursen 7,50 kronor, vilket ger totalt 7.534.250 aktier.
 
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig