beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela rekryterar Jeffrey Abbey till Targinta 

Xintela rekryterar Jeffrey Abbey till Targinta

Lund, Sverige den 14 december 2020 -Xintela AB (publ) meddelar att Jeffrey Abbey har rekryterats som Senior Management Advisor för utveckling av det helägda dotterbolaget Targinta. Jeffrey Abbey har mer än 20 års erfarenhet från den biologiska läkemedelsindustrin och har ägnat en stor del av sin karriär åt utveckling av innovativa cancerbehandlingar.

Jeffrey Abbey har tidigare varit verkställande direktör för Argos Therapeutics, ett immunonkologibolag som han ledde i utvecklingen från tidig fas och genom en klinisk fas III studie, introducerade bolaget på amerikanska börsen Nasdaq och tog in över 250 miljoner dollar i aktiekapital samt byggde en organisation på cirka 140 personer. Innan rollen som vd var Jeffrey Abbey affärschef på Argos och genomförde ett flertal affärer med betydande biologiska läkemedelsbolag vilket resulterade i intäkter på över 100 miljoner dollar. Jeffrey Abbey har en MBA och JD från University of Virginia och en BS i matematik och ekonomi från Brown University.

"Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med Evy Lundgren-Åkerlund och Targinta-teamet för att bygga ett målinriktat och resultatdrivet bioteknikbolag med fokus på att ta fram nya behandlingar för patienter med aggressiva och svårbehandlade tumörer. Jag tror att Targintas banbrytande teknologi kommer att leda till en pipeline av produkter med nya behandlingsstrategier för cancerbehandling. Jag välkomnar möjligheten att få bidra till bolagets fortsatta utveckling", säger Jeffrey Abbey.

"Det här är mycket positivt för vårt dotterbolag Targinta och jag är riktigt nöjd med att få in Jeffrey Abbey i vårt team. Han kommer att ha en central roll i Targinta-ledningen och börjar omedelbart delta i arbetet med att finansiera och bygga organisationen, med produktutveckling och partneringaktiviteter", säger Xintelas VD Evy Lundgren-Åkerlund.

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: +46 46 275 65 00
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Om Xintela
Xintela är en innovatör i utvecklingen av regenerativa cellterapier och riktade cancerterapier baserade på den patenterade markörteknologiplattformen XINMARK®. Plattformen bygger på specifika cellytproteiner (integriner) och mer än 25 års forskning och utveckling. Xintela använder markörteknologin för att selektera och kvalitetssäkra stamceller för behandling av muskuloskeletala sjukdomar inklusive artros. Studier på hästar med artros har visat att stamcellerna är säkra och har en positiv effekt på brosk och ben. Xintela har etablerat en GMP-anläggning för produktion av stamceller och förbereder en First-in-Human studie på patienter med knäartros. I onkologiprogrammet utvecklar Xintela antikroppsbaserade terapier för behandling av aggressiva tumörer inklusive glioblastom och trippelnegativ bröstcancer. Xintela är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00, [email protected].

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
2020-12-14-Jeffrey-Abbey.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.