beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Metromark Hospitality Group öppnar första koncepthotell under våren 
beQuoted nyhetsbrev 22 februari 2010
Metromark Hospitality Group öppnar första koncepthotell under våren
- Går vidare med förvärvet av Park Venue

Med stämmans bifall går Metromark Hospitality Group vidare med förvärvet av kontorshotellet Park Venue i centrala Stockholm. Samtidigt närmar sig invigningen av Moment Hotels första anläggning i Malmö. Öppnandet innebär nästa steg i en process som inleddes våren 2008.

Från utveckling till operativ verksamhet
Under det senaste året har det tidigare Metromark Hotels förvandlats från hotellutvecklingsbolag till hotellkoncern. Under de närmsta månaderna inleder koncernen sin operativa verksamhet i och med öppnande av Moment Hotels första anläggning i Malmö.

Vägen från de tidiga idéerna om ett hotellkoncept som erbjuder stil och funktion i centrala lägen till låga priser, till dagens Hospitality Group, har gått via förvärv. Under sommaren 2009 förvärvades lägenhetshotellet Lundivar, och med den verksamhetsbreddningen skedde namnbytet.

Idag står Metromark Hospitality Group på två ben. I botten finns den ursprungliga hotellutvecklingsverksamheten och sedan 2009 Lundivars koncept för lägenhetshotell. Bolaget går nu vidare med förvärvet av kontorshotellet Park Venue i Stockholm, vilket ska ge koncernen ett konceptmässigt tredje ben.
 
Stil och läge till lägsta pris
Metromark Hospitality Group bildades 2006 ur en idé om ett flexibelt koncepthotell. Genom modulbaserade inredningslösningar möjliggörs etablering i fastigheter, sida vid sida med andra verksamheter, exempelvis kontor.

Det som skiljer Metromarks koncepthotell från traditionella hotell är dels de modulbaserade lösningarna, dels avsaknaden av lobby och egen matsal eller restaurang. Med lägre krav på fastighetens utformning ska koncepthotellen kunna etableras i mer centrala lägen.

Samtidigt hålls rumspriserna nere genom att rummen är mindre till ytan och enbart tillhandahåller det viktigaste. Företaget lägger stor vikt vid designen, som är avskalad men komplett. Rummen ska erbjuda allt affärsresenären kan förvänta sig i standardväg.

I linje med det avskalade konceptet är bemanningen lägsta möjliga. Bolaget räknar med att Malmöanläggningen med 85 rum ska kunna drivas på fem anställda. Kringtjänsterna outsourcas och modulerna som rummen är byggda kring ska vara ritade för att vara lättstädade.

Första hotellet i egen regi
Metromark noterades på Nordic MTF under våren 2007. Sedan dess har bolaget provat olika sätt att utveckla det modulbaserade hotellkonceptet, bland annat i direkt samarbete med hotellkedjor. Tanken är att konceptet ska spridas i franchiseform. 

För att påskynda lanseringen av konceptet bedömde bolaget behovet av en demoanläggning som trängande. Anledningarna var flera, dels för att konkretisera affärsmodellen, dels för att attrahera franchisetagare.

Därför valde man i början av 2008 att påbörja byggandet av det hotell i Malmö som snart slår upp portarna under namnet Moment Hotels. Metromark har tillsammans med fastighetsägaren investerat 30 miljoner kronor i anläggningen och premiären sker alltså i egen regi.

Modulerna går igen
De modulbaserade lösningar som definierar Moment Hotels koncept gäller även för Lundivar Hotels, ett koncept för lägenhetshotell som förvärvades under 2009.

Lundivar Hotels vänder sig till affärsresenärer på längre uppdrag, som kräver närhet till sina tillfälliga stationeringar. Bolaget menar att det råder ständig brist på lägenhetshotell i europeiska storstäders centrala affärskvarter.

Till skillnad från Moment Hotels är inte lågt pris en uttalad del av Lundivar Hotels strategi. Bolaget siktar på att etablera sina första två anläggningar i Malmö och Milano senare i år.

Till emission för att förvärva kontorshotell
Mot bakgrund av Moment Hotels och Lundivar Hotels modulbaserade lösningar framstår bolagets förestående breddning som något av en udda fågel i samlingen. 

Det handlar om kontorshotellet Park Venue i centrala Stockholm. Det riktar sig till företagare som söker temporära lösningar på en attraktiv adress eller behöver en tillfällig lösning nära andra kunder.

Metromark menar att kontorshotellet fångar samma kärnvärden om design och stil som bolagets övriga koncept. Men om de övriga koncepten handlar om att skala ned och jaga kostnader, siktar Park Venue på att erbjuda kontorshotell med mer snarare än mindre.

Målet 2010 för Park Venue ligger på en omsättning om 12 - 14 miljoner kronor med ett positivt resultat.

Köpeskillingen för Park Venue uppgår till 8,5 miljoner kronor. Den består av en kontant del om 3 miljoner kronor och en betalning i aktier om 5,5 miljoner kronor, där betalning sker med 740.000 nya aktier och 370.000 teckningsoptioner i Metromark.

Utöver den riktade emissionen till Park Venues säljare genomförs en företrädesemission om 22,7 miljoner kronor. Syftet med företrädesemissionen är att kapitalisera bolaget inför lanseringen och expansionen av Moment Hotels i Malmö och Lundivar Hotels i Milano.

beQuoted avser att återkomma med en artikel där vi talar med vd Joakim Lundeborg om företrädesemissionen, förvärvet av Park Venue och de stundande lanseringarna.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Metromark Hospitality Group:
» Metromark Hotels bygger första hotell i egen regi
» Metromark Hotels lanserar nytt hotellkoncept



Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 
 


Joakim Lundeborg
VD Metromark Hospitality Group

 
 

Metromark Hospitality Group står på två ben. I botten finns den ursprungliga utvecklingsverksamheten och sedan 2009 Lundivars koncept för lägenhetshotell.


Bolaget går nu vidare med förvärvet av kontorshotellet Park Venue i Stockholm, vilket ska ge koncernen ett konceptmässigt tredje ben.
 
 
 
 

 
Moment Hotel Malmö skall ska öppna under våren. Det blir då Metromarks första steg över till operativ verksamhet.
 
 
Byggstart av Moment Hotels i Malmö skedde i slutet av mars 2008. 
 
 

 
 

De modulbaserade rumsinredningarna möjliggör att hotellet kan inhysas på ett våningsplan i en befintlig byggnad. 
 
 
Hotellet behöver alltså inte ha en egen fastighet.

 
 
 

 
Nästa händelse
Nyemission
5 mars - 29 mars 2010

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig