beQpress
Pressmeddelanden
LifeClean: Fortsatt expansion i Mellanöstern för LifeClean International AB 

Fortsatt expansion i Mellanöstern för LifeClean International AB

8 oktober 2020 kl. 08:20 CEST

LifeClean International AB ("LifeClean International" eller "Bolaget") har genom två myndighetsgodkännanden stärkt sin fortsatta expansion i Mellanöstern, samt i det prioriterade marknadssegmentet sjukvård. Bolaget har även säkrat ett nytt distributörsavtal i Saudiarabien.

Officiellt myndighetsgodkännande av den saudiarabiska tillsynsmyndigheten Saudi Food and Drug Administration ("SFDA") nådde Bolaget den 6 oktober 2020. Myndighetskodkännande ifrån Förenade Arabemiratens hälsoministerium Ministry of Health and Prevention ("MOHAP") utfärdades den 5 oktober 2020. Båda myndighetsbesluten klassificerar Bolagets produkt LifeClean Disinfectant som en medical device ("MD") och är därmed, utöver generellt användande som ytdesinfektion, godkänd för användande inom hälso- och sjukvård.

Avtalet med Bolagets saudiarabiska distributör Global Innovate Trading EST ("Global") kom på plats den 4 oktober 2020 och syftar till ett långsiktigt samarbete med Global som föredragen partner i Saudiarabien. Avtalet stipulerar dock inte ensamrätt. Global avser att fokusera sina marknadsinsatser på segmenten Healthcare och offentliga myndigheter. Första containerordern är levererad genom flyg och försäljning till slutkunder har påbörjats.

VD-kommentar:

"SFDA:s och MOHAP:s beslut är glädjande då de fördjupar vår expansion till hälso- och sjukvårdssegmentet - ett av LifeClean Internationals primära marknadssegment. Därtill är vi nöjda med att presentera ett långsiktigt distributionsavtal med en kompetent aktör i Saudiarabien, som är ett av våra strategiskt utvalda länder där vi identifierat en hög efterfrågan på high-level desinfektionsprodukter."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Lööw, VD, LifeClean International AB E-post: [email protected] Telefon: +46 70 795 59 35

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
lifeclean pm mellanostern.pdf

Om LifeClean International

LifeClean International grundades år 2012 i samband med ett forskningssamarbete mellan Bolagets grundare och forskare från Örebro universitetssjukhus. Bolaget bedriver forskning, produktion, marknadsföring och försäljning av desinfektionsprodukter. Tillsammans med ledande forskare har Bolaget tagit fram en patenterad spor-, svamp-, biofilm-, bakterie- och virusdödande ytdesinfektion som motverkar multiresistens och är en mindre farlig desinfektion för människa och miljö. LifeClean International har en unik, patenterad och miljövänligare kemisk teknologi som är skalbar inom flera områden.

För mer information, se LifeClean Internationals hemsida www.lifeclean.se

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | [email protected]

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.