beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Audio Video ny hyresgäst i Skanskas handelsplats Ljungbyporten (Electra Gruppen) 
beQuoted nyhetsbrev 4 februari 2010
Audio Video ny hyresgäst i Skanskas handelsplats Ljungbyporten

Electra Gruppens butikskedja Audio Video fortsätter att växa. Förra året tillkom nio nya butiker. Nyligen meddelade Skanska att butikskedjan flyttar in i byggjättens handelsplats Ljungbyporten. beQuoted har talat med Electras vd Anders Dahlström om butikskedjans expansion.

Expansivt Audio Video till Skanskas handelsplats
Audio Video, Electra Gruppens butikskedja inom hemelektronik, växte med nio butiker under 2009. Rekryteringen till butikskedjan är prioriterad. I dagsläget kommer man att ligga lågt med egna nyetableringar, enligt vd Anders Dahlström.

Samtidigt utnyttjar kedjan de tillfällen som finns till mer attraktiva butiksytor. Audio Video kommer under våren slå upp portarna till en 900 kvadratmeter stor butik i Skanskas handelsplats utanför Ljungby.

– Vår nya butik vid Ljungbyporten ger oss möjligheter att växa, säger Audio Videos vd Johan Danielsson.

Positivt slut på vingligt 2009 
I början av 2009 trodde många att hemelektronikbranschen skulle stå inför ett dåligt år. Mycket tyder nu på att det gångna årets utfall ändå blev skapligt. Den låga räntan antas ha spelat en avgörande roll.

Enligt HUI:s siffror nådde branschutvecklingen inte över en procent. Sällanköpsvaruhandeln som helhet tog emellertid revansch under julhandeln och steg med över 7 procent mot december 2008.

Av branschrapporteringen att döma är handlarna nöjda med julhandeln. Så också Anders Dahlström, som påpekar att jämförelsesiffrorna var gynnsamma att slå.

Julhandeln 2008 var nämligen svag och efter en likaså svag inledning första halvåret 2009 vände Electras siffror under andra halvåret. Under det tredje kvartalet klev rörelsemarginalen över bolagets mål om 3 procent, en trend beQuoted tror håller i sig.

Om bolaget har presterat i linje med konkurrenterna och överträffar jämförelsetalen för det fjärde kvartalet 2009 med i storleksordningen 7 - 10 procent, kan det betyda en vinst per aktie för 2009 på nära 5 kronor.

Bolaget har som policy att dela ut mellan en tredjedel och hälften av årsvinsten. Skulle det senare bli verklighet handlar det om en direktavkastning på över 5 procent.

Tillväxten i butiksledet central
Tillväxten i butiksledet är central för Electras försäljning. Under 2009 valde nio butiker med en gemensam omsättning på cirka 150 miljoner kronor att gå över till Audio Video. Samtliga kom från konkurrenten Euronics.

Förutsättningarna för nya anslutningar till Audio Video i år är goda. Vd Anders Dahlström tror att det är Electra Gruppens varuförsörjningssystem och butiksdatasystem som lockar handlarna till Audio Video-kedjan.

- En förklaring är att det har blivit allt svårare för enskilda handlare att köpa direkt från leverantörerna. Vi har avtal med alla de större leverantörerna och ett väl fungerande varuförsörjningssystem. Det handlar om trygghet och är bekvämt för handlarna.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Electra Gruppen:
» Electra Gruppen hemelektronikbranschens överlevare

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 
 

 
Anders Dahlström
VD Electra Gruppen

 
 
 
 
Under 2009 valde nio butiker med en gemensam omsättning på cirka 150 miljoner kronor att gå med i Audio Video.  
 
 

 


 

Electra Gruppens försäljningskanaler där Audio Video har störst spridning med 100 butiker i Sverige.

 
 
 

Nästa händelse
2010-02-11
Bokslutskommuniké 2009

Mer info 
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig