beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele förvärvar och lämnar prognos för 2010 
beQuoted nyhetsbrev 14 januari 2010
AllTele förvärvar och lämnar prognos för 2010
- Ökar kundstocken och lanserar mobiltelefoni


Dagarna före julafton slog AllTele till med ytterligare ett förvärv. Denna gång handlade det om 19.000 IP-telefonikunder tillsammans med varumärket MegaPhone. beQuoted kontaktade vd Ola Norberg för en kommentar kring det nya förvärvet och bolagets prognos för 2010.

Nytt förvärv med IP-telefonikunder
Den 22 december 2009 meddelade AllTele att bolaget förvärvat MegaPhone och därmed ökat kundstocken med 19.000 stycken IP-telefonikunder.

På säljarens begäran har AllTele inte gått ut med något pris på förvärvet. beQuoted tror att bolaget betalat ungefär samma pris per kund som vid det senaste förvärvet av Kramnet.

Det skulle innebära att priset per kund ligger på omkring 950 kronor, motsvarande en total förvärvskostnad på 18 miljoner kronor.

beQuoted: Vad är den genomsnittliga månadsintäkten per kund?

- Månadsintäkten ligger vid förvärvstillfället på 138 kronor. Då det handlar om egenproducerad IP-telefoni är marginalen riktigt bra. Det finns en stor potential i korsförsäljning mot kundstocken vilket kan öka månadsintäkten per kund framöver, säger vd Ola Norberg.

beQuoted: Ni får även med varumärket MegaPhone i förvärvet. Kommer ni använda varumärket eller ändra till AllTele?

- Vi kommer att fortsätta använda MegaPhone som varumärke. Vi kommer köra AllTeles varumärke för fast IP-telefoni och använda MegaPhones varumärke för bredbandstelefoni.

-
Vi ser även ett övervärde i affären genom att MegaPhone under 2009 investerat mycket i stödsystem för mobiltelefoni. Vi får med alla dessa system vid affären.

beQuoted: Ni meddelade nyligen att ni valt att samarbeta med Telia avseende mobiltelefoni och mobilt bredband. Hur kommer detta samarbete se ut? 

- Telias mobiltelefoni och mobila bredband kommer vi lansera under eget namn som tjänsteleverantör. Vi kan nu erbjuda en helhetslösning av mobilt bredband och mobiltelefoni.

- Stödsystemen för mobiltelefoni, som vi fått med i förvärvet av MegaPhone, möjliggör att vi kan få en snabb och smidig driftsättning av egen mobiltelefoni.


- Vi har sedan tidigare avtal med Ice.net för mobilt bredband. Då Ice.net har bäst teckning i på landsbygden, kommer vi erbjuda detta bredbandserbjudande framförallt för landsbygdsboende.

Officiell prognos för 2010
Samtidigt som förvärvet offentliggjordes gick AllTele ut med en prognos för verksamhetsåret 2010. Prognosen är en omsättning på 300 miljoner kronor, med en EBITDA-marginal på 16,7 procent och en rörelsemarginal på 10 procent.

beQuoted: Förutsätter prognosen ytterligare förvärv?

-
Prognosen bygger på befintlig organisation med Kramnet- och MegaPhone-förvärven. Skulle något ytterligare förvärv dyka upp så kan det ses som en bonus utöver prognosen.

beQuoted: Ni har för årets första nio månader uppnått en EBITDA-marginal på strax över 15 procent, borträknat noteringskostnader. Vad ska bidra till att öka marginalen till 16,7 procent?

- Förvärvet av MegaPhones 19.000 IP-telefonikunder kommer öka marginalen för 2010, då vi har en väldigt hög bruttomarginal på dem. Dessutom kommer korsförsäljningen att bidra till att öka marginalen.

Utöver prognosen för 2010 har AllTele en övergripande prognos som innebär att bolaget ska uppnå en omsättning överstigande 450 miljoner kronor senast 2012. EBITDA- och röselsemarginalen ska överstiga 20 respektive 10 procent.

Aktien lågt värderad ställt mot prognosen
beQuoted bedömer att AllTeles omsättning för 2009 når runt 220 miljoner kronor. För att nå prognosen för 2010 krävs ett omsättningslyft på 80 miljoner kronor, där kunderna från MegaPhone- och Kramnetförvärven kommer att bidra med ungefär 50 miljoner kronor.

Skulle bolaget nå omsättningsprognosen och samtidigt öka EBITDA-marginalen med 1,5 procentenheter, landar 2010 års resultat per aktie på runt 1,80 kronor. Ställt mot aktuell börskurs ger det ett p/e-tal på knappt 8.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTeles vd ser goda möjligheter till korsförsäljning med Kramnetförvärvet
» AllTeles förvärvsstrategi stöter på patrull
» AllTele noteras på Stockholmsbörsen
» Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv
» IPRED-lagen biter inte på AllTele

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 

 
  


AllTele har förvärvat MegaPhone, med drygt 19.000 IP-telefonikunder.
 
 
beQuoted bedömer den totala förvärvskostnaden till ungefär 18 miljoner kronor, motsvarade 950 kronor per kund.
 
 

 
 

- Vi ser även ett övervärde i affären genom att MegaPhone under 2009 investerat mycket i stödsystem för mobiltelefoni. Vi får med alla dessa system vid affären.
 
 
 
  

 
Ett samarbetsavtal
har tecknats med Telia. Samarbetet avser mobiltelefoni och mobilt bredband.
 
 
AllTele kommer att lansera Telias tjänster under första kvartalet 2010.

 
 
 
 

AllTeles prognos för 2010 är en omsättning på 300 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor.

 
 
 
  

 

Nästa händelse
2010-02-19
Bokslutskommuniké 2009
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig