beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTeles vd ser goda möjligheter till korsförsäljning med Kramnetförvärvet 
beQuoted nyhetsbrev 9 december 2009
AllTeles vd ser goda möjligheter till korsförsäljning med Kramnetförvärvet
- IP-tv lanseras under första halvåret 2010


AllTeles förvärv av Kramnet innebar inte bara 10.000 nya kunder men också en öppning för IP-tv som ett nytt affärsområde för bolaget. beQuoted har talat med en nöjd vd Ola Norberg.

Kramnet en direkt korsförsäljningsöppning
Vid förvärvet av Kramnet betalade AllTele totalt 9 miljoner kronor för 10.000 kunder, motsvarande drygt 900 kronor per kund. Den genomsnittliga månadsintäkten per kund vid förvärvet var 180 kronor.

Vid sidan av kundstocken förvärvades även Kramnets personal med erfarenhet av att sälja och drifta IP-tv. AllTele kommer att lansera IP-tv brett under första halvåret 2010. Det gör då bolaget till en så kallad triple play-operatör genom att kunna erbjuda både bredband, telefoni och tv.

- En intressant aspekt är att Kramnet nästan uteslutande rör sig om bredbands- och tv-kunder. Det ger oss en direkt korsförsäljningsöppning för IP-telefoni på nästan hela kundstocken, säger Ola Norberg och fortsätter:

- Dessutom öppnar förvärvet för att lansera IP-tv för AllTeles hela kundbas. Det krävs en del jobb och kapacitetsutnyttjande för att kunna erbjuda en riktigt bra tv-lösning. Vi kommer därför att lansera IP-tv under första halvåret 2010.

Slåss om drygt 14 procent av marknaden
Enligt Ola Norberg domineras telefoni- och bredbandsmarknaden till 86 procent av Telia, Tele2, Telenor och ComHem. Det innebär att AllTele och övriga mindre spelare har drygt 14 procent av marknaden att dela på.

På senare tid har konkurrensen om förvärven hårdnat, med stigande priser som följd (se beQuoted nyhetsbrev nr 19 2009). På frågan om hur länge AllTele kan växa via förvärv på en relativt liten del av marknaden säger Ola Norberg:

- Jag är helt övertygad om att vi kan fortsätta att växa i ett flertal år framöver genom förvärv. Vi har alltid en rullande presumtiv förvärvsstock som kan fördela sig på 3 - 5 förvärv som kan handla om totalt runt 40.000 kunder, säger Ola Norberg och fortsätter:

- Vi har ett mål som innebär att omsätta 450 miljoner kronor till 2012. Vår vision på ännu längre sikt är att kunna omsätta en miljard kronor. För att uppnå detta krävs ett flertal förvärv. Vi är övertygade om att det fortfarande finns möjligheter att växa via förvärv i ett flertal år framöver.

Korsförsäljningen upprätthåller volymen
Det har gått ungefär ett halvår sedan AllTele på allvar kom igång med sin korsförsäljningsverksamhet i Vilhelmina. I rapporten för det andra kvartalet skrev bolaget att korsförsäljningen skulle börja få genomslag under det tredje kvartalet 2009.

Volym- och marginalökningen har dock uteblivit trots att Ola Norberg beskriver korsförsäljningen som framgångsrik. Enligt honom hjälper korsförsäljningen till att hålla volym och marginal uppe när utchurningen (bortfallet, beQuoteds anm) av kunder pågår.

- Vi har churnat ut en del mindre lönsamma kunder vilket har gett oss ett volymtapp. Vi har dock klarat att bibehålla marginal och omsättning genom att korsförsäljningen väger upp bortfallet av kunder.

- Vi ser nu att volym och marginal ökar under det fjärde kvartalet, då churn har minskat, säger Ola Norberg.

Rejäl resultatförbättring
Det tredje kvartalet 2009 innebar en rejäl resultatförbättring jämfört med kvartalet innan. Andra kvartalet 2009 landade resultatet per aktie på -0,15 kronor, att jämföra med tredje kvartalets resultat per aktie om 0,30 kronor.

Siffrorna för årets första nio månader 2009 visade följande:

      • Omsättning: 165,4 Mkr (112,3)
      • Kassaflöde: 22,1 Mkr (27,7)
      • Resultat efter finansnetto: 5,0 Mkr (0,5)
      • Vinst per aktie: 0,37 kr (0,07)

Det tredje kvartalets intäkter har dopats med 1,5 miljoner kronor då en justering av förvärvskostnaden för Wasadata har utförts.

Siffrorna för det tredje kvartalet 2009 isolerat:

      • Omsättning: 55,1 Mkr (59,6)
      • Kassaflöde: 7,3 Mkr (23,7)
      • Resultat efter finansnetto: 4,0 Mkr (4,7)
      • Vinst per aktie: 0,30 kr (0,46)


För helåret 2009 tror beQuoted att AllTele kommer att omsätta 220 miljoner kronor. Med en EBITDA-marginal på 13,5 procent blir då vinsten per aktie kring 0,7, inräknat engångskostnader och avskrivningar. På vårt antagande handlas aktien till ett p/e-tal på 16 vid kursen 11 kronor.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTeles förvärvsstrategi stöter på patrull
» AllTele noteras på Stockholmsbörsen
» Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv
» IPRED-lagen biter inte på AllTele
» AllTeles satsning på korsförsäljning ger resultat
» AllTeles vd håller det han lovar
» AllTele lovar vinst andra halvåret
» "Vi är duktiga på att ta över den här typen av kundstockar" - Intervju med vd

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 

  
  
AllTele har förvärvat Kramnet, med drygt 10.000 kunder. Förutom kunderna får nu AllTele kompetens för att kunna leverera IP-tv.
 
 

IP-tv kommer att lanseras för AllTeles kunder under första halvåret 2010.

 
 
 

AllTeles omsättning
första kvartalet till tredje kvartalet
2005 - 2009

 

 (Klicka bilden för större bild)

Diagrammet visar AllTeles omsättning för årets tre första kvartalet för åren 2005 till 2009. 
 
 
 

AllTeles EBITDA
första kvartalet till tredje kvartalet
2005 - 2009
 

 (Klicka bilden för större bild)

Diagrammet visar AllTeles EBITDA för årets tre första kvartalet för åren  2005 till 2009. 
 
 
 

Universal Telecoms ägare Mark Anthony Hauschildt har köpt Phoneras aktier och är nu största ägare i AllTele med drygt 15 procent av kapitalet och rösterna.

 
 
 

Remium prognostiserar en omsättning på 225 miljoner kronor och en vinst per aktie inklusive avskrivningar på 0,87 kronor för 2009.

 
 
 
Nästa händelse
2010-02-19
Bokslutskommuniké 2009
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig