beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kraftig ökning av leverantörsbyten utmaning för Elverket 
beQuoted nyhetsbrev 17 september 2009
Kraftig ökning av leverantörsbyten utmaning för Elverket
- Än så länge oförändrat antal kunder trots den höga kundomsättningen  

Elleverantörsbytena har ökat kraftigt, något som inneburit utmaningar för elleverantörer som Elverket. Samtidigt har bolaget levererat ett av sina resultatmässigt bästa halvår någonsin. Men den offensiva satsningen på specifika regioner som startades i april har gett blandad respons.

Lättfotade kunder men ännu oförändrat kundnetto
När vi i mars skrev om Elverket (se beQuoted nyhetsbrev nr 7 2009), uppgav bolaget att antalet leverantörsbyten minskade under förra året. Det hade inte hänt sedan avregleringen på elmarknaden 1996.

Under första halvåret har det emellertid vänt och Energimyndigheten uppger att antalet hushåll som byter elleverantör ökar kraftigt. Under det andra kvartalet ökade antalet leverantörsbyten med 41 procent jämfört med samma period föregående år.

- Detta har inneburit att vi haft en relativt hög kundomsättning under det andra kvartalet, men kundnettot är oförändrat. Vi jobbar nu hårt för att minska churn-kostnaderna (andel förlorade kunder under en viss tidsperiod, beQuoteds anm) och öka repeat-försäljningen, säger Jonas Borgardt och fortsätter:

- Vi har ändå lyckats öka antalet företagskunder, vilket resulterat i en ökning av sålda volymer på 6 procent. Detta har vi lyckats med trots att den svenska marknaden minskat volymerna med drygt 8 procent.

Blandad respons på Sörmlandssatsningen
När beQuoted senast var i kontakt med Elverket var bolaget mitt uppe i en offensiv satsning (se beQuoted nyhetsbrev nr 9 2009). Först ut var Sörmland och enligt Jonas Borgardt har satsningen gett blandade signaler:

- Vi mätte en rejält ökad trafik på vår hemsida när vi annonserade. Men när vi gjorde en mer noggrann analys av trafiken upptäckte vi att många av de intresserade kunderna tenderade att avbryta formuläret när de kom till avtalssidan.

- Anledningen till detta beror bland annat på att kunden generellt inte vet vilket anläggnings-ID man har på sin elmätare, vilket behövs för att byta elleverantör, säger Jonas Borgardt och fortsätter:

- Vi har nu förenklat vår hemsida och har även ett fullmaktsförfarande vilket ger oss möjligheten att sköta ett byte åt konsumenten med endast personuppgifter. Vi kommer fortsätta på offensiven genom en andra våg som vi beräknar köra igång under innevarande månad.

Låg andel kunder som beställer miljövänlig el
När man tecknar elavtal med Elverket kan kunden för ett litet prispåslag välja el från förnyelsebara källor. Systemet fungerar så att Elverket köper in det antal kWh som kunden behöver från till exempel vatten- och vindkraft.

Miljövänligare el är något som debatteras flitigt i media, men enligt Jonas Borgardt är det förvånansvärt få kunder som väljer miljöel:

- Det är knappt 5 procent av kunderna som gjort tillvalet för miljömärkt el. Det pratas mer om miljövänlig el än det faktiska utfallet.

- Självklart kommer vi jobba vidare med vårt erbjudande av miljöel och kommer att under hösten att lansera ytterligare varianter på miljövänligare el, fortsätter Jonas Borgardt.

Starka siffror för första halvåret 2009

Då beQuoted talade med Jonas Borgardt i mars trodde han på en vändning för affärsområdet elhandel. Halvårsrapporten visar att han hittills haft rätt i sina antaganden.

Siffrorna för det första halvåret 2009 blev följande:

      • Omsättning: 205,5 Mkr (169,6)
      • Resultat efter skatt: 11,1 Mkr (2,6)
      • Vinst per aktie: 1,71 SEK (0,40) 

Motsvarande siffror för det andra kvartalet blev:

      • Omsättning: 71,1 Mkr (67,9)
      • Resultat efter skatt: 5,7 Mkr (-0,7)
      • Vinst per aktie: 0,88 SEK (-0,10) 

Såväl omsättning som resultat är bättre än motsvarande period föregående år. Resultatet har återhämtat sig rejält efter fjolårets problematiska elmarknad (se beQuoted nyhetsbrev nr 9 2009).

På plussidan finns även bolagets rörelsemarginal, som översteg 10 procent under det andra kvartalet. Bolagets långsiktiga mål är en genomsnittlig rörelsemarginal på 8 procent.

För halvåret låg rörelsemarginalen på 6,9 procent. Om bolaget upprätthåller lönsamheten från andra kvartalet kommer det att nå sitt marginalmål för helåret 2009.

Aktiva elkonsumenter positivt på sikt
Hittills i år har Elverket imponerat med sitt starka lönsamhetslyft. När vi skrev om Elverket i maj räknade vi med att vinsten per aktie skulle överstiga 2 kronor. För den rullande 12-månadersperioden uppgår vinsten per aktie till 2,36 kronor.

beQuoted tror därför att Elverket kan uppvisa en vinst per aktie på minst 2,5 kronor i år, samtidigt som vi tror att chanserna är goda att bolagets prispressarstrategi gynnas av en ökad rörlighet bland elkonsumenterna. Givet köpkursen på 46 kronor handlas aktien till ett p/e-tal på drygt 18, vilket är i linje med Stockholmsbörsen. 

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Elverket:
» Elverket på offensiven
» Elverket vinner order på företagsmarknaden
» Ökad omsättning men lägre lönsamhet i Elverket
» Finansiella kontrakt viktiga för Elverkets lönsamhet
» Elverket blickar framåt
» E.ON:s bud fick Elverket att stanna upp tillfälligt
» Därför säger Elverket nej till uppköpsbud från E.ON
» Elverkets fokus på elhandel kan bli framgångsrikt
» Elverket fick 6.500 nya kunder första kvartalet

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Jonas Borgardt
VD Elverket Vallentuna




-
Förvånansvärt få kunder väljer att köpa miljömärkt el, trots den debatt som pågår om miljöfrågor.



 

 
Runt 5 procent av Elverkets kunder väljer tillvalet för miljömärkt el.
 
 
Miljömärkt el innebär att Elverket beställer kundens el från förnyelsebara energikällor. Miljöelen medför ett litet prispåslag.

 
 
 
 


Responsen har varit blandad på den offensiva satsning på specifika regioner som Elverket drog igång i våras. Först ut var Sörmland.


Många kunder vet inte numret på sin elmätare, något som behövs för att genomföra ett leverantörsbyte.


Genom ett nytt fullmaktsförfarande ska kunderna kunna byta till Elverket utan att veta numret på sin elmätare.




 

 
8 av 10 kunder
beställer sin el från Elverkets hemsida.

 
 
 
 
Nästa händelse
2009-10-22
Delårsrapport Q3 2009
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig