beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Storstädat Confidence ska vända till vinst 
beQuoted nyhetsbrev 9 juli 2009
Storstädat Confidence ska vända till vinst
- Nu har vi hittat vårt fokus, säger vd Fredrik Hiort af Ornäs

Under våren har Confidence tecknat avtal om sin Entry Event-lösning med flera stora anläggningar runt om i landet. Samtidigt har bolagets storstädning fått genomslag på siffrorna. Men åtgärdernas fulla effekt kommer enligt vd Fredrik Hiort af Ornäs att syna först i den kommande rapporten.

Tydligare mål och smalare organisation
Under det senaste året har Confidence genomfört en större rationalisering. Antalet anställda har halverats. Den förlusttyngda engelska verksamheten och den irländska verksamheten avvecklades tidigare i år.

Enligt vd Fredrik Hiort af Ornäs har rationaliseringar inneburit att Confidence koncentrerat sin verksamhet:

- Vi har idag två klara fokusområden. Först har vi vår eventsida med Entry Event och Hotell och Hospitality, och sedan har vi systemintegration med brand, övervakning, inpassering och större överordnade system.

Under våren har bolaget tecknat flera avtal med stora kunder inom eventsidan.
Bland annat med Arena Skövde avseende Entry Event, samt ett nyutvecklat internetbaserat platsbokningssystem till nybyggda multiarenan Göranssons arena i Sandviken. Men året började tufft enligt bolagets marknadschef Mats Wahlgren:

- December och januari var månader som tyngde oss med en mycket låg försäljning. Nästan 4 / 5-delar av första kvartalets intäkter kan hänföras till februari och mars, och det är vår eventsida tillsammans med Hotell och Hospitality som har gått bäst.

Relacom skapar nya affärsmöjligheter

För bolagets andra fokusområde, säkerhetsintegration av brand och övervakning, är marknaden fortsatt trög och avvaktande till nyinvesteringar i större säkerhetssytem:

- Vi kan se att trenden från i höstas håller i sig med att kunder väljer att skjuta fram sina investeringsbeslut. Dock har antalet förfrågningar ökat under slutet av andra kvartalet, berättar Mats Wahlgren.

- Sedan årsskiftet jobbar vi mer med att sälja in delsegment istället för hela system, och samarbetet med Relacom fortsätter att utvecklas mycket bra.

Genom samarbetet med systeminstallatören har flera viktiga affärskontakter knutits till Confidence. Bland annat har avtal slutits med Sveriges Radio och Berwaldhallen, där ett nytt utrymningslarm med drygt 200 högtalare installeras under sommaren.

Även det nya centraliserade säkerhets- och övervakningssystemet till hotellkedjan StayAt hotels, marknadsledande inom lägenhetsliknande hotellboende, fortsätter att generera affärer vartefter nya hotell färdigställs.

Halverade kostnader
Borträknat de engelska och irländska verksamheterna tangerade första kvartalets försäljning siffrorna för fjolårets sista kvartal, på 19,5 miljoner kronor.

Rationaliseringarna har nära halverat rörelsekostnaderna mellan kvartalen. Trots det gick den svenska verksamheten med förlust under första kvartalet 2009 och för koncernen stannade förlusten vid -2,1 miljoner kronor.

I dagsläget pendlar aktien mellan 3 och 4 öre vilket ger ett börsvärde på 16 - 20 miljoner kronor. Nettoskulden låg vid första kvartalets utgång på 16 miljoner kronor. Tack vare emissionen som genomfördes i höstas låg rörelsekapitalet på drygt 10 miljoner kronor.

Med ännu ett förlustkvartal och reaförlusten för den engelska verksamheten låg soliditeten vid första kvartalets utgång på 7,4 procent.

Fokus på att nå positivt resultat
Den svenska verksamheten gjorde en förlust på -0,5 miljoner kronor under första kvartalet i år. Samtidigt hölls verksamhetens omsättning i stort sett intakt, trots den kraftigt reducerade personalstyrkan.

Enligt Fredrik Hiort af Ornäs nådde kostnadsminskningarna full effekt först från april och han menar att bolaget nu är mycket nära att nå ett positivt resultat. Bolagets storstädning har gett resultat, kostnadsmassan har minskat rejält sedan förra året.

Om bolaget kan hålla försäljningen uppe är därför beQuoted försiktigt optimistisk till att en vändning kan komma. Lägg där till Confidence nu smalare kostym, ett ökat fokus på svenska verksamheten och ytterligare rationaliseringar så ökar möjligheterna att bolaget lyckas vända den negativa utvecklingen. I slutet av augusti får vi veta hur nära bolaget kommit sitt mål.

JOHAN FALK
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Confidence:
» Confidence koncentrerar verksamheten
» Garanterat kapital till Confidence
» Confidence halverar omsättningsmålet
» Confidence avyttrar distributionsverksamhet
» Ny detaljhandelstjänst från TeliaSonera skapar affärsmöjligheter för Confidence
» Confidence sätter nya mål för tillväxten
» Sälj i fokus hos Confidence





Marknadsplats
NGM



 


Fredrik Hiort af Ornäs
VD Confidence International



-
Det känns som att vi är närmare nu att nå ett nollresultat. Vi har hittat vår position med två tydliga fokus. 





Confidence har nu två tydligt formulerade huvudområden:


 • Eventsidan med Entry Event och Hotell och Hospitality.

 • Systemintegratör med brand, övervakning och större överordnade system.



Mats Wahlgren
Marknadschef Confidence 




- Vi tog prestigeorder
med Sveriges Radio. De vet vad de vill ha och de köper ingenting på chans. 



- Detta är ett bevis för att Confidence är den bästa systemintegratören på marknaden.







Samarbetet med Relacom utvecklas positivt och flera affärskontakter har kunnats knytas till bolaget.

 
 

Nästa händelse
2009-08-26
Delårsrapport Q2 2009

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig