beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele noteras på Stockholmsbörsen 
beQuoted nyhetsbrev 15 juni 2009
AllTele noteras på Stockholmsbörsen
- Från liten prispressare till Sveriges femte största teleoperatör på 7 år

AllTele grundades 2002 med affärsidén att erbjuda svenskarna billigare telefoni. Vid starten erbjöds enbart fast IP-baserad telefoni, men över tiden har utbudet ökat. Aktien introducerades på First North 2007. Idag handlas den för första gången på Stockholmsbörsen.

Startade som en prispressare
AllTele grundades 2002 av Ola Norberg, Peter Bellgran och Thomas Nygren. En av anledningarna till bolagsstarten var att Telia, i sin marknadsledande position, hade höjt abonnemangspriserna kraftigt.

AllTele bestämde sig för att erbjuda svenskarna telefoni till hälften av Telias pris, och att detta skulle ske genom IP-telefoni.

Tillvägagångssättet var att erbjuda IP-telefoni via befintlig infrastruktur, det vill säga via stadsnät eller befintlig bredbandsuppkoppling.

I slutet av verksamhetsåret 2006 hade bolaget växt till strax under 10.000 kunder och en omsättning på 14 miljoner kronor. Styrelsen ansåg att det var dags att ta nästa steg, att skruva upp tillväxtambitionen och beslutade därför att introducera aktien på First North.

Introducerades på First North 2007
Bolaget visade fortfarande inte vinst och genomförde en nyemission i samband med introduktionen på First North 2007. Styrelsen såg även möjligheten att använda aktien som betalning vid framtida förvärv, då bolaget hade en uttalad förvärvsstrategi.

Under verksamhetsåret 2007 började det röra på sig för AllTele. Bolaget genomförde tre förvärv. Hela Wasadata Bredband förvärvades samt Skellefteå Krafts och TDC Songs kundstockar för telefoni och bredband.

I samband med förvärven gick AllTele in på bredbandsmarknaden och ökade utbudet med ADSL-bredband och bredband via stadsnät. Förvärven ökade bolagets kundstock till 50.000 kunder och omsättningen tredubblades till över 40 miljoner kronor.

Förvärvståget fortsatte under 2008 då framförallt två stora kundstockar förvärvades av Phonera och Vattenfall. Totalt ökade antalet kunder till 120.000 stycken vid årets slut. Omsättningen steg till 170 miljoner kronor och bolaget redovisade vinst för helåret.

Samma grundvärderingar trots kraftig expansion
Det är en stor skillnad verksamhetsmässigt på AllTele idag jämfört med vid starten. Idag är bolaget Sveriges femte största teleoperatör med ett brett utbud av tjänster inom telefoni och bredband.

Bolaget har även lanserat mobilt bredband och det senaste är VPN-tjänster för att kunderna ska kunna dölja sina IP-adresser (se beQuoted nyhetsbrev nr 9 2009).

Grundfundamenten är dock desamma; att erbjuda svenskarna ett billigare sätt att kommunicera. Samtliga av grundarna är fortfarande verksamma inom bolaget och målet för framtiden är att senast 2012 ha en kundbas på totalt 200.000 kunder.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv
» IPRED-lagen biter inte på AllTele
» AllTeles satsning på korsförsäljning ger resultat
» AllTeles vd håller det han lovar
» AllTele lovar vinst andra halvåret
» "Vi är duktiga på att ta över den här typen av kundstockar" - Intervju med vd

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 

 
  
AllTele grundades år 2002 för att kunna erbjuda svenskarna billigare telefoni.
 
 
Bolaget har idag 120.000 kunder och är Sveriges femte största teleoperatör.
 
  

 AllTeles omsättning för verksamhetsåren 2005 - 2008
 

(Klicka bilden för större bild)

 
   

AllTeles intäktsfördelning 2008
 

  
Bredband 53%
Fast telefoni 28%
IP-telefoni 15%
Övrigt 4%

 

 
 
 

Nästa händelse
2009-08-27
Delårsrapport Q2 2009
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig