beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv 
beQuoted nyhetsbrev 3 juni 2009
Med integreringen av kundstockar klar siktar AllTele på nya förvärv 
- Prioriterar kassaflöde och lönsamhet för att samla i ladorna

AllTele började året starkt. Bolaget har uppnått en god och stabil lönsamhet när integreringen av de stora kundförvärven från Vattenfall och Phonera avklarats. beQuoted har talat med vd Ola Norberg som trycker på att lönsamhet och kassaflöden har hög prioritet.

Integreringen av Phonera och Vattenfall avklarad
I rapporten för det första kvartalet 2009 skriver AllTele att migreringen av kundstockarna från Vattenfall och Phonera slutförts under kvartalet. Det är även det första kvartalet då all fakturering ingår från förvärvet av Phoneras kundstock.

- Det absolut mest väsentliga i integreringsarbetet är avklarat. Resultatmässigt har vi tagit de sista kostnaderna nu under det första kvartalet 2009, säger Ola Norberg och fortsätter:

- Nu när den biten är avklarad tittar vi vidare efter förvärv. Vi har idag ett starkt kassaflöde som vi kommer använda till att amortera och samla på i ladorna inför ett eventuellt förvärv.

Enligt Ola Norberg kommer AllTele fokusera mycket på lönsamhet och kassaflöden. Prioritet läggs på lönsamma- och högmarginalskunder, framförallt kunder som köper flera tjänster av AllTele.

- Den enda större avvikelsen från lagda planer är kostnaderna för den pågående processen för ett listbyte från First North till Stockholmsbörsen som vi drivit under en intensiv period sedan årsskiftet.

- Då vi inte behöver något ytterligare kapital i samband med noteringen kan vi inte heller kvitta dessa mot en emission varför vi får ta den direkt på resultatet under första halvåret. Styrelsen är dock helt överens om att listbytet kommer att ge bolaget betydliga fördelar inför framtida tillväxt, säger Ola Norberg och fortsätter:


IPRED-lagen ger möjligheter
Den första april 2009 trädde den nya IPRED-lagen i kraft. AllTele har tidigare deklarerat att de inte sparar kunduppgifter som kan utlämnas (se beQuoted nyhetsbrev nr 9 2009). Nu uppger Ola Norberg att de kommer öka anonymiteten för kunderna ytterligare:

- Vi har nyligen lanserat en anonymitetstjänst för alla och den tjänsten är gratis för AllTeles kunder. Tjänsten gör att kundens IP-adress blir omöjlig att spåra, säger Ola Norberg och fortsätter:

-  Jag vill inte att mina kunder ska kunna bli åtalade eller utsatta för husrannsakan på en misstanke, bara för att deras IP-adress har använts. I övrigt deltar vi regelbundet i brottsutredningar med bland annat Säpo.

- Skillnaden är att när Säpo eller polisen kommer med en misstanke så loggas trafiken från den tidpunkten. De begär aldrig historiska data som bevisning baserat på IP-adressen, vilket ju IPRED-lagen syftar till, avslutar Ola Norberg.

Lönsamhetsmässigt starkt första kvartal 2009
AllTele har offentliggjort sin första rapport då all fakturering från båda kundstockarna från Phonera och Vattenfall är redovisad. Rapporten visar på bland annat ett starkt kassaflöde.

Siffrorna för det första kvartal 2009 blev följande:

      • Omsättning: 55,3 Mkr (26,5)
      • Kassaflöde: 16,0 Mkr (0,1)
      • Resultat efter finansnetto: 3,0 Mkr (-1,2)
      • Vinst per aktie: 0,22 kr (-0,20)

Omsättningsmässigt var det första kvartalet 2009 något svagare än det fjärde kvartalet 2008. Bolaget förklarar tappet genom att de fortsatt skiljt av olönsamma och kunder som ger låg marginal.

Det märks att bolaget fokuserat på korsförsäljning och framförallt lönsamma kunder. På lönsamhetssidan var det första kvartalet 2009 starkt. Bolaget redovisade ett rörelseresultat före avskrivningar på 8,7 miljoner kronor.

Resultatet belastades även med två kostnader av engångskaraktär på totalt 1,4 miljoner kronor. Detta ger att rörelsemarginalen före engångskostnader och avskrivningar var på 18 procent, vilket är över beQuoteds prognostiserade marginal på 17 procent.

Kassaflödet för bolaget var på 16 miljoner kronor, och bolaget har använt en del av kassaflödet för att amortera på lån. Bolaget hade vid den sista mars en nettoskuld på 18 miljoner kronor.

Börsnotering i år trots konjunkturen
beQuoteds prognos för 2009 är en omsättning på 230 miljoner kronor med en EBITDA-marginal på 17 procent. Det ger en vinst per aktie exklusive avskrivningar på 2,50 kronor för helåret och innebär att aktien handlas till p/e 4.

I rapporten skriver Ola Norberg att AllTele fokuserar på att fullfölja arbetet för att börsnotera aktien på Stockholmsbörsen i närtid. Det tillsammans med möjliga förvärv under året kan fungera som triggers för aktien framöver.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» IPRED-lagen biter inte på AllTele
» AllTeles satsning på korsförsäljning ger resultat
» AllTeles vd håller det han lovar
» AllTele lovar vinst andra halvåret
» "Vi är duktiga på att ta över den här typen av kundstockar" - Intervju med vd

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 
 
 
 
- Kassaflöden och lönsamhet har hög prioritet för AllTele.

 
 
 
 

Omsättning första kvartalet
2005 - 2009
 

(Klicka bilden för större bild)

 
 
  

 

EBITDA första kvartalet
2005 - 2009

 

(Klicka bilden för större bild)

 
 
 
 
Amerikanska Access Industries har tagit över den svenska verksamheten av Ice.net.

 
 
 
 


Remium prognostiserar en omsättning på 233 miljoner kronor och en vinst per aktie inklusive avskrivningar på 1,38 kronor för 2009.

  
 



 
Nästa händelse
2009-08-27
Delårsrapport Q2 2009
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig