beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: TracTechnologys nye vd varm i kläderna 
beQuoted nyhetsbrev 6 maj 2009
TracTechnologys nye vd varm i kläderna
-
Ska dra nytta av sina erfarenheter från den amerikanska marknaden

Sedan vi senast skrev om bolaget har den tidigare styrelseledamoten Hans Lewin tillträtt som ny vd. Bolaget har fått sitt metodpatent godkänt i hela EU och därtill erhållit en finsk beställning på MeatTrac Breeder.

Ny vd i TracTechnology
Hans Lewin tillträdde som ny vd för bolaget den 19 januari. Men han är inte ny i sammanhanget då han varit styrelseledamot sedan årsstämman i maj 2008 (se beQuoted nyhetsbrev nr 23 2008).

Han har bland annat jobbat som chef inom Unilever och McDonalds internationella verksamheter i Mellanöstern, Europa, Afrika och Asien.
Efter en längre tids arbete mot McDonalds Chicagokontor har Hans Lewin skaffat sig en solid erfarenhet av den amerikanska marknaden.

beQuoted: - Varför valde du att gå in styrelsen för TracTechnology i maj 2008?

-
När jag tillfrågades tittade jag på bolaget och tyckte att det var en mycket spännande idé. Jag har även kommit i kontakt med spårbarhetsfrågor inom McDonalds. Under min karriär har jag fått erfara vilka effekter det blir när länder drabbas av galna ko-sjukan och mul- & klövsjukan.

- Jag har sett hur viktigt det är att kunna erbjuda konsumenten ursprungsmärkning och full spårbarhet. Jag tror att jag kan tillföra en konsumentvinkel; för mig handlar det väldigt mycket om att erbjuda en trygghet för konsumenten.

Bristande kötthantering fortfarande aktuell fråga
Livsmedelsverket gick under förra året igenom rutinerna för märkning av köttprodukter hos företag som packar och säljer till matbutiker.

Sveriges Radio Ekot har tagit del av verkets interna dokument som bland annat visar att stora mängder varor kyllagrats veckovis för att vid leverans märkas om som nyförpackade.

Den här typen av brister vill TracTechnology komma åt med sitt system MeatTrac. Systemet är ännu inte helt utvecklat från slakt till butik, men systemet Breeder II hjälper bonden att hålla koll på djuret från uppfödning till slakt.

Nya framgångar för MeatTrac Breeder II
Haddnäs gård på Åland har beställt systemet MeatTrac Breeder II.  I samband med ordern meddelas att intresset för MeatTrac Breeder II varit högt sedan lanseringen i höstas. Bolaget uppger även att denna order öppnar för bearbetning av den finska marknaden.

De två senaste offentliggjorda beställningarna av MeatTrac Breeder II har kommit från mindre aktörer. Att nu två mindre anläggningar börjat använda produkten kan ge en dominoeffekt där fler mindre aktörer får upp ögonen för produkten och själva investerar i MeatTrac Breeder II.

TracTech Solutions får två order på gymnasiekortet
Inom TracTechnologys andra affärsområde TracTech Solutions utvecklas RFID-produkter för tids-, passer- och säkerhetssystem.

Gymnasiekortet är en plastkortsbaserad plattform med flera användningsområden i skolmiljön. Till exempel är det möjligt att låna böcker i biblioteket och få tillträde till klassrum via ett personligt kort.

Applikationsformen innehåller sex fristående moduler; ID-kort för elever och personal, lunchsystem, läromedelsutlåningssystem, passersystem, kamerabevakning och redovisningssystem.

Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor och Blackebergs gymnasium har båda gjort beställningar på passersystemsmodulen.

Stark orderingång till mitten av april
Rapporten för det första kvartalet 2009 i sammandrag:

      • Omsättning: 2,2 Mkr (2,9)
      • Resultat efter finansnetto: -3,9 Mkr (-2,8)
      • Vinst per aktie: -0,16 kr (-0,13)

TracTechnology fortsätter att uppvisa ett negativt resultat och omsättningen minskade jämfört med samma period föregående år. En ljusning skymtas dock då bolaget meddelar att orderingången fram till mitten av april varit stark.

I rapporten för första kvartalet skriver bolaget att omsättningen från januari 2009 till mitten av april uppgår till 6,5 miljoner kronor jämfört med 3,2 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Finansieringen är även säkrad på kort sikt. Bolaget har tagit in 6 miljoner kronor, dels genom ett konvertibelt förlagslån om 5 miljoner kronor, dels genom en riktad nyemission på 1 miljon kronor.

Samtidigt har bolagets metodpatent för spårbarhet av kött godkänts i hela EU. Bolaget har tidigare kommunicerat hur ärendet utvecklats (se beQuoted nyhetsbrev nr 29 2008).

Spännande framtid
beQuoted ser en spännande framtid för TracTechnologys produkter. Larm om bristande rutiner vid slakterier och butiker kommer sannolikt återkomma. Att orderingången sedan årsskiftet varit god, samt att flera aktörer valt att beställa både MeatTrac- och TracTech Solutionsprodukter bådar därtill gott.

Med den nye vd:ns erfarenheter av den amerikanska marknaden kan även det amerikanska dotterbolaget komma att få en mer framträdande roll. Hans Lewin menar att han kan tillföra bolaget ett internationellt perspektiv och erfarenhet. Men poängterar också att det nu är tid för bolaget att gå från utvecklingsbolag till att sälja:

- Företaget står i ett intressant skede där tekniken är utvecklad i vissa produkter. Det är nu framförallt försäljning och marknadsföring som står på agendan, avslutar Hans Lewin.


PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]
 
Tidigare publicerade artiklar om TracTechnology:
» TracTechnology säljer MeatTrac i Sverige
» Nytt amerikanskt regelverk möjlighet för TracTechnology
» TracTechnologys ryska avtal fortfarande aktuellt
» Genombrott i Ryssland för TracTechnology
» TracTechnology satsar i Ryssland och USA
» TracTechnology förbereder USA-lansering
» TracTechnologys ryska patent i linje med president Putins önskemål



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 
 
Hans Lewin
VD TracTechnology
 
 


- TracTechnology står i ett intressant skede där tekniken är utvecklad, och det är nu framförallt försäljning och marknadsföring som står på agendan.
 
 
 
  


Patentet för MeatTrac har godkänts i hela EU.
 
 
 
 
 

(klicka bilden för större bild)

 
Gymnasiekortet är en applikationsform som utvecklats för gymnasieskolor.
 
 
Passersystem har beställts av Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor och Blackebergs gymnasium.

 
 
 
  

 
MeatTrac Breeder används bland annat för rationaliserad identifiering då djuren vägs. 

 
 
 
 

Haddnäs gård med verksamhet på Åland har beställt systemet MeatTrac Breeder II.
 
 
Enligt TracTechnology öppnar denna order för bearbetning av den finska marknaden.
 
 
MeatTrac Breeder II är en kommersiell och betydligt mer lättanvänd variant av MeatTrac Breeder.



 

Nästa händelse
2009-05-07
Årsstämma 2009

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig