beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTeles vd håller det han lovar 
beQuoted nyhetsbrev 16 december 2008
AllTeles vd håller det han lovar
- Bolaget visade vinst för det tredje kvartalet och ökar fokus på korsförsäljning

Som AllTeles vd Ola Norberg utlovade senast vi skrev om bolaget, visade bolaget vinst för det tredje kvartalet 2008. beQuoted fick ett samtal med honom i samband med invigningen av bolagets nya korsförsäljningsverksamhet.

Fokuserar på korsförsäljning
När beQuoted får tag på Ola Norberg sitter han i bilen på väg till invigningen av AllTeles nya korsförsäljningsverksamhet i Vilhelmina.

- Vi tog över Mobiletts gamla organisation. Vi har under hösten rekryterat och utbildat åtta personer för ändamålet. I samband med uppbyggnaden i Vilhelmina har vi även beviljats etableringsstöd av Nutek på 6 miljoner kronor. Totalt siktar vi på ett 30-tal anställda med infasning under 2009, säger Ola Norberg.

Enligt Ola Norberg har AllTele i dagsläget en korsförsäljningsgrad på runt 8 procent. Bolagets mål med korsförsäljningsverksamheten att öka denna andel till 10 - 15 procent.

- Korsförsäljningsgruppen kommer till att börja med att enbart kontakta befintliga kunder och erbjuda andra produkter. Detta kommer även förstärka relationen med våra kunder.

Produkter som är mest intressanta att korsförsälja
Enligt Ola Norberg är ökad korsförsäljning väldigt lönsamt då det innebär en marginell merkostnad medan intäkten ofta fördubblas på kunden. Hanteringskostnaden på kunden finns redan där. 

- Det är främst två produkter som är intressanta att korsförsälja. Det första är att få bredbandskunder att även ringa via IP-telefoni. Detta ger den absolut bästa effekten, säger Ola Norberg och fortsätter:

- När AllTele startades såldes endast IP-telefoni till våra kunder, och nu är det intressant att ringa dem och försöka få dem att även utnyttja våra bredbandstjänster.

Satsning på små och medelstora företag
I rapporten för det tredje kvartalet 2008 meddelade bolaget att det ska fokusera på ökad försäljning mot små och medelstora företag.

- Denna satsning sker i samarbete med stadsnäten, då även de vill öka sin exponering mot små och medelstora företag. Stadsnäten ger oss information om vart man bygger ut nätet och vilka företag som kan vara intressanta som kunder. Vi kan därefter erbjuda dem bredband och IP-telefoni via stadsnätet, säger Ola Norberg.

- I stort sett alla företag har idag bredband i någon form. En förvånande hög andel sitter fortfarande på lågkapacitets-ADSL, trots att de är verksamma i områden som är stadsnätsanslutna, fortsätter Ola Norberg.

Lanserar mobilt bredband
I slutet av september tecknade AllTele avtal med Ice.net om en lösning för mobilt bredband. Det uppdagades senare att bolaget bakom varumärket Ice.net, Nordisk Mobiltelefon, har stora ekonomiska problem.

- Det är mycket tråkigt med osäkerheten kring Ice.net. Våra tester av mobila bredband visar att Ice.net är helt överlägset när det gäller täckning ute på glesbygden, säger Ola Norberg och fortsätter:

- Vi har nu lanserat tjänsten och för att säkerställa leverans till kund har vi även säkrat leverans från en annan aktör inom mobilt bredband. Vi måste vara på den säkra sidan. Men jag hoppas att problemen med Ice.net löser sig.

Vinst och starkt kassaflöde
Senast beQuoted skrev om AllTele (se beQuoted nyhetsbrev nr 33 2008), lovade Ola Norberg vinst från och med det tredje kvartalet. Han höll vad han lovade. Siffrorna för bolagets första nio månader 2008 blev följande:

      • Omsättning: 112,3 Mkr (14,7)
      • Kassaflöde: 27,2 Mkr (-8,8)
      • Resultat efter finansnetto: 0,4 Mkr (-13,8)
      • Vinst per aktie: 0,06 kr (-2,67)

Siffrorna för tredje kvartalet 2008 isolerat blev:

      • Omsättning: 59,6 Mkr (5,5)
      • Kassaflöde: 23,5 Mkr (-2,7)
      • Resultat efter finansnetto: 4,6 Mkr (-5,2)
      • Vinst per aktie: 0,45 kr (-0,95)

Bolaget visar ett starkt kassaflöde för perioden och kvartalets resultat resulterade i att bolaget visar en vinst för de första nio månaderna 2008. EBITDA-marginalen var under det tredje kvartalet något över beQuoteds förväntningar och nådde 17,6 procent.

Konjunkturstabil och lågt värderad aktie
AllTeles verksamhet framstår som relativt konjunkturokänslig. I svårare tider minskar generellt inte efterfrågan på telefoni och bredband.

beQuoted står kvar vid prognosen om en omsättning på 180 miljoner kronor för helåret. Eftersom EBITDA-marginalen var högre än väntat höjer vi vinsten per aktie exklusive avskrivningar till 1,50 kronor.

Således handlas aktien till drygt p/e 6, vilket är lägre än börsen som helhet. beQuoted anser att aktien är utmärkt att äga i rådande börsklimat då den kombinerar en låg värdering med ett lågt konjunkturberoende.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTele lovar vinst andra halvåret
» "Vi är duktiga på att ta över den här typen av kundstockar" - Intervju med vd
» AllTele vill öka korsförsäljningen
» Minst 20.000 nya telefonikunder målet för AllTele
» IP-telefoni med hög kvalitet i fokus för AllTele

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 
 
 
 

 
 

AllTeles omsättning under tredje kvartalet 2008, fördelat per segment:



Löpande telefoni 74,5%
Internet 24,7%
Övrig telefoni 0,8%
  
 
 
 

AllTele har invigt en ny enhet för korsförsäljning i Vilhelmina. Syftet är att öka kundvården och öka försäljningen mot befintlig kundstock.
 
 
 

  

 
AllTele har tecknat avtal med problemtyngda Ice.net om mobilt bredband.
 
 
- Det är mycket tråkigt med osäkerheten kring Ice.net. Våra tester av mobila bredband visar att Ice.net är helt överlägset när det gäller täckning ute på glesbygden.
 
 
 
 
 

  

 
Remium prognostiserar en omsättning på 183 miljoner kronor för 2008. Vinsten per aktie inklusive avskrivningar uppskattas till 0,62 kronor.

  
 


 
Nästa händelse
2009-02-19
Bokslutskommuniké 2008
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig