beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: TracTechnology säljer MeatTrac i Sverige 
beQuoted nyhetsbrev 11 november 2008
TracTechnology säljer MeatTrac i Sverige
- Ejmunds Stafva först i landet med systemet


TracTechnology har fått den första svenska ordern på MeatTrac Breeder II. Flera order har även erhållits till affärsområdet TracTech Solutions. Dessutom har en ny CFO har anställts inför noteringen på Stockholmsbörsen. beQuoted har pratat med vd Mats Nordström.

Svensk order på MeatTrac Breeder II
Först ut i Sverige med att införa MeatTrac Breeder II är Ejmunds Stafva, som har beställt systemet till sin produktion av nötkött. MeatTrac Breeder II är en kommersiell version av den tidigare produkten.

- Den tidigare varianten av MeatTrac Breeder var en testvariant. Produkten krävde mer av bonden. Man var tvungen att manuellt göra en filöverföring för att få över resultaten till en databas på sin egen dator. Det låg alltså ett stort tekniskt ansvar på användaren för att få det att fungera, säger Mats Nordström och fortsätter:

- MeatTrac Breeder II är en kommersiell produkt som användaren enkelt kan utnyttja. Det som krävs är att märka upp boskapen med RFID-taggar. En RFID-läsare placeras vid en våg, vilken automatiskt tar emot informationen från RFID-taggen när boskapen vägs. RFID-läsaren skickar informationen helautomatiskt och trådlöst till en databas på Internet. Denna lösning blir mycket enkel för användaren.

-
Vi går nu ut och erbjuder denna lösning till framför allt nötuppfödare och jag räknar med att vi kommer ha en stadig intäktsökning inom detta segment. Det visar inte minst vår deltagande på ELMIA-mässan för ett par veckor sedan, berättar Mats Nordström.


Flera order till TracTech Solutions
TracTech Solutions är bolagets andra affärsområde, som utvecklar och säljer RFID-system inom ett brett spektrum. Produkterna består av RFID-lösningar inom så vitt skilda branscher som från återvinningsbranschen till säkerhets- och bevakningsbranschen.

Falkenbergs kommun har lagt en order på systemet GateTrac för en återvinningsanläggning. Kommunen är den femte i ordningen som beställer systemet. Tidigare har Gnesta, Tyresö, Salem och Lilla Edets kommun beställt systemet.

Under september sålde bolaget ett nyutvecklat besökssystem, SecureVISITOR, till det italienska utrikesdepartementet. Systemet ska installeras tillsammans med det italienska säkerhetsföretaget I&IS.

- TracTech Solutions har ett väldigt starkt partneravtal med GE Security och det är via dem som vi erhållit denna order, kommenterar Mats Nordström.

Telekomföretaget Ericsson har beställt en lösning av TracTech Solutions, vilken ska skydda deras material under transport i samband med sitt deltagande i Volvo Ocean Race.

- Under Volvo Ocean Race har varje deltagare behov av att ha med utrustning som används mellan varje etapp. Utrustningen flygs mellan etapperna i stora containrar, och då är säkerheten viktig. Säkerhetssystemet består av biometriska fingeravtrycksläsare, som sätts vid containrarna, säger Mats Nordström.

Ny CFO i bolaget och Länsförsäkringar Skåne investerar
I början av september meddelade bolaget att Mats Thideman anställts som ny CFO. Därmed binder bolaget en fast anställd CFO till sig. Posten har tidigare bemannats på konsultbasis.
Mats Thideman har tidigare arbetat som CFO och vice vd hos börsnoterade Digital Vision.

Vi skrev tidigare i år (se beQuoted nyhetsbrev nr 11 2008) om att en emission gjorts vilken tillfört bolaget 10 miljoner kronor, där bland andra Länsförsäkringar Skåne var med och investerade.

Länsförsäkringar Skåne valde även i oktober att investera mer via en riktad nyemission som tillförde ytterligare 5 miljoner kronor. Aktierna emitterades till kursen 2,21 kronor, vilket var en rabatt med 10 procent jämfört med genomsnittskursen veckan innan emissionen.

Kassan räcker till och med första kvartalet 2009
Rapporten för årets första nio månader 2008 visade följande siffror:

      • Omsättning: 7,2 Mkr (5,9)
      • Resultat efter finansnetto: -9,8 Mkr (-9,3)
      • Vinst per aktie: -0,44 kr (-0,53)

Siffrorna för det tredje kvartalet isolerat visade följande:

      • Omsättning: 1,1 Mkr (1,6)
      • Resultat efter finansnetto: -3,8 Mkr (-2,6)
      • Vinst per aktie: -0,17 kr (-0,13)

Under det tredje kvartalet var kassaflödet negativt om 3,5 miljoner kronor och vid periodens utgång uppgick kassan till 2,6 miljoner kronor. Då är inte de 5 miljoner kronorna som inkommer från nyemissionen inräknade. Inklusive nyemissionen skulle de likvida medlen uppgå till drygt 7,6 miljoner kronor.

beQuoted bedömer att kassan kommer att räcka till och med första kvartalet 2009 om kassaflödet hålls på tredje kvartalets nivå. Vi bedömer även att bolaget i samband med sin notering på Stockholmsbörsens kommer att genomföra en nyemission.

Börskursen steg kraftigt
Den 15 oktober, i samband med att ordern från Ejmunds Stafva offentliggjordes, steg börskursen med mer än 30 procent och slutade på 3,40 kronor.

I det fall då bolagets avsiktsförklaring med det ryska bolaget EuroService Group skulle omförhandlas till en skarp order kan det finnas mer uppsida i aktien eftersom EuroService Group initialt kommer ha en produktion på drygt 18 gånger fler djur per år än Ejmunds Stafva.


beQuoted anser att det finns vidare potential i aktien, men råder ändå investerare att avvakta tills finansiering är löst. I dagens ekonomiska klimat kan det vara svårt att få in pengar, vilket är nödvändigt för TracTechnology då bolagets kassa i dagsläget endast räcker till början på verksamhetsåret 2009.

PATRIK BLOMSTRÖM
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om TracTechnology:
» Nytt amerikanskt regelverk möjlighet för TracTechnology
» TracTechnologys ryska avtal fortfarande aktuellt
» Genombrott i Ryssland för TracTechnology
» TracTechnology satsar i Ryssland och USA
» TracTechnology förbereder USA-lansering
» TracTechnologys ryska patent i linje med president Putins önskemål



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 

Mats Nordström
VD TracTechnology
 
 
 
 
MeatTrac Breeder II är en kommersiell och betydligt mer lättanvänd variant av MeatTrac Breeder.
 
 
 

 
Ejmunds Stafva
blir först i Sverige med MeatTrac Breeder II.
 
 
 

 
Elektronisk märkning av djur sker genom att djuren utrustas med RFID-taggar. 
 
 
RFID-taggen kan till exempel placeras i tarmpaketet innefattad i en glasampull.
 
 

 
Telekombolaget Ericsson
har valt en säkerhetslösning av TracTech Solutions i samband med sin medverkan i Volvo Ocean Race.
 
 
  

 
Italienska utrikesdepartementet har beställt ett webbaserat besökssystem.
 
 
 
Mats Thideman har anställts som ny CFO i bolaget. Han har tidigare arbetat som CFO och vice vd i börsnoterade Digital Vision.

 
 
 

 
Länsförsäkringar Skåne
har investerat ytterligare i TracTechnology, vilket tillfört bolaget ytterligare 5 miljoner kronor.
 
 
 
  

Nästa händelse
2009-02-17
Bokslutskommuniké 2008

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig