beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela utser Sven Kili som Chief Operating Officer 

Xintela utser Sven Kili som Chief Operating Officer

Lund, Sverige, 16 april 2019 - Sven Kili, styrelseledamot och Chief Medical Officer i Xintela, utökar sitt engagemang i bolaget genom att tillträda rollen som Chief Operating Officer (COO). Sven är kirurg och specialist i ortopedi och har genom ledande positioner i läkemedelsbolagen Genzyme, Sanofi, och GSK många års erfarenhet av framgångsrik utveckling och kommersialisering av cell- och genterapiprodukter.

- Det är mycket glädjande för oss att Sven Kili nu har möjlighet att utöka sitt engagemang hos Xintela till 50% och även tillträda rollen som COO. Vi är inne i en mycket spännande och aktiv fas genom både förberedelser för GMP produktion av vår stamcellsprodukt och start av kliniska studier och Svens djupa erfarenhet i dessa områden är av extra stort värde. Dessutom kommer Sven Kili med sitt stora internationella nätverk inom cell-och genterapi vara en nyckelperson för Xintelas finansierings- och internationaliseringsaktiviteter, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

- Jag ser fram emot att lägga mer tid på Xintela samt att kunna bidra ännu mer i bolagets utvecklingsarbete. Xintela har stora ambitioner samt en teknologi med stor potential och vi har en mycket spännande resa framför oss, säger Sven Kili.

2019-04-16

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2019-04-16.pdf

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK®. Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. Dessutom har Xintela utvecklat ett test, XACT, för kvalitetskontroll av broskceller vid cellterapi av broskskador. XINMARK® används även för att utveckla en antikropps- baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00, [email protected].

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.