beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Konvertering av konvertibler i Xintela 

Konvertering av konvertibler i Xintela

Lund, Sverige, 30 november 2018 - Styrelsen i Xintela beslutade den 31 maj 2018 att bolaget skulle uppta ett konvertibelt lån om nominellt högst 5 MSEK genom en riktad emission av konvertibler. Samtliga långivare, FormueNord Markedneutral A/S, Modelio Equity och Råsunda Förvaltning AB, påkallade den 1 november 2018 sin rätt till konvertering av konvertiblerna till aktier i Xintela. Konverteringskursen uppgick till 6,39 SEK.

Antal aktier och aktiekapital
Konverteringen innebär att aktiekapitalet i Xintela ökas med högst 23 474,13 kronor från 1 160 647,11 kronor till 1 184 121,24 kronor. Det totala antalet aktier och röster ökar med 782 471 från 38 688 237 till 39 470 708.

För mer information om konvertibellånet, se pressmeddelandet från 31 maj: www.xintela.se/pressmeddelanden/xintela-beslutar-om-konvertibelt-lan-om-5-msek

Rådgivare
Finansiell rådgivare avseende emissionen av konvertibler var Corpura Fondkommission AB och legal rådgivare till Bolaget var Fredersen Advokatbyrå AB.

2018-11-30

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2018-11-30.pdf

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK®. Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. Dessutom har Xintela utvecklat ett test, XACT, för kvalitetskontroll av broskceller vid cellterapi av broskskador. XINMARK® används även för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.