beQpress
Pressmeddelanden
AdCityMedia: AdCityMedia tecknar avtal med Akademibokhandeln 

AdCityMedia tecknar avtal med Akademibokhandeln

AdCityMedia AB tecknar digital signage-avtal med Akademibokhandeln. Det initiala avtalet innebär att AdCityMedia blir exklusiv etablerare av digitala skärmar för bokkedjan Akademibokhandeln. Ordervärdet per dagens datum uppgår till 2,8 MSEK och uppskattas rullas ut mellan november 2018 - januari 2019.

Avtalet innebär att AdCityMedia skall etablera digitala skärmar, så kallat digital signage, åt Akademibokhandeln som är Sveriges ledande bokhandelskedja med ca 100 butiker över hela landet. Avtalet har en potential att innefatta samtliga butiker samt till merförsäljning på de butiker som inkluderas av nuvarande order.

"Det är glädjande att vinna en upphandling med en så spännande kund som väljer att stärka sitt erbjudande och varumärke genom att integrera butik och webben med hjälp av vår expertis. Avtalet visar också på styrkan av de satsningar vi gjort inom affärsområdet, då vi i upphandlingen vunnit över flera av våra större konkurrenter. Givet en lyckad etablering kan avtalet komma att utökas till samtliga butiker och till merförsäljning." - Monica Cassel, affärsområdeschef för Retail Tech på AdCityMedia

"Vi har ett upparbetat samarbete med AdCityMedia sen tidigare. Nu när vi uppgraderar vår tekniska lösning har vi valt att fortsätta arbeta tillsammans med AdCityMedia då de är konkurrenskraftiga och ligger i framkant gällande Digital Signage jämfört med andra aktörer." - Kristel Schepers, försäljningschef för Akademibokhandeln

Stockholm 2018-10-22

För mer information:
Anders Axelsson, VD
[email protected]
+46 8 535 28001

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North och Erik Penser Bank, tel. 08-4638000 är Bolagets Certified Adviser.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 oktober 2018 kl. 08:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AdCity Media Pressrelease 2018-10-22.pdf

Kort om Bolaget:
AdCityMedia hjälper företag och varumärken att synas.Med sina två affärsområden Media och Retail Tech skapar AdCityMedia synlighet för budskap i utomhus- och inomhusmiljö som dagligen når hundratusentals människor. Med 18 års erfarenhet från affärsområdet Media är Bolaget idag marknadsledande inom segmentet digital storformatsreklam i utomhusmiljö. Man har sedan 2015 tredubblat det säljbara mediautrymmet på digitala mediaytor i citylägen. Marknaden för utomhusreklam växer och övergången från analogt till digitalt sker i mycket snabb takt, där AdCityMedia varit en drivande kraft i digitaliseringen under flertalet år.

Inom affärsområdet Retail Tech är AdCityMedias mission att stärka upp livskraften inom retail när marknaden genomgår stora förändringar. Genom att hjälpa butiksägare att värdera sina egna mediamöjligheter, såväl på fasad som i butik, kan synligheten ökas, nya intäktsmöjligheter skapas och verksamheten utvecklas. Retail Tech har två huvudinriktningar: "Digital Signage" (digitala skärmar i butiksmiljö) och "Production" (analog storformatsreklam).

Framtiden är digital och i nuläget har AdCityMedia cirka 1 500 egna mediaytor samt över 4 500 digitala skärmar där Bolaget skapar strategi och driver innehåll och support åt sina kunder. Bolaget är innovativt och har tekniken och kompetensen som krävs för att ligga i framkant, vilket ger goda förutsättningar att ta tillvara på marknadens tillväxt.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.