beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I XINTELA AB (publ) 

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I XINTELA AB (publ)

Aktieägarna i Xintela AB (publ) kallas härmed till bolagsstämma den 15 oktober 2018 kl. 16.00 i Medicon Villages lokaler på Scheelevägen 2 i Lund. Rösträttsregistrering börjar kl. 15.30 och avbryts när stämman öppnas.

Rätt till deltagande
Rätt att delta i bolagsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena den 9 oktober 2018, dels senast den 9 oktober 2018 till bolaget anmäler sin avsikt att delta i bolagsstämman. Anmälan kan ske skriftligt till Xintela AB, Scheelevägen 8, 223 63 Lund. Anmälan kan också göras per telefon till 046-286 85 00 eller per e-post till [email protected]. Vid anmälan ska anges namn, adress, person- eller organisationsnummer, telefon dagtid, samt, i förekommande fall, antal biträden (högst två). Efter registrerad anmälan kommer anmälaren att motta en bekräftelse. Om ingen bekräftelse erhålls har anmälan inte skett på rätt sätt.

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, d.v.s. förvarade i en depå, måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken för att få delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd senast den 9 oktober 2018 och bör begäras i god tid före denna dag hos den som förvaltar aktierna.

Fullmakt
Om aktieägare avser låta sig företrädas av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller, om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. Handlingen ska styrka rätten hos den som undertecknat fullmakten att utse ombud för den juridiska personen. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget till handa under ovanstående adress senast den 9 oktober 2018. Om fullmakt och övriga behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska fullmakt i original samt övriga behörighetshandlingar kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos bolaget och på bolagets webbplats, www.xintela.se, och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

1. Öppnande

2. Val av ordförande vid stämman

3. Upprättande och godkännande av röstlängd

4. Godkännande av dagordning

5. Val av en eller två justeringspersoner

6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

7. Beslut om godkännande av upphävande av emissionsbeslut

8. Beslut om nyemission

9. Avslutning 

Beslutsförslag

Beslut om godkännande av upphävande av emissionsbeslut (punkt 7)
Styrelsen beslutade den 5 september 2018 om nyemission villkorat av godkännande från extra bolagsstämma. Sådant godkännande lämnades den 21 september 2018. Styrelsen beslutade den 24 september 2018 att upphäva sitt tidigare emissionsbeslut. Styrelsen föreslår nu att bolagsstämman godkänner detta beslut om upphävande.

Beslut om nyemission (punkt 8)
Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt enligt följande.

Aktiekapitalet ökas med högst 249 609,99 kronor genom utgivande av högst 8 320 333 aktier till teckningskursen 6 kronor, innebärande en maximal emissionslikvid om 49 921 988 kronor.

Rätt till teckning ska med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt tillkomma Bauerfeind AG. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt och grunden för teckningskursen är en överenskommelse mellan bolaget och Bauerfeind AG.

Teckning ska ske genom betalning under perioden från stämman till och med den 19 oktober 2018.

De nya aktierna ska berättiga till utdelning den första avstämningsdag för utdelning som infaller efter att de registrerats hos Bolagsverket.

Emissionsbeslutet är giltigt endast om det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Övrig information
Fullständigt beslutsunderlag kommer att hållas tillgängliga hos bolaget och på bolagets hemsida minst så lång tid före stämman som följer av lag. Handlingarna sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress. Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid bolagsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

2018-09-28

Lund i september 2018
Xintela AB (publ)
STYRELSEN

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Kallelse till extra bolagsstamma.pdf

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK®. Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. Dessutom har Xintela utvecklat ett test, XACT, för kvalitetskontroll av broskceller vid cellterapi av broskskador. XINMARK® används även för att utveckla en antikropps- baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 september 2018 kl. 12:20 CEST.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.