beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: KOMMUNIKÈ FRÅN XINTELAS ÅRSSTÄMMA 2018 

KOMMUNIKÈ FRÅN XINTELAS ÅRSSTÄMMA 2018

Idag hölls årsstämma i Xintela AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

Utdelning m.m.
Årsstämman beslutade att fastställa den framlagda resultat-och balansräkningen. Vid årsstämman beslutades även att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen innebärande att ingen utdelning skulle lämnas för räkenskapsåret 2017.

Ansvarsfrihet
Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2017.

Styrelse, revisorer och arvoden
Stämman beslutade om val av styrelse genom omval av Gregory Batcheller, Karin Wingstrand, Sven Kili och Claes Post. Gregory Batcheller omvaldes till styrelseordförande.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB omvaldes till revisor.

Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå till styrelseordförande Gregory Batcheller med två basbelopp per år, till Karin Wingstrand och Claes Post med vardera ett basbelopp per år och till Sven Kili med GBP 1 500 per styrelsemöte. Om Sven Kili deltar i styrelsemötet genom telefon eller motsvarande ska istället ett arvode om GBP 500 per styrelsemöte utgå. Vidare beslutades även att revisorsarvode ska utgå enligt godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.

Emissionsbemyndigande
Stämman bemyndigade styrelsen att, före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Antalet aktier som får ges ut med stöd av bemyndigandet är begränsat på så sätt att antalet aktier, efter fulltecknad emission, inte ökar med mer än 15 procent av vid tidpunkten för denna stämma utestående aktier. Om styrelsen beslutar om emission utan företrädesrätt för aktieägarna så ska skälet vara att kunna bredda ägarkretsen, anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital, öka likviditeten i aktien, genomföra företagsförvärv eller anskaffa eller möjliggöra anskaffning av kapital för företagsförvärv. Vid beslut om emissioner utan företrädesrätt för aktieägarna ska teckningskursen vara marknadsmässig vid tidpunkten för emissionsbeslutet.

Lund, Sverige, 29 maj 2018

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Kommunike fran arsstamma.pdf

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och onkologi baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK®. Xintela använder teknologin för att framställa och kvalitetssäkra stamceller för behandling av ledsjukdomen artros. Studier på hästar har visat att stamcellerna är säkra och att de har en behandlande effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela har nyligen etablerat en egen GMP-anläggning för att producera stamceller för kliniska studier. I onkologiprojektet används XINMARK® för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot tumörer med första inriktning på den aggressiva hjärntumören glioblastom. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att ADC-behandlingen har en målsökande och avdödande effekt på specifika tumörceller vilket har lagt en grund för fortsatt utveckling av bolagets onkologiverksamhet. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.