beQpress
Pressmeddelanden
A1M Pharma: Nyhetsbrev januari 2018: 2018 är året vi går in i klinisk fas 

Nyhetsbrev januari 2018: 2018 är året vi går in i klinisk fas

Nu börjar 2018, och det är ett mycket speciellt år i A1M Pharmas historia. Efter årtionden av banbrytande forskning kring A1M-proteinet, och de senaste årens framgångsrika prekliniska studier samt utveckling av en storskalig produktion i enlighet med GMP, inledde vi i början av året äntligen vårt kliniska program när vi ingick ett samarbete med Antaros Medical och Akademiska Sjukhuset i Uppsala, där vi med hjälp av avancerad bildteknik undersöker de skadliga effekter som strålning vid PRRT-behandling ger på njurar och benmärg. Syftet med studien är att använda resultaten därifrån för att löpande optimera designen av kommande kliniska studier för ROSgard.

Vår första egna kliniska studie inom detta ramverk blir som tidigare kommunicerats en säkerhetsstudie i friska frivilliga. Denna studie är nu mycket nära att kunna inledas givet att vår ansökan till Läkemedelsverket blir godkänd. Besked väntas efter maximalt 60 dagars handläggningstid efter inlämning.

I det här nyhetsbrevet publicerar vi en intervju av BioStock där du kan du läsa mer om forskningssamarbetet med Antaros och den kliniska studie som genomförs tillsammans med Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vidare kan du se en videointervju med vår styrelseordförande Martin Austin från den globala partneringskonferensen BIO-Europe som gick av stapeln i november 2017. Sist men inte minst uppmärksammar vi att vår medgrundare Stefan Hansson har erhållit det prestigefyllda uppdraget att vara värd för nästa års upplaga av ISSHPs internationella forskningskonferens om bland annat havandeskapsförgiftning.

2018 är året vi går in i klinisk fas, och det är även ett år där många andra viktiga milstolpar väntar på att uppfyllas. Jag är övertygad om att det kommer att bli det mest spännande hittills i A1M Pharmas historia.

God fortsättning!

Innehållsförteckning
Stefan Hansson utsedd som värd för 2019 års upplaga av den internationella havandeskapsförgiftningskonferensen (ISSHP)
BioStock: A1M Pharmas kliniska program igång enligt plan
Videointervju med Martin Austin från BIO-Europe

Hela nyhetsbrevet går att läsa genom att klicka på nedan länk:
http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4P9fW0NTCFAAA00

Tomas Eriksson, VD
Telefon: 046-286 50 30
E-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
A1M Pharma Pressrelease 2018-01-25.pdf

Om A1M Pharma
A1M Pharmas läkemedelskandidat ROSgard™ - baserad på det kroppsegna proteinet Alfa-1-Mikroglobulin - har i flera prekliniska studier dokumenterats återställa nedsättningar av njurfunktionen genom att skydda mot oxidativ stress och reparera skadad vävnad. Njurskador är ett tillstånd som uppkommer vid havandeskapsförgiftning och som begränsar möjlighet till strålbehandlingar mot cancer. Bolagets två inriktningar är njurskydd vid Peptide Receptor Radionuclide Therapy (PRRT) - en målsökande strålbehandling av tumörer - i syfte att möjliggöra ökad stråldos och på så sätt mer effektivt bekämpa metastaserad cancer samt behandling av havandeskapsförgiftning. Varje år drabbas över 12 miljoner människor av akuta njurskador som kan leda till permanenta skador på njurarna. Havandeskapsförgiftning drabbar varje år omkring 10 miljoner gravida kvinnor i världen och omkring 76 000 mödrar och 500 000 spädbarn avlider i sjukdomen. A1M Pharma är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 20 juni 2017. A1M Pharmas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.