beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Keld Søndergaard föreslås som ny styrelseledamot 

Keld Søndergaard föreslås som ny styrelseledamot

Styrelsen i Xintela AB (publ) meddelar att Keld Søndergaard föreslås som ny styrelseledamot inför årsstämman den 18 maj 2017. Vidare föreslås omval av Greg Batcheller, Karin Wingstrand, Sven Kili och Claes Post. Bakom förslaget står aktieägare som representerar en majoritet av aktierna och rösterna i bolaget. Dessutom meddelas att styrelseledamoten Anders Ermén har avböjt omval.

Keld Søndergaard har mer än 30 års erfarenhet av ledande positioner i bolag som verkar inom industri, kapitalförvaltning och bioteknik. Han är för närvarande CFO för Dermtreat ApS, som utvecklar en innovativ drug delivery-lösning, och har tidigare bland annat varit med om att grunda och därefter utveckla Accunia till en framgångsrik kapitalförvaltare med över 5,7 miljarder DKK i kapital under förvaltning.

- Om Keld Søndergaard väljs in i styrelsen breddas Xintelas kompetens när det gäller att utveckla och finansiera bolag som befinner sig i en expansiv fas. Hans kunskap, erfarenhet och kontaktnät är värdefullt för bolaget då vår intention är att upprätthålla ett högt tempo i pågående utvecklingsprojekt inom regenerativ medicin och cancer med sikte på kliniska studier, säger Xintelas styrelseordförande Gregory Batcheller.

Styrelsen tackar Anders Ermén för hans aktiva engagemang som styrelseledamot i bolaget sedan 2013 och önskar honom lycka till med pågående och framtida uppdrag.

Lund, Sverige, 9 maj 2017

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2017-05-09 Svenska.pdf

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling av artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. XINMARK™ används även för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 maj 2017 kl. 08:45 CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.