beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela förstärker affärsutveckling och omorganiserar 

Xintela förstärker affärsutveckling och omorganiserar

Xintela meddelar idag att bolaget förstärker affärsutvecklingsteamet genom att rekrytera Thomas Areschoug till tjänsten Business Development Manager. Dessutom sker omorganiseringar som ska leda till att bolagets projekt utvecklas effektivare.

- Vi är mycket glada över att få in Thomas Areschoug i teamet. Hans breda internationella nätverk och erfarenhet är precis det Xintela nu behöver för att marknadsföra vår teknologi och identifiera bra industriella partners för våra projekt, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Brett nätverk av läkemedelsbolag
Thomas Areschoug kommer närmast från Invest in Skåne där han byggt upp ett brett nätverk av läkemedelsbolag och investerare. Han arbetade med att marknadsföra skånska bolag och facilitera kontakter och partnerskap med internationella aktörer. Thomas Areschoug har också en bred bakgrund inom biomedicinsk forskning med fokus på mikrobiologi och immunologi. Dessutom har han varit verksam i bioteknikbolag och arbetat med affärsutveckling, projektledning och finansiering och har även erfarenhet från styrelsearbete.

- Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här uppgiften med målet att marknadsföra Xintelas projekt och identifiera möjliga partners och licenstagare. Bolaget har en spännande teknologi med stor utvecklingspotential och flera internationella bolag har redan fått upp ögonen för Xintelas projekt inom både regenerativ medicin och cancer, säger Thomas Areschoug.

Xintela meddelar också att bolaget omorganiserar teamet för att ännu effektivare komma framåt i projekten. Carl-Magnus Högerkorp lämnar rollen som forskningschef och tillträder rollen som Production Manager med fokus på GMP produktion av stamceller inför kliniska studier på häst och människa. Evy Lundgren-Åkerlund tar över ansvaret för forskningen och styrelsens ordförande Greg Batcheller ökar sitt operativa engagemang i bolaget som arbetande styrelseordförande.

2017-03-21 

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2017-03-21 Svenska.pdf

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 mars 2017 kl. 08:30 CET.

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling av artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. XINMARK™ används även för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.