beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Idag inleds teckningsperioden för teckningsoptioner av serie TO1 

Idag inleds teckningsperioden för teckningsoptioner av serie TO1

Xintela AB (publ) meddelar idag att genom de teckningsoptioner av serie TO 1 som emitterades i samband med noteringsemissionen i februari 2016 kan aktier tecknas under perioden 30 januari - 10 februari 2017. En teckningsoption av serie TO 1 berättigar till teckning av en aktie för fem (5) kronor. I samband med detta publiceras en broschyr med information om Xintelas verksamhet, milstolpar, VD-ord m.m. Broschyren biläggs till detta pressmeddelande.

Observera att de teckningsoptioner av serie TO 1 som inte avyttras senast den 8 februari 2017 eller utnyttjas senast den 10 februari 2017 blir ogiltiga och förlorar sitt värde. För att dina teckningsoptioner inte ska förfalla krävs att du aktivt tecknar aktier alternativt säljer dina teckningsoptioner. I det fall samtliga teckningsoptioner av serie TO 1 nyttjas tillförs Xintela 17,5 MSEK före emissionskostnader.

Under nyttjandeperioden kommer Xintela att publicera information om bolaget och dess utvecklingsprojekt, den aktuella möjligheten att teckna aktier med hjälp av teckningsoptioner samt möjliggöra bokning av plats på de investerarträffar som är planerade under februari via en bilaga på Privata Affärer. Adressen till bilagan är www.investerarbrevet.se/xintela.

Om du inte äger teckningsoptioner sedan tidigare eller önskar teckna mer än din andel kan du köpa nya teckningsoptioner via aktiemarknaden. Kontakta din bank så hjälper de dig.

Nedan presenteras information om hur du går tillväga för att nyttja dina teckningsoptioner.

För dig som har dina teckningsoptioner i en depå, på ett investeringssparkonto eller i en kapitalförsäkring (förvaltarregistrerade teckningsoptioner)
Teckning och betalning med stöd av teckningsoptionen ska ske i enlighet med anvisningar från respektive förvaltare. För mer information och vidare instruktioner avseende hur du går tillväga för att nyttja dina teckningsoptioner, vänligen kontakta din förvaltare/bank/nätmäklare i god tid. Tänk på att förvaltaren behöver din anmälan om nyttjande av teckningsoptioner i god tid innan teckningstiden avslutas, ofta flera dagar innan.

För dig som har dina teckningsoptioner på ett VP-konto (direktregistrerade teckningsoptioner)
Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln. Teckningsoptionerna ersätts därefter med interimsaktier (IA) i väntan på registreringen hos Bolagsverket. Anmälningssedel med instruktion för betalning finns tillgänglig på Xintelas hemsida www.xintela.se.

Villkor för teckningsoptioner
En (1) teckningsoption av serie TO 1 ger rätt att teckna en (1) ny aktie. Lösenpris för teckningsoptioner av serie TO 1 är fem (5) kronor per aktie. Teckning med stöd av teckningsoptioner av serie TO 1 kan äga rum under perioden 30 januari - 10 februari 2017. Sista dag för handel med teckningsoptioner av serie TO 1 beräknas till den 8 februari 2017.

Det finns totalt 3 500 000 teckningsoptioner av serie TO 1 utgivna. I det fall samtliga teckningsoptioner av serie TO 1 nyttjas tillförs Bolaget 17,5 MSEK före emissionskostnader om cirka 0,9 MSEK. Erhållande av de tecknade aktierna genom utnyttjandet av teckningsoption TO 1 beräknas ske cirka tre veckor efter teckningsperiodens utgång.

Fullständiga villkor för teckningsoptionerna framgår av prospektet som gavs ut i samband med noteringsemissionen. Prospektet finns tillgängligt via www.xintela.se.

Rådgivare
Corpura AB är finansiell rådgivare i samband med transaktionen. Aktieinvest FK AB agerar emissionsinstitut. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank.

Lund, Sverige, 30 januari 2017

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressmeddelande 2017-01-30.pdf
Xintela Informationsbroschyr.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till celler i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 januari 2017 kl. 08.45 CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.