beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela anställer Rickard Mosell som Head of Business Development 

Xintela anställer Rickard Mosell som Head of Business Development

Xintela meddelar måndag den 12 september att Rickard Mosell rekryterats till tjänsten som Head of Business Development från och med 1 oktober 2016. Rickard Mosell lämnar därmed tjänsten som vd för Ideon Innovation och blir ansvarig för Xintelas affärsutvecklings- och finansieringsverksamhet. Rickard Mosell kommer även att ingå i Xintelas ledningsgrupp.

Rickard Mosell är i grunden jurist och har bred erfarenhet av innovation och affärsverksamhet. Han har bland annat varit vd för Ideon Science Park i Lund - som omfattar cirka 370 företag med 2 700 anställda - och kommer senast från rollen som vd för affärsinkubatorn Ideon Innovation. Totalt har Rickard Mosell varit rådgivare till cirka 10 000 start-up-projekt, i frågor som rör affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och juridik.

- Det är viktigt att Xintela har ett starkt fokus på affärsutveckling framöver, och vi är övertygade om att Rickard har den erfarenhet, kompetens och det nätverk som krävs. Han har under lång tid varit drivande i affärsutveckling, försäljning och kommunikation och har byggt upp ett omfattande och värdefullt nätverk både nationellt och internationellt. Vi är mycket glada att kunna välkomna honom tillbaka till Xintela, säger bolagets vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Rickard Mosell har sedan tidigare ett starkt engagemang i Xintela. Under 2009 var han med och grundade bolaget och var därefter medlem i Xintelas styrelse fram till och med 2014.

- Jag ser fram emot att bli en del av verksamheten igen och få vara med och utveckla detta spännande bolag vidare med ett tydligt kommersiellt fokus. Det är givetvis en extra trygghet att jag redan har en god förståelse för verksamheten och känner Evy sedan tidigare, säger Rickard Mosell.

Rickard Mosell kommer att ingå i Xintelas ledningsgrupp tillsammans med bolagets vd Evy Lundgren-Åkerlund, forskningschef Carl-Magnus Högerkorp, ekonomichef Gunnar Telhammar samt strategisk rådgivare (och styrelseordförande) Gregory Batcheller. 

2016-09-12

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Frågor om handeln i Xintelas aktier och teckningsoptioner besvaras av bolagets Certified Adviser, Consensus Asset Management AB. Telefonnummer är 031-745 50 00.

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting
Tel: 073-062 20 13
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-09-12 Svenska.pdf

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 september 2016 kl. 14.00 CET.

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till celler i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela är noterat på Nasdaq First North sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Consensus Asset Management AB.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.