beQpress
Pressmeddelanden
AdCityMedia: Delårsrapport januari - mars 2016 A City Media 

Delårsrapport januari - mars 2016 A City Media

AdCityMedia ökar omsättningen med 92% och EBITDA med 156% i Q1 2016 mot föregående år.

JANUARI - MARS 2016

  • Nettoomsättningen uppgick till 18 874 (9 837) TSEK, en ökning med 92% mot föregående år.
  • EBITDA uppgick till 4 481 (1 750) TSEK och EBITDA-marginalen uppgick till 23,7 (17,8)%, en ökning med 2 731 TSEK motsvarande 156%.
  • Resultat efter skatt uppgick till 2 555 (2 005) TSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till 1,75 (1,46) SEK.
  • Antal anställda uppgick till 19 vid periodens utgång.

VD KOMMENTAR

AdCityMedias första kvartal 2016 är det bästa någonsin. Samtliga fyra affärsområden media, production, digital signage och creative ökar. Årets första och tredje kvartal är historiskt svagare jämfört med andra och fjärde kvartal.

Affärsområdet media ökar under perioden med 47% jämfört med föregående år. Enligt mediabyråbarometern minskar den totala mediamarknaden i Sverige med 3% och utomhusreklamen med 5% under samma period. Media marknadsförde sig under perioden mot mediabyråer och direktkunder genom fysiska besök för att hjälpa kunderna med hur digitala storbildsskärmar och övriga mediaprodukter används på effektivaste sätt. Ihop med Mediamecca och flertalet större utomhusaktörer genomfördes ett halvdagsevent, om utomhusreklam, riktat mot direktkunder, mediabyråer och reklambyråer. AdCityMedia tar fortsatt marknadsandelar!

Affärsområdet digital signage påbörjade under perioden leverans till den nordiska retail-kunden som vi tidigare pressmeddelat. Intresset ökade och flera större aktörer har kontaktat oss för hjälp med förstudie och offert. För att möta den ökade efterfrågan inom affärsområdet färdigställdes ett nytt showroom med möjlighet att bygga upp olika demomiljöer på kontoret i Stockholm. Marknaden ser oss som ett mycket intressant alternativ tack vare flera unika tekniska fördelar som skiljer oss mot samtliga våra konkurrenter. Affärsområdet digital signage kommer ta en allt större plats framöver och då många gånger i kombination med vårt affärsområde media. Under kvartalet påbörjas ytterligare utveckling och investeringar i Starcorp Media Network som är bolagets mjukvaruplattform för att stärka det tekniska försprånget.

Under perioden analyseras olika marknader och förvärv för att enligt tidigare kommunicerad strategi möjliggöra ökad tillväxt.

Omsättningen ökar med 92% och EBITDA med 156% jämfört med första kvartal föregående år. Totala försäljningen under kvartalet uppgick till 18 874 TSEK jämfört med 9 837 TSEK under samma period föregående år.

AdCityMedia tar under perioden flertalet större affärer on going business och jämfört med samma tid föregående år så är orderläget vid samma tidpunkt väsentligt bättre.

Vår bedömning är att utomhusreklamen kommer ha en stark tillväxt framöver. AdCityMedia har förutsättningar att ta tillvara denna tillväxt.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm 2016-05-19

Anders Axelsson VD A City Media AB (publ)

För mer information:
Anders Axelsson, Verkställande Direktör
[email protected] +46 (0)709 66 00 86

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AdCityMedia Pressrelease 2016-05-19.pdf
AdCityMedia Delarsrapport Q1 2016.pdf

Kort om Bolaget:
AdCityMedia är verksamt inom mediabranschen och är idag ledande i Sverige inom segmentet digital utomhusreklam i storformat. Bolagets reklamytor finns fördelade på över 260 städer/orter i Sverige och erbjuder bolag en möjlighet att få en bred exponering av sina marknadsföringskampanjer.

AdCityMedias breda utbud har medfört att Bolaget förmedlat reklamytor åt ett stort antal multinationella koncerner. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.adcitymedia.com. AdCityMedias aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.