beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Första handelsdag för Xintela på Nasdaq First North den 22 mars 2016 

Första handelsdag för Xintela på Nasdaq First North den 22 mars 2016

Xintela ABs (publ) ansökan om listning av bolagets aktier och teckningsoptioner av serie TO 1 för upptagande av handel på Nasdaq First North har godkänts av Nasdaq Stockholm AB. Första handelsdag är den 22 mars 2016. Xintelas aktier och teckningsoptioner kommer att handlas under kortnamnet XINT respektive XINT TO.

Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Nasdaq Stockholm AB har godkänt Xintelas ansökan om upptagande av bolagets aktier och teckningsoptioner (av serie TO 1) till handel på Nasdaq First North. Första handelsdag är den 22 mars 2016.

- Xintela är inne i ett spännande skede och vi ser listningen på First North som ett naturligt led i vår utveckling. Intresset för vår emission har varit stort och det är glädjande att Nasdaq har godkänt vår listningsansökan och att handeln inleds. Vi ser det här som en viktig milstolpe och hoppas att det kommer att attrahera ett större intresse för vår verksamhet, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Kortnamnet för bolagets aktier och teckningsoptioner (TO 1) på Nasdaq First North är XINT (ISIN-kod SE0007756903) respektive XINT TO (ISIN-kod: SE0007783543).

Bakgrund
I februari meddelade Xintela att bolaget tillfördes över 1 000 nya aktieägare genom en nyemission av units. Teckningskursen motsvarade 5 SEK per aktie då teckningsoptionerna emitterades vederlagsfritt. Emissionsvolymen om initialt 30 MSEK tecknades till 42,0 MSEK, en teckningsgrad som motsvarar cirka 140 %. Då emissionen övertecknades beslutade styrelsen att till fullo använda en övertilldelningsoption. Bolaget tillfördes därmed initialt cirka 35 MSEK före noterings och emissionskostnader och om samtliga utestående teckningsoptioner nyttjas under Q1 2017 kommer bolaget att tillföras ytterligare 17,5 MSEK före emissionskostnader.

Villkor för teckningsoptioner
Innehav av en teckningsoption av serie TO 1 berättigar till teckning av en nyemitterad aktie till en kurs om 5 SEK under en period från och med den 30 januari 2017 till och med den 10 februari 2017. Fullständiga villkor för teckningsoptioner av serie TO 1 beskrivs under avsnittet Fullständiga villkor för teckningsoptioner TO 1 i prospektet som publicerades i samband med emissionen. Notera att de teckningsoptioner av serie TO 1 som inte nyttjas senast den 10 februari 2017 eller avyttras senast den 8 februari 2017 förfaller och förlorar sitt värde och kommer att rensas från VP-konto eller depå.

2016-03-21

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

Frågor om handeln i Xintelas aktier och teckningsoptioner besvaras av Bolagets Certified Adviser, Consensus Asset Management AB. Telefonnummer är 031-745 50 00.

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting
Tel: 073-062 20 13
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-03-21.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget grundades 2009, men forsknings- och utvecklingsverksamheten startade 2013. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till celler i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Första handelsdag på Nasdaq First North är 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Consensus Asset Management AB.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.