beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintelas nyemission övertecknad 

Xintelas nyemission övertecknad

Den 17 februari 2016 avslutades teckningstiden i Xintelas nyemission av units inför den planerade noteringen vid Nasdaq First North. Emissionen om 30 MSEK tecknades till ca 42,0 MSEK inklusive teckningsåtagande, vilket motsvarar en teckningsgrad om ca 140 %. Därmed behöver inlämnade garantiåtaganden från huvudägarna inte tas i anspråk. Då emissionen övertecknades har styrelsen beslutat att till fullo använda en övertilldelningsoption med möjlighet att ge ut ytterligare 500 000 units. Övertilldelningsoptionen tillför därmed bolaget ytterligare initialt 5 MSEK. Xintela tillförs därmed totalt cirka 35 MSEK före noterings- och emissionskostnader om cirka 3,5 MSEK. Xintela tillförs genom emissionen 1055 nya aktieägare. Avräkningsnotor skickas ut den 23 februari 2016.

Xintelas vd kommenterar:
- Det är mycket glädjande att intresset varit så stort för vår verksamhet och nyemission. Kapitalet kommer vi att använda till att fortsatt hålla en hög utvecklingstakt i arbetet med att utveckla nya och bättre behandlingsmetoder inom ledbroskskador och hjärntumörer. Vi vill hälsa alla nya aktieägare varmt välkomna till bolaget och samtidigt tacka för förtroendet. Vi kommer även fortsättningsvis att arbeta hårt för att skapa långsiktig värdeutveckling för våra aktieägare, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Planerad notering på Nasdaq First North i Stockholm
Xintela har ansökt om upptagande av bolagets aktier och teckningsoptioner till handel på Nasdaq First North. Förutsatt marknadsplatsens godkännande beräknas första dag för handel för bolagets aktie och teckningsoption på First North bli den 22 mars 2016. Kortnamn för bolagets aktie på First North är XINT och kortnamnet för teckningsoptionerna är XINT TO.

Teckning och tilldelning
Tilldelning av units, tecknade inom ramen för nyemissionen, sker i enlighet med de principer som anges i prospektet publicerat den 29 januari 2016. Meddelande om tilldelning sker genom avräkningsnota som utsänds den 23 februari 2016 till respektive tecknare som erhållit tilldelning. Betalning ska ske senast den dag som anges på avräkningsnotan.

Emissionen om 30 MSEK tecknades till ca 42,0 MSEK inklusive teckningsåtagande vilket motsvarar en teckningsgrad om ca 140 %. Därmed behöver inlämnade garantiåtaganden från huvudägarna inte tas i anspråk. Då emissionen övertecknades har styrelsen beslutat att till fullo använda en övertilldelningsoption med möjlighet att ge ut ytterligare 500 000 units. Detta innebär att totalt 7 000 000 aktier och totalt 3 500 000 teckningsoptioner av serie TO 1 nyemitteras. Om samtliga vidhängande teckningsoptioner nyttjas under Q1 2017 kommer bolaget att tillföras ytterligare 17,5 MSEK före emissionskostnader.

Antal aktier och aktiekapital
När emissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i Xintela att uppgå till 24 863 450 aktier och aktiekapitalet kommer att uppgå till 745 903,50 SEK. Därutöver kommer det att finnas 3 500 000 utestående teckningsoptioner av serie TO 1.

Villkor för teckningsoptioner
Innehav av en teckningsoption av serie TO 1 berättigar till teckning av en nyemitterad aktie till en kurs om 5 SEK under en period från och med den 30 januari 2017 till och med den 10 februari 2017.

Anmälningssedel och instruktion för betalning kommer att finnas tillgänglig via Bolagets hemsida (www.xintela.se) samt Aktieinvests hemsida, www.aktieinvest.se. Fullständiga villkor för teckningsoptioner av serie TO 1 beskrivs under avsnittet Fullständiga villkor för teckningsoptioner TO 1 i Prospektet. Notera att de teckningsoptioner av serie TO 1 som inte nyttjas senast den 10 februari 2017 eller avyttras senast den 8 februari 2017 förfaller och förlorar sitt värde och kommer att rensas från VP-konto eller depå.

Om samtliga vidhängande teckningsoptioner nyttjas kommer bolaget att tillföras ytterligare 17,5 MSEK före emissionskostnader.

Rådgivare
Aktieinvest FK AB agerade emissionsinstitut med anledning av nyemissionen. Fredersen Advokatbyrå AB har agerat legal rådgivare. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB. Corpura AB var projektledare i samband med nyemissionen. Laika Consulting ansvarade för IR och marknadsföring.

2016-02-22

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, VD
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

För frågor om anmälan och teckning av units:
Aktieinvest FK AB
113 89 Stockholm
Tel: 08 - 5065 1795
Fax: 08 - 5065 1701
E-post: [email protected]
www.aktieinvest.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting Tel: 073-062 20 13
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-02-22.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget grundades 2009, men forsknings- och utvecklingsverksamheten startade 2013. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till cellerna i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela har upprättat ett prospekt avseende nyemission av units inför upptagande av handel på Nasdaq First North. Beräknad första handelsdag är 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB.

Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra informationen i detta pressmeddelande enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 februari 2016, kl. 10.00. CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.