beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Glycorex dubblade omsättningen fjärde kvartalet 2006 
beQuoted nyhetsbrev nr 3 2007
beQuoted nyhetsbrev 30 januari 2007
Glycorex dubblade omsättningen fjärde kvartalet 2006
Förlusten exklusive utvecklingskostnader under en miljon för kvartalet

Glycorex visar en stark omsättningsutveckling under sista kvartalet 2006. Upp 102 procent jämfört med året innan. Resultatet närmar sig raskt break-even. Samarbetet med FDA i USA fortsätter i syfte att nå ett godkännande för GlycoSorb på den amerikanska marknaden.

Återigen ett kvartal med tresiffrig tillväxt
Sista kvartalet 2006 blev starkt för Glycorex. Omsättningen blev den högsta någonsin för ett enskilt kvartal och nådde 4,9 miljoner kronor.

För helåret blev det också en rejäl ökning. Omsättningen blev faktiskt högre 2006 än alla tidigare år tillsammans:

      • Omsättning: 15,4 Mkr (8,4)
      • Resultat efter finansnetto: -13,9 Mkr (-16,8)
      • Vinst per aktie: -0,25 kr (-0,33)

Sålunda har omsättningen stigit med 84 procent under året. För endast det fjärde kvartalet blev ökningen något högre, närmare bestämt 102 procent:

      • Omsättning: 4,9 Mkr (2,4)
      • Resultat efter finansnetto: -3,0 Mkr (-3,7)
      • Vinst per aktie: -0,05 kr (-0,07)

Minskade förluster ger hopp om break-even
Intressant är att rörelseresultat för ett enskilt kvartal nu snabbt närmar sig break-even, åtminstone om man undantar avskrivningar och utvecklingskostnader.

För fjärde kvartalet uppgick avskrivningarna på aktiverade utvecklingskostnader (från före 2002 då produkten började kommersialiseras) till minus 1,7 miljoner kronor.

Dessutom har nyutvecklingen under året kostat 2,1 miljoner kronor, eller cirka 0,5 miljoner per kvartal. Från år 2002 kostnadsförs dessa utgifter eftersom man befinner sig i en kommersialiseringsfas.

Om man gör en liten räkneövning och drar ifrån dessa kostnader ser vi att för fjärde kvartalet låg rörelseresultatet exklusive avskrivningar och utvecklingskostnader på minus 0,7 miljoner kronor. För tredje kvartalet var motsvarande siffra minus 1,5 miljoner kronor och för andra kvartalet minus 1,8 miljoner kronor.

Självklart skall utvecklingskostnaderna belasta resultat. Men om de kan hållas på denna nivå visar analysen att trenden är företaget på kvartalsbasis kan nå sitt första positiva rörelseresultat när som helst.

Tillväxten bör hålla i sig
Tillväxtsiffrorna för ett enskilt kvartal säger naturligtvis inte särskilt mycket när omsättningen fortfarande är liten. Enstaka order kan få stor inverkan.

Men bortsett från detta är det uppenbart att utvecklingen går åt rätt håll. Nu är det 30 transplantationscentra i 12 länder som använt produkten Glycosorb®AB0.

Och tillväxten bör hålla i sig. Målsättningen för Glycorex har hela tiden varit att skynda långsamt, att säkerställa att användandet av produkten går bra och på så vis bygga upp ett långsiktigt förtroende hos kunderna. En klok strategi anser beQuoted.

Besked från FDA väntas inom två - tre månader
En riktig tillväxtinjektion skulle ett positivt produktgodkännande från amerikanska FDA (Food and Drug Administration) innebära. Inte bara för marknadens storlek, utan även för att det finns etablerade rutiner för transplantationer över blodgruppsgränsen i USA.

Glycorex har väntat tålmodigt på ett besked, som vi har berättat om många gånger i nyhetsbrevet. Man hade förhoppningar om att få ett besked till förra sommaren och sedan till hösten. Företaget bedömer nu att FDA kan vara klara med sin utvärdering inom två – tre månader.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
NGM Equity
 
 
 


Kurt Nilsson
VD Glycorex

 
 
 
Glycosorb®AB0 är namnet på Glycorex huvudprodukt.
 
 
Med Glycosorb®AB0 möjliggörs transplantationer över blodgruppsgränserna.
 
 
Produkten är baserad på kolhydrater. Den fungerar genom att patientens blod före och efter transplantationen behandlas med produkten.
 
 

 
 
 

 
 
På så vis avlägsnas de antikroppar som är specifika för en viss blodgrupp.
 
 
Därigenom kan transplantation genomföras med lyckas resultat även då blodgrupperna inte är kompatibla.
 
 
 
 
 
Nästa händelse
2007-04-27
Delårsrapport Q1 2007
 
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig