beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Viktminskningspreparatet CUUR uppmärksammas i USA (Scandinavian Clinical Nutrition) 
beQuoted nyhetsbrev nr 1 2007
beQuoted nyhetsbrev 16 januari 2007
Viktminskningspreparatet CUUR uppmärksammas i USA
- En "hard launch" pågår under januari via hälsokostdistributören NBTY

Scandinavian Clinical Nutrition har dragit igång sin USA-lansering av viktminskningspreparatet CUUR. I Sverige har preparatet blivit en storsäljare genom företaget Bringwell. beQuoted har intervjuat Business Strategy Manager Anders Struksnes om satsningen.

CUUR ett viktminskningspreparat baserat på örter
CUUR är ett patentsökt och kliniskt dokumenterat viktminskningspreparat som är baserat på extrakt från örter, bland annat från grönt te och björklöv. Det innehåller bara naturliga ämnen.

CUUR fungerar huvudsakligen på två sätt:

  • Det reducerar energiintaget, bland annat genom att sötsuget minskar
  • Det leder till viss ökad fettförbränning

Preparatet fungerar enligt principen "hjälp till självhjälp" och måste kombineras med ett eget arbete för att gå ner i vikt. De egna ansträngningarna får helt enkelt lite hjälp på traven med CUUR.

"Hard launch" i USA i januari
I västvärlden har en överviktsepedemi ägt rumt de senaste årtiondena. USA toppar ligan över att ha störst andel överviktiga i befolkningen, med England på andra plats. Därför känns det logiskt att CUUR nu lanseras i just dessa länder.

SCN väljer att köra sin "hard launch" i USA i januari, eftersom det innebär starten på ett nytt år. Nyårslöftena skall infrias och de extra kilona från jul- och nyårshelgerna gnuggas bort.

Anders Struksnes, som beQuoted når när han på resa i USA för att arbeta med lanseringen, berättar om satsningen:

- Det blir positiva artiklar om CUUR i flera stora tidskrifter, bland annat "First for Women" som utkommer i 14 miljoner exemplar.

- Andra tidskrifter som skriver om produkten och dess effekter är "Prevention" och "People Magazine". Faktiskt hade vi intervjuer med sju tidskrifter bara under gårdagen här i USA.

- Artiklarna är värdefulla för oss eftersom det är gratisreklam. I tillägg till artiklarna kommer vi att köra vårt eget stora marknadsföringsprogram.

Värdefullt samarbete med Valerie Waters
beQuoted undrar hur företaget kunnat lyckas intressera så många stora tidskrifter för CUUR.

- Vi har ett värdefullt samarbete med Valerie Waters, som är en känd celebritetstränare i Hollywood, berättar Anders Struksnes. Hon hjälper oss med marknadsföringen och det blir intressanta artiklar.

- Särskilt uppskattar Valerie Waters produkten eftersom det inte bara är en mirakelprodukt, utan också att den kräver positiva livsstilsförändringar för att fungera.

Gynnsamt läge att lansera nytt viktminskningspreparat
Anders Struksnes berättar att tidpunkten för att lansera CUUR i USA är mycket läglig:

- Flera av våra konkurrentprodukter har fått dras tillbaka de senaste åren på grund av vilseledande marknadsföring eller biverkningar, bland annat Ephedra som har kunnat påverka hjärtat, berättar Anders Struksnes.

- Konkurrenterna har chansat och lovat saker som de inte har kunnat backa upp med forskningsresultat eller på annat sätt. CUUR har däremot genomgått kliniska studier och det är en avgörande fördel för oss.

- Bortfallet har lett till att det varit få nyheter inom området viktminskning. Det har orsakat ett tomrum som vår produkt nu fyller och det är en av orsakerna till det stora intresset.

Samarbete med NBTY ger heltäckande lansering
Anders Struksnes berättar att lanseringen kommer att ske i två steg:

- I det första steget kommer vi att gå in i butikskedjor för hälsokost som Vitamin Shoppe och Vitamin World. I ett andra steg under andra och tredje kvartalet kommer vi att gå in på de stora butikskedjorna, som Wal-Mart, berättar Anders Struksnes.

- Att komma in på Wal-Mart är möjligt genom att vi har ett partneravtal med hälsokostdistributören NBTY som är den starkaste hälsokostdistributören och som levererar till totalt 70.000 butiker i USA.

- Hittills ser det bra ut. Vi var ute en runda igår i New York och besökte tre till fyra butiker Vitamin Shoppe och Vitamin World. Trots att det bara är sex dagar sedan de fick de första leveranserna var det bara tre paket med CUUR kvar i en butik och ett paket kvar i en annan. Det är en god signal.

Stark utveckling för aktien så här långt
Inför företagets notering skrev vi att intresset för den egna hälsan är i ökande och att bolag inom detta område definitivt har en plats på börsen (se beQuoted nyhetsbrev nr 33 2006). Vi skrev också att utförsäljningspriset på 77 miljoner kronor inte var särskilt högt.

Sedan dess har kursutvecklingen varit god. I nuläget handlas aktien runt 16 kronor och det innebär en kursuppgång med finfina 60 procent jämfört med introduktionen.

Men lyckas Scandinavian Clinical Nutrition med lanseringen av CUUR i USA, och hittills ser det bra ut, finns det utrymme för ytterligare kursuppgång.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Scandinavian Clinical Nutrition:
» Scandinavian Clinical Nutrition i samarbete med Karolinska Institutet



Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 


Ulf Söderberg
VD Scandinavian
Clinical Nutrition

 
 
 

 
Anders Struksnes
Business Strategy Manager

 
 
 

 
CUUR är ett kosttillskott för viktnedgång som bygger på naturliga ingredienser.
 
CUUR minskar fettupptaget och ökar förbränningen om man samtidigt ändrar sin livsföring.
 
CUUR består av extrakt av grönt te, Yerba Maté, Coleus Forskholii och Betula Alba.
 
 
 

 
Vitamin Shoppe är en av de kedjor som nu säljer CUUR.
 
 
NBTY är USAs största hälsokostdistributör och levererar bland annat till Vitamin Shoppe. 
 
 
 

Valerie Waters

 
Valerie Waters är personlig tränare i Hollywood.
 
Hon har arbetat med klienter såsom Jennifer Garner, Cindy Crawford, Richard Gere och Jennifer Lopez.
 
 
 
Nästa händelse
2007-03-02
Bokslutskommuniké 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig