beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Stockholmsbörsen en kvalitetsstämpel för Rejlers 
beQuoted nyhetsbrev nr 1 2007
beQuoted nyhetsbrev 11 januari 2007
Stockholmsbörsen en kvalitetsstämpel för Rejlers
- Vd tror på fortsatt goda tider

Rejlers har bytt lista från NGM till Stockholmsbörsen. "Det innebär en kvalitetsstämpel för oss", säger bolagets vd Peter Rejler till beQuoted. Utsikterna för 2007 ser goda ut; såväl stark organisk som förvärvsdriven tillväxt förväntas.

Bättre handel och kursuppgång efter listbyte
Sedan den 18 december 2006 finns Rejlers på Stockholmsbörsens Nordiska lista, vilket även inneburit en kursuppgång. beQuoted har intervjuat bolagets vd om listbytet:

- Att vara noterade på Stockholmsbörsen innebär en kvalitetsstämpel, berättar Peter Rejler. Kvaliteten är högre på den lista som vi är på nu, jämfört med den som vi var på innan.

- Kvalitetsstämpeln visar att Rejlers är ett verkligt bra bolag. Vi har i nuläget inga problem med att rekrytera personal och det ser jag som väldigt positivt. Men jag ser ändå att listbytet på sikt kommer att gynna både rekryteringar och våra kundrelationer.

- Dessutom tror vi att listbytet kommer att leda till en ökad uppmärksamhet och kanske att vi kan få lite mer mediautrymme.

Goda utsikter inför 2007
Under 2006 hade Rejlers ett verkligt bra år. Siffrorna för helåret är inte klara, men till och med tredje kvartalet steg omsättningen med 45 procent. beQuoted undrar naturligtvis hur 2007 kommer att bli.

- Vi räknar med att få ytterligare ett bra år, berättar Peter Rejler. Det är en fortsatt bra konjunktur och hur långt den sträcker sig är svårt att säga, men för 2007 och 2008 ser det fortsatt bra ut.

- Marknaden för tjänster kommer överhuvudtaget att öka. Särskilt på infrastruktursidan tror jag att vi kan få se en uppgång.

- Vi kommer att försöka fortsätta växa i samma takt och ta marknadsandelar över hela den nordiska marknaden, inklusive Baltikum, Och kanske även fortsatt lite längre österut, om affärsklimatet tillåter det. Vi siktar på att växa både via förvärv och via organisk tillväxt.

Förvärv för att bli en komplett teknikkonsult
beQuoted undrar vilka områden som kan vara aktuella för förvärv:

- Vi har kommunicerat ett mål om att Rejlers skall vara en komplett teknikkonsult. Under 2007 vill vi arbeta för att komma dit, berättar Peter Rejler.

- Vi vill bli starkare på automationssidan och inom industriell IT, där vi rekryterar ganska intensivt. Även på installationssidan ser vi behov av att stärka upp oss för att bli en komplett installationskonsult.

- Andra områden där vi vill bli starkare är fjärrvärmesidan. Vindkraft är också ett attraktivt område där vi är inne idag, men vi vill bli klart större.

Fortsatt goda tillväxtmöjligheter
Rejlers har tagit fram ett informationsmemorandum inför noteringen på Stockholmsbörsen. Där kan man läsa att bolaget placerar sig på elfte plats (baserat på 2005 års siffror) i omsättningsligan bland teknik-, arkitekt- och industrikonsultbolag i Sverige, närmast efter Flygfältsbyrån.

Störst är Sweco med en omsättning på 3,4 miljarder kronor, tätt följt av Teleca med en omsättning på 3,0 miljarder kronor. Rejlers omsättning var 0,4 miljarder kronor under 2005.

En logisk slutsats av detta, och som beQuoted påpekat i flera artiklar tidigare, är att tillväxtmöjligheterna därmed är goda även på lång sikt. Det gäller i synnerhet mot bakgrund av bolagets ambitioner att även växa utomlands.

Omsättningen per anställd kan stiga
En intressant observation är att bolaget bara kommer på tolfte plats när det gäller omsättning per anställd. Siffran uppgår till 0,82 miljoner kronor. Toppar listan gör Ramböll Sverige AB med en årsförsäljning på 1,05 miljoner kronor per anställd.

Enligt Peter Rejler finns det dock naturliga förklaringar till placeringen:

- Våra konkurrenter säljer mer hårdvara än vad vi gör och således inte bara timmar. Det driver upp omsättningen per anställd.

- Vi kommer dock att börja leverera utrustningar framöver, vilket kommer att höja vår omsättning per anställd. Ett exempel är industriell automation där vi kan bli leverantörer av helhetslösningar i samarbete med partners.

Utsikterna ser alltså fortsatt goda ut för Rejlers och aktieägarna kan antagligen se fram emot ytterligare ett bra år. "Business as usual" skulle man kunna säga.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Peter Rejler
VD Rejlerkoncernen

 
– Noteringen på Stockholmsbörsen innebär en kvalitetsstämpel för oss.
 
– Vi räknar med att listningen kommer att vara gynnsam både för vår rekrytering av personal och för våra kundrelationer.
 
 
 
Konjunkturen ser fortsatt bra ut. Även 2007 och 2008 förväntas bli goda år.
 
 
 

 

Omsättningsligan för 2005 för teknik-, arkitekt- och industrikonsultbolag i Sverige.
(Klicka på bilden för större bild)

 
 
Rejäl tillväxtpotential för Rejlers. Även om bolaget haft en enastående tillväxt under 2005 och 2006 ligger den överlägset största tillväxtpotentialen i framtiden.
 
Det gäller i synnerhet mot bakgrund av bolagets ambitioner att växa utomlands. Närmast i Norden, på längre sikt på andra marknader, där Ryssland är en intressant möjlighet.
 
 
 

 
Vindkraft är en intressant framtidsbransch där Rejlers vill bli större.
 
Fram till år 2015 förväntas utbyggnaden av vindkraften i Sverige komma att uppgå till närmare 50 miljarder kronor.
 
 
 
Nästa händelse
2007-02-22
Bokslutskommuniké 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig