beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Office Provider expanderar inom kontorsnära tjänster 
beQuoted nyhetsbrev nr 34 2006
beQuoted nyhetsbrev 14 december 2006
Office Provider expanderar inom kontorsnära tjänster
- Avser att bli branschens första totalleverantör

Office Provider gör en nyemission i samband med företagets notering på Aktietorget. Företaget vill växa på basis av en ganska enkel men smart idé: Att bli totalleverantör av kontorsnära tjänster till företag. beQuoted tycker att konceptet känns fräscht och intressant.

Kontorsnära tjänster är en stor men fragmenterad bransch
Kontorsnära tjänster sammanfattar allt som behövs för att arbetet på en modern kontorsarbetsplats skall kunna fungera effektivt. Det inkluderar bland annat:

      * Säkerhetslösningar för kontoret (larm, passagesystem etc.)
      * Data- och telekom
      * Kopiatorer/fax/skrivare
      * IT-drift
      * Service och support till ovanstående

Idag har de flesta företag flera olika leverantörer för ovanstående tjänster. Säkerhetsbehovet täcks av ett företag, telefonin kommer från ett annat och går kopiatorn sönder får man vända sig till ett tredje företag. Det är detta som Office Provider vill ändra på.

- Vi upplever att det finns ett enormt värde för kunden att få allt som rör kontoret från en leverantör istället för att vända sig till flera olika, berättar vd Tomas Åström för beQuoted.

- Särskilt gäller det för service och support. Idag kan det vara besvärligt att veta vart man skall ringa om övervakningskameran i entrén går sönder, men med vårt koncept blir det både enklare och bekvämare för kunden.

- Vi kan även paketera erbjudandena och nå bättre totallönsamhet jämfört med att sälja de enskilda tjänsterna och produkterna.

Förvärvat Säkerhetsbolaget Svenska AB
Mot målet att bli en komplett leverantör av lösningar för det moderna kontoret har Office Provider förvärvat samtliga utestående aktier i Säkerhetsbolaget Svenska AB.

Företaget grundades 2004. Under det brutna räkenskapsåret 2005/2006 omsatte företaget 19 miljoner kronor på försäljning av larmtjänster till privatpersoner från G4S (tidigare Falck Alarm).

- Säkerhetsbolaget Svenska AB är vårt första förvärv i linje med den nya koncernstrategin, berättar Tomas Åström. Hittills har de bara sålt säkerhetstjänster till privatpersoner, men sedan augusti satsar de för fullt även på företagssidan.

- Via förvärvet får vi in Olle Kilberg som ordförande och Henrik Henriksson som försäljningschef, och det ser vi som starka rekryteringar. Båda är utomordentligt försäljningsorienterade.

Företrädesemissionen på 8 miljoner kronor och noteringen på Aktietorget görs för att finansiera förvärvet. Köpeskillingen blir 3,35 miljoner kronor kontant och 8,27 miljoner aktier i en riktad apportemission.

Avser att komplettera med fler förvärv
För närvarande har Office Provider (som i nuläget heter Mennta, men är under namnändring) bara en verksamhet. I en blygsam rörelse (omsättning fyra miljoner kronor under 2005) är företaget återförsäljare av helhetslösningar inom tele- och datakom till företag.

- Vi är återförsäljare för telekomoperatören Ventelo, berättar Tomas Åström. Vi säljer deras lösningar inom fast och mobil telefoni, internetaccess, IP-telefoni samt tillhörande hårdvara.

- Tele- och datakom verksamheten kommer att bli ett eget affärsområde när vi har integrerat Säkerhetsbolaget Svenska AB.

- Därefter kommer vi att bygga vidare för att bli en komplett leverantör av kontorsnära tjänster. Närmast kan ligga ett förvärv inom exempelvis skrivare och kopiatorer eller inom telefonväxlar.

- Vi tittar på lönsamma bolag i storleksordningen 4 till 20 miljoner kronor i omsättning och det finns många där ute. Innan halvårsskiftet 2007 hoppas jag att vi skall ha gjort minst ett företagsförvärv inom våra prioriterade segment.

Fräscht koncept kan snabbt ge stor kundkrets
beQuoted vill påminna om att hur avancerad en idé är inte säger speciellt mycket om hur ekonomiskt framgångsrik den skall bli. Istället visar exempel som H&M och IKEA att enkla idéer som drivs av hängivna entreprenörer ofta blir mest framgångsrika i längden.

Nu blir kanske Office Provider varken ett IKEA eller H&M. Men idén att bli en helhetsleverantör inom kontorsnära tjänster känns smart.

Alla som satt sin fot på ett kontor vet hur frustrerande det är när något inte fungerar. Därför känns konceptet att kunna vända sig till ett telefonnummer med alla service- och support ärenden fräscht. Det bör ha alla möjligheter att attrahera en stor kundkrets.

Fokus på stark försäljning kan räcka långt
beQuoted gillar också Office Providers starka säljfokus. Som ett exempel på ett annat ungt företag som nått stora framgångar tack vare överlägsen försäljning kan vi nämna Svensk Internetrekrytering (SIR).

SIR har sedan år 2004 lyckats ta en stor andel av marknaden för rekryteringsannonser på internet. Återigen en ganska enkel idé, men tack vare fokus på försäljning har man kommit långt. Idag värderas Svensk Internetrekrytering till över 400 miljoner kronor på First North.

Office Provider har ett liknande säljfokus, men därtill den fördelen att man är först på marknaden med sitt lite speciella totalkoncept. Dessutom har man medvind i ryggen med sin satsning på säkerhet.

Visst kan man invända att såväl företaget, ledningen som affärsidén är oprövade i större sammanhang. Men chansen till en rejäl uppsida om konceptet slår igenom väger tyngre. Värderingen på 13,8 miljoner kronor känns inte utmanande, även om risken också är ganska hög.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 
 


Tomas Åström
VD Office Provider

 
 
 
 
Office Provider ska sälja helhetslösningar inom tele- och datakom, samt andra kontorsnära tjänster till företag.
 
 
 
 

 
 
Säkerhetsbolaget Svenska AB köps med kontanter och aktier.
 
 
Företaget säljer larmtjänster till privatpersoner från G4S (tidigare Falck Alarm).
 
 
Det är Office Providers första företagsförvärv.
 
 
 
 

 
 
En komplett leverantör av kontorsnära tjänster är målsättningen.
 
 
Nästa förvärv kan bli inom skrivare och kopiatorer eller inom telefonväxlar. 
 
 
 
 

 
 
Styrelsen består av följande personer, från vänster:
 
 • Fredrik Vojbacke
 • Tomas Åström (vd)
 • Olle Kilberg (ordf.)
 
 
 
 

Nästa händelse
2007-03-09
Bokslutskommuniké 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig