beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ICM flyttar upp tillväxttakten till 30 procent 
beQuoted nyhetsbrev nr 34 2006
beQuoted nyhetsbrev 12 december 2006
ICM flyttar upp tillväxttakten till 30 procent
P/e-talet under 8 på 2006 års vinst

Flyttföretaget ICM Logistik beräknas växa med 30 procent i år. Bakom tillväxten ligger en satsning på kvalitet och en god konjunktur. De goda marginalerna förväntas hålla i sig. Företaget tror på en vinst på 2 kronor per aktie för helåret, vilket ger ett p/e-tal under 8.

Långsiktig satsning på kvalitet ger resultat
ICM Logistik har tidigare fått utmärkelser för sin goda kvalitet. Därtill har företaget placerat sig högt i undersökningar över kundnöjdhet för internationella bohagstransporter.

Nu börjar kunderna inse att kvalitet lönar sig. Åtminstone anser vd Thomas Hanbo att det är en viktig förklaring till den goda tillväxten:

- Kunderna börjar förstå att det är viktigt med system och ordning och reda. Vi har en hög kvalitet i det vi gör. Det ger också en hög produktivitet per timme och därmed en lägre totalkostnad för kunden, även om timpriset kan se högre ut på pappret.

En annan förklaring den goda konjunkturen:

- Internationella bohagstransporter är ganska stabilt oavsett konjunktur, fortsätter Thomas Hanbo. Men på företagssidan är det annorlunda. När företagen växer behöver de flytta till större lokaler och det skapar en bra marknad.

Högre andel egen personal borgar för kvalitet
ICM arbetar mer med egen personal än konkurrenterna för att ha bättre kontroll på hela flyttprocessen:

- Vi har 70 procent egen personal och 30 procent personal från underleverantörer, berättar Thomas Hanbo. Våra konkurrenter ligger ofta med uppemot 100 procent personal från underleverantörer.

Tidigare hade företaget dock 100 procent egen personal:

- En viktig strategiändring för några år sedan var att vi började använda oss av underleverantörer, fortsätter Thomas Hanbo. Det ger oss en viss flexibilitet vid konjunkturnedgångar och därmed har vi inte samma behov av att priskonkurrera när marknaden går ner för att hålla uppe beläggningen.

- Vi tror att 30 procent inhyrd personal är en bra avvägning mellan andelen egen personal och inhyrd personal. Det borgar för en bra kvalitet samtidigt som vi har viss marginal mot konjunktursvängningar.

Oförändrat resultat för 2006 förutspås jämfört med 2005
Förra året tjänade ICM Logistik 8,2 miljoner kronor efter finansnetto, inklusive en reavinst 0,6 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 159,5 miljoner kronor. Rörelsemarginalen blev 5 procent.

År 2006 började lite svagt med ett resultat efter finansnetto på blott 1,9 miljoner kronor under det första halvåret (4,2). Men Thomas Hanbo tror att andra halvåret skall bli så bra att man kan hamna på oförändrad vinst på helåret.

Per aktie var vinsten 2,05 kronor under 2005. En oförändrad vinst för 2006 ger ett p/e-tal under 8 vid en aktiekurs på 15 kronor. Med 2,6 miljoner aktier blir p/s-talet cirka 0,2. Båda talen är väldigt låga.

Sedan beQuoted satte en köprekommendation på ICM i nyhetsbrev nr 21 2006 har kursen gått upp med cirka 20 procent. Men det finns mer att hämta. Verksamheten känns väldigt stabil och att använda ett p/e-tal på 12 som riktmärke är knappast att betala för mycket.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 


Thomas Hanbo
VD ICM Logistik

 
 
 
 
 

 
 
ICM räknar med att växa med 30 procent under året.
 
 
 
 
 

 
 
Mixen med 70 procent egen personal och 30 procent inhyrd personal är en avvägning mellan kontroll över flyttprocessen och flexibilitet vid konjunktursvängningar.
 
 
 
 
 

Nästa händelse
2007-02-22
Bokslutskommuniké 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig