beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Lönsamhet i ONE Media kan vara ett tecken på vändning 
beQuoted nyhetsbrev 29 november 2006
Lönsamhet i ONE kan vara ett tecken på vändning

ONE Media har haft det kämpigt. Året 2005/2006 slutade med en stor förlust på över 8 miljoner kronor, på en omsättning på 35 miljoner kronor. Nu ser det dock lite bättre ut efter ett rejält åtgärdsprogram. Första kvartalet på det nya räkenskapsåret vände till vinst.

Kraftig tillväxt bakom det stärkta resultatet
Idén bakom ONE Media är att skapa en stark koncern inom direktmarknadsföring. Direktmarknadsföring är den mediakategori som växer snabbast i Sverige.

Prioriterade marknader för ONE Media är Skandinavien respektive Östeuropa.

Företaget har skapat sig en imponerande kundbas:

      * Axa Sport Club
      * Bonnier
      * Delicard
      * Danske Bank
      * Kellogs
      * Procter & Gamble

I valrörelsen hjälptes också Moderaterna att nå 911.000 potentiella väljare i Stockholm (se beQuoted nyhetsbrev nr 24 2006).

Vinstmarginal på 5 procent under första kvartalet
I samma artikel berättade beQuoted om det stora åtgärdsprogram som genomförts i ONE Media sedan januari i år, under ledning av VD Johanna Fagrell Köhler. Programmet har nu avslutats.

Vi skrev att ledningen lovade att åtgärderna skulle synas i resultatet från och med första kvartalet räkenskapsåret 2006/2007.

ONE har nu släppt siffrorna för det första kvartalet (juli - september 2006), och det ser ut som om det har vänt:

      • Omsättning: 18,9 Mkr (6,9)
      • Resultat efter finansnetto: 1,0 Mkr (-0,3)
      • Vinst per aktie: 0,02 kr (-0,03)

Ett resultat på en miljon kronor efter finansnetto ger en vinstmarginal på dryga 5 procent. Verkligen inte dåligt, även om det krävs mer än ett starkt kvartal för att aktieägarna skall kunna dra en lättnadens suck.

Stark säljinsats gav hög omsättning trots sommar
Omsättningen har alltså ökat med 175 procent under juli - september. Av det kommer 75 procent från konsolideringen av nxt stockholm direct marketing AB, som numera är ett dotterbolag till ONE Media.

Resten av omsättningsökningen beror på starka säljinsatser under våren, som skapade full beläggning för i princip samtliga ingående bolag i koncernen under den semesterintensiva sommaren.

Lågt p/s-tal kan väcka förhoppning för framtiden
Det finns 27,5 miljoner aktier i ONE Media. Eget kapital uppgår till 2,4 miljoner kronor. Per aktie blir det till 0,09 kronor. Soliditeten är 12 procent.

En kvittningsemission på 1,8 miljoner kronor kommer att genomföras till börskurs. Det kommer att stärka det egna kapitalet.

Vid en börskurs på 0,88 kronor blir börsvärdet 24,2 miljoner kronor.

Värderingen av det egna kapitalet kan synas hög. Men det är ett marginellt bekymmer eftersom en nyemission till aktieägarna i det goda finansiella klimat som nu råder snabbt skulle ge finansiell stadga.

Samtidigt blir p/s-talet lågt, om ONE Media kan hålla den högre omsättningstakten. Om vi gör en mycket enkel analys och sätter samma omsättning för de resterande kvartalen som för första kvartalet blir p/s-talet blott 0,34. Vi har då ändå räknat in kvittningsemissionen.

Med samma vinstnivå som under första kvartalet blir vinsten efter schablonskatt drygt 10 öre per aktie. P/e-talet hamnar på knappt 9.

Sammanfattningsvis kan sägas att dagens värdering av ONE Media är en väl avvägd blandning av en lite bister historik samt en förhoppning om att det skall kunna gå väsentligt bättre i framtiden.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Johanna Fagrell Köhler
VD ONE Media

 
 
 
Inför årsstämman uttalade sig Johanna Fagrell Köhler om utvecklingen i ONE:

- Vi har haft en enda målsättning – lönsamhet.
 
- Omorganisation med en ny ledningsgrupp, synergier och målstyrning har redan fått en stor effekt.
 
- Ett nytt säljstödsystem och gemensam försäljning har lett till ett flertal affärer så som Cederroth, Adamo, Moderaterna, Procter & Gamble, Ericsson och Svenska Naturskyddsföreningen.
 
 
 
 
 

 
nxt sthlm direct marketing har fått i uppdrag av IMP Nordic att göra en adresserad DM-kampanj för förlagets produkt Natural Killers - Rovdjur i närbild.
 
 
 
 
 
Nästa händelse
2007-02-14
Delårsrapport

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig