beQpress
Pressmeddelanden
Amasten: Välkommen till extra bolagsstämma i Amasten den 23 juni 2015 

Välkommen till extra bolagsstämma i Amasten den 23 juni 2015

Styrelsen i Amasten Holding AB (publ) har idag fattat beslut om att utfärda kallelse till extra bolagsstämma tisdagen den 23 juni 2015 klockan 14.00 på Hotell Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23 i Stockholm. Inregistrering till stämman påbörjas klockan 13.30.

Rätt att delta
Aktieägare som önskar delta i stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är tisdagen den 16 juni 2015, dels senast samma dag (dvs. tisdagen den 16 juni 2015) ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde till bolaget; antingen skriftligen till Amasten Holding AB (publ), "Extra bolagsstämma", Box 5216, 102 45 Stockholm eller via epost till [email protected]. Vid anmälan ska uppges fullständigt namn, person eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträden. Antalet biträden får högst vara två.

Förslag till dagordning
1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Val av en eller två justeringsmän
4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
5. Godkännande av dagordning
6. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i förestående fastighetsförvärv
7. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i eventuella framtida fastighetsförvärv
8. Avslutande av stämman

Information om förestående fastighetsförvärv
Som kommunicerats genom pressmeddelanden den 19 maj 2015 och den 1 juni 2015 har bolaget ingått avsiktsförklaringar avseende tre olika fastighetsförvärv. Bemyndigandet enligt punkten 6 på dagordningen är föreslaget för att möjliggöra transaktionernas genomförande. Styrelsen har för avsikt att publicera närmare information om förestående fastighetsförvärv innan bolagsstämman. Sådan information kommer pressmeddelas och publiceras på bolagets hemsida www.amasten.se under sektionen Investor Relations/Bolagsstämma.

Kallelsen i sin helhet återges nedan:

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I AMASTEN HOLDING AB (PUBL)

Aktieägarna i Amasten Holding AB (publ), org.nr 5565802526, kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 23 juni 2015 klockan 14.00 på Hotell Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23 i Stockholm. Inregistrering till stämman påbörjas klockan 13.30.

ANMÄLAN
Aktieägare som önskar delta i stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är tisdagen den 16 juni 2015, dels senast samma dag (dvs. tisdagen den 16 juni 2015) ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde till bolaget; antingen skriftligen till Amasten Holding AB (publ), "Extra bolagsstämma", Box 5216, 102 45 Stockholm eller via epost till [email protected].

Vid anmälan ska uppges fullständigt namn, person eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträden. Antalet biträden får högst vara två. För att underlätta inpasseringen vid stämman bör anmälan, i förekommande fall, åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Personuppgifter som hämtas från den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, anmälan och deltagande vid stämman samt uppgifter om ställföreträdare, ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för stämman samt, i förekommande fall, stämmoprotokoll.

FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER
Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att delta i stämman, begära att tillfälligt införas i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken. Aktieägaren måste underrätta förvaltaren härom i god tid före tisdagen den 16 juni 2015, då sådan införing ska vara verkställd.

OMBUD
Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis bifogas eller om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandling. Fullmaktsformulär för aktieägare som önskar delta i stämman genom ombud finns på bolagets hemsida www.amasten.se. Fullmakten i original ska även uppvisas på stämman.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING
1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Val av en eller två justeringsmän
4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
5. Godkännande av dagordning
6. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i förestående fastighetsförvärv
7. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i eventuella framtida fastighetsförvärv
8. Avslutande av stämman

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 6. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i förestående fastighetsförvärv

Som kommunicerats genom pressmeddelanden den 19 maj 2015 och den 1 juni 2016 har bolaget ingått avsiktsförklaringar avseende tre olika fastighetsförvärv. Förvärven planeras delvis att finansieras genom betalning i form av nya stamaktier av serie A i bolaget till säljarna. I syfte att möjliggöra transaktionernas genomförande föreslår styrelsen därför att bolagsstämman fattar beslut om att bemyndiga styrelsen att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom. Bolagets aktiekapital och antal aktier får med stöd av bemyndigandet högst ökas med ett belopp om 55 000 000 kronor respektive antal om 55 000 000 stamaktier av serie A.

Styrelsens ordförande, verkställande direktören, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering. För giltigt beslut enligt förevarande förslag krävs att det biträds av aktieägare med mer än hälften av de avgivna rösterna.

Punkt 7. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i eventuella framtida fastighetsförvärv

Utöver bemyndigandet enligt föregående punkt på dagordningen föreslår styrelsen att bolagsstämman, i syfte att möjliggöra betalning i form av stamaktier av serie A vid genomförandet av eventuella framtida förvärv, fattar beslut om att bemyndiga styrelsen att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission av ytterligare stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom. Bolagets aktiekapital och antal aktier får med stöd av bemyndigandet högst ökas med ett belopp respektive antal som ryms inom bolagsordningens gränser. Bemyndigandet ska gälla fristående från föreslaget bemyndigande enligt föregående punkt på dagordningen och således utöka styrelsens möjlighet att fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie A mot betalning med apportegendom i eventuella framtida fastighetsförvärv.

Styrelsens ordförande, verkställande direktören, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering. För giltigt beslut enligt förevarande förslag krävs att det biträds av aktieägare med mer än hälften av de avgivna rösterna.

ANTAL AKTIER OCH RÖSTER I BOLAGET
Vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse finns totalt 99 643 303 utestående aktier i bolaget (98 843 303 stamaktier av serie A och 800 000 preferensaktier av serie B). Vardera stamaktie berättigar till en (1) röst och vardera preferensaktie berättigar till en tiondels (1/10) röst. Det totala antalet röster i bolaget uppgår således till 98 923 303. Bolaget innehar inga egna aktier.

AKTIEÄGARES RÄTT ATT BEGÄRA UPPLYSNINGAR
Enligt 7 kap. 32 och 57 §§ aktiebolagslagen ska styrelsen och den verkställande direktören, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

HANDLINGAR
Styrelsens fullständiga förslag till beslut enligt ovan kommer att hållas tillgängligt på bolagets kontor och tillsändes utan kostnad den aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på bolagets hemsida www.amasten.se och framläggas på bolagsstämman.

Övrigt
Denna information lämnades till publicering kl. 13.20 den 3 juni 2015.

Hela kallelsen återfinns även i bifogat pdfdokument. Kallelsen kommer också publiceras på bolagets hemsida www.amasten.se under sektionen Investor Relations/Bolagsstämma samt kungöras i Post och Inrikes Tidningar den 5 juni 2015. Att kallelse har skett annonseras i Dagens Nyheter den 5 juni 2015.

Detta pressmeddelande innehåller information som bolaget är skyldigt att delge enligt lag (1991:980) om handel med finansiella instrument och/eller lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. 

Stockholm 3 juni 2015

Stockholm i juni 2015
Styrelsen

Vid frågor, vänligen kontakta:
David Dahlgren, VD Amasten Holding AB, Tel: +46 (0)70287 64 02,
[email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Amasten Pressmeddelande 2015-06-03.pdf
Amasten kallelse till extra bolagsstamma.pdf

Om Amasten
Amasten är ett fastighetsbolag som äger hyresfastigheter med i huvudsak bostäder, samt i viss del lokaler och kontor. Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla, huvudsakligen hyresbostadsfastigheter, i mindre och medelstora svenska orter med goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se. Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08503 015 50. www.mangold.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.