beQpress
Pressmeddelanden
Amasten: Kommuniké från årsstämman i Amasten 

Kommuniké från årsstämman i Amasten

Vid årsstämman i Amasten Holding AB (publ) fattades idag huvudsakligen följande beslut:

· Resultat och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen avseende räkenskapsåret 2014 fastställdes.
· Det fattades beslut om vinstutdelning för preferensaktier av serie B med ett belopp om fem (5) kronor per preferensaktie och kvartal, dock högst tjugo (20) kronor, för tiden intill nästa årsstämma. Ingen vinstutdelning beslutades avseende stamaktier av serie A.
· Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet avseende räkenskapsåret 2014.
· Det beslutades att styrelsen för tiden intill nästa årsstämma ska bestå av fem (5) ordinarie ledamöter utan suppleanter och att till revisor ska utses ett registrerat revisionsbolag utan revisorssuppleanter.
· Det beslutades att arvode till styrelsen för kommande mandatperiod ska utgå med totalt 700 000 kronor, varav 300 000 kronor till styrelsens ordförande och 100 000 kronor till övriga styrelseledamöter. Det beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.
· Det beslutades att styrelsen för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska bestå av följande fem (5) ordinarie ledamöter: Rickard Backlund (tillika styrelseordförande), Christian Hahne, Gert Persson, Veronika Sjödin samt Elisabeth Norman.
· Det beslutades att omvälja revisionsbolaget BDO Mälardalen AB med huvudansvarig revisor Jörgen Lövgren.
· Det fattades beslut om principer för tillsättande av valberedning.
· Det fattades beslut om att inte godkänna föreslaget emissionsbemyndigande.

Denna information lämnades till publicering kl. 15.00 onsdagen den 20 maj 2015. 

Detta pressmeddelande innehåller information som bolaget är skyldigt att delge enligt lag (1991:980) om handel med finansiella instrument och/eller lag (2007:528) om värdepappersmarknaden.

Stockholm 20 maj 2015

Vid frågor, vänligen kontakta:
David Dahlgren, VD Amasten Holding AB, Tel: +46 (0)70287 64 02, [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Amasten Kommunike fran arsstamma.pdf

Om Amasten
Amasten är ett fastighetsbolag som äger hyresfastigheter med i huvudsak bostäder, samt i viss del lokaler och kontor. Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla, huvudsakligen hyresbostadsfastigheter, i mindre och medelstora svenska orter med goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se. Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08503 015 50. www.mangold.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.