beQpress
Pressmeddelanden
Amasten: Välkommen till årsstämma i Amasten den 20 maj 2015 

Välkommen till årsstämma i Amasten den 20 maj 2015

Styrelsen i Amasten Holding AB (publ) har idag fattat beslut om att utfärda kallelse till årsstämma onsdagen den 20 maj 2015 klockan 10.00 hos Advokatfirman Delphi, Regeringsgatan 30-32 i Stockholm. Inregistrering till stämman påbörjas klockan 09.30.

Rätt att delta  
Aktieägare som önskar delta i stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är onsdagen den 13 maj 2015, dels senast samma dag (onsdagen den 13 maj 2015) ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde till bolaget; antingen skriftligen till Amasten Holding AB (publ), "Årsstämma", Box 5216, 102 45 Stockholm eller via e-post till [email protected]. Vid anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträden. Antalet biträden får högst vara två. 

Förslag till dagordning

  1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman
  2. Upprättande och godkännande av röstlängd
  3. Val av en eller två justeringsmän
  4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  5. Godkännande av dagordning
  6. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen
  7. Beslut om
    1. fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen,
    2. dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen, samt
    3. ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.
  8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter samt av antalet revisorer och eventuella revisorssuppleanter
  9. Fastställande av styrelse- och revisorsarvoden
  10. Val av styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter samt av revisorer och eventuella revisorssuppleanter
  11. Beslut om principer för tillsättande av valberedning
  12. Beslut om emissionsbemyndigande
  13. Avslutande av stämman

Information om föreslagna styrelseledamöter
Som framgår av kallelsen föreslås styrelsen för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska bestå av följande ordinarie ledamöter: Rickard Backlund, Christian Hahne, Gert Persson, Veronika Sjödin, samt Elisabeth Norman. Förslaget innebär således omval av samtliga nuvarande ledamöter med undantag för Lars-Erik Wenehed som avböjt omval och föreslås ersättas av Elisabeth Norman. Vidare föreslås att Rickard Backlund omväljs till styrelsens ordförande.

Angående nyval av Elisabeth Norman
Elisabeth är född 1961 och Elisabeth Norman är entreprenör och vd för Norman & Partner AB och Elisabeth Norman AB. Hon är fil. kand. och bland annat styrelseledamot i Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag som förvaltar 2 miljarder. Ytterligare styrelseuppdrag omfattar ett flertal bolag verksamma inom fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling, såsom CapeEast Haparanda och Sporthotellet Åre. Därtill är hon föreslagen som ny ledamot i NP3 AB:s styrelse. Tidigare har hon bland annat varit fastighetschef på TV4 samt vice vd för och delägare i RSD Retail & Shopping Centre Development AB.  Hon har inga uppdrag i bolaget. Elisabeth har för närvarande inget eget innehav av aktier i bolaget och inte heller någon närstående med innehav av aktier i bolaget. Hon är svensk medborgare bosatt i Sverige och är oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt i förhållande till bolagets större aktieägare.

Såvitt avser styrelseledamöter som föreslås omväljas hänvisas till den information som finns tillgänglig på bolagets hemsida.

Övrigt
Läs hela kallelsen i bifogat pdf-dokument. Kallelsen kommer även publiceras på bolagets hemsida www.amasten.se under sektionen Nyheter samt kungöras i Post- och Inrikes Tidningar den 22 april 2015. Att kallelse har skett annonseras i Dagens Nyheter den 22 april 2015.

Denna information lämnades till publicering kl. 16.00 måndagen den 20 april 2015.

Stockholm 20 april 2015          

Vid frågor, vänligen kontakta:
David Dahlgren, VD
Tel: +46 (0)70-287 64 02
[email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Amasten Pressrelease 2015-04-20.pdf
Amasten Kallelse till arsstamma 2015.pdf

Om Amasten
Amasten är ett fastighetsbolag som äger hyresfastigheter med i huvudsak bostäder, samt i viss del lokaler och kontor. Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla, huvudsakligen hyresbostadsfastigheter, i mindre och medelstora svenska orter med goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se.

Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq OMX First North och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50. www.mangold.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.